Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bawarka

Bawarka

Rench 23:11, 03 wrz 2016

Musze koniecznie moje potraktować tym mlekiem.
Dzisiaj niemiałam kiedy,bo w pracy do 22,ale w poniedziałek mus
ewa004 19:39, 04 wrz 2016

Kasiu mam miejcse na jedną dużą trawę i ta pampasowa mi pasuje . Myslę że ja u nas kupię ,na targach widziałam, ale tarki były w kwietniu
Ale dziekuję za propozycję
Zaraz zapytam Irenki jak u niej rośnie
AgataP 10:03, 05 wrz 2016

Kasia Twoje zdjęcia są zawsze cudowne.
Przeczytałam o Edence, że będziesz nisko ciachać, wezmę sobie to do serca, bo moja sadzona jesienią jest największą różą spośród wszystkich wówczas sadzonych. Nic jej nie bierze, krzak ma wielki i zdrowy, nie kwitła mocno obficie, ale poczekam cierpliwie na nią
Kasiek 17:45, 05 wrz 2016

Rench napisał(a)
Musze koniecznie moje potraktować tym mlekiem.
Dzisiaj niemiałam kiedy,bo w pracy do 22,ale w poniedziałek mus

Probuj, mysle ze warto
Kasiek 17:46, 05 wrz 2016

ewa004 napisał(a)
Kasiu mam miejcse na jedną dużą trawę i ta pampasowa mi pasuje . Myslę że ja u nas kupię ,na targach widziałam, ale tarki były w kwietniu
Ale dziekuję za propozycję
Zaraz zapytam Irenki jak u niej rośnie

W razie czego to mow, wysle
Kasiek 17:50, 05 wrz 2016

AgataP napisał(a)
Kasia Twoje zdjęcia są zawsze cudowne.
Przeczytałam o Edence, że będziesz nisko ciachać, wezmę sobie to do serca, bo moja sadzona jesienią jest największą różą spośród wszystkich wówczas sadzonych. Nic jej nie bierze, krzak ma wielki i zdrowy, nie kwitła mocno obficie, ale poczekam cierpliwie na nią

Dziekuje Agatko

Edenke na wiosne bede ciachac tylko to co slabsze, galazki ciensze od olowka lub podmarzniete. Radykalne ciecie bedzie pod koniec pierwszego kwitnienia, jakos takos w lipcu
Poczekaj na nia, moja w pierwszym roku tez nie za duzo kwiatow miala ale za to pozniej....Fiu fiu
Kasiek 19:01, 05 wrz 2016

Macie ochote na mala wycieczke do ulubionego zamku Ludwika II, ostatniego prawdziwego krola xIx stulecia...? Usiadzcie wygodnie w fotelu i pozwolcie marzeniom zawladnac Wasza wyobraznia...

Po odrzuceniu planow budowy opery dla sztuk Richarda Wagnera w Monachium, krol Ludwik odsuwa sie od ludzi i w Alpach Ammergawskich buduje zamek Linderhof, zamek, ktory jest odzwierciedleniem jego duszy...

Oprocz zamku, ktory jest stosunkowo maly znajac kreatywnosc architektoniczna krola Ludwika, znajduje sie tu rowniez grota Venus, pawilon Mauretanski i kilka innych atrakcji...
Ulubionym zwierzeciem krola byly labedzie i ten motyw, zarowno w postaci zywych ptakow jak i ornamentow dekoracyjnych, powtarza sie bardzo czesto we wszystkich zamkach krola...

Basilikum 19:03, 05 wrz 2016

a ten jest na mojej liscie, jeszcze w nim nie bylam
Kasiek 19:07, 05 wrz 2016

Tak naprawde do dnia dzisiejszego, nie znamy pochodzenia nazwy zamku...Moze jest to nazwa od poteznych lip rosnacych w parku...
moze od przeplywajacej w okolicach rzeki Linder...
a moze od pierwszego rodu zamieszkujacego te okolice, rodu Linder...

Kasiek 19:22, 05 wrz 2016