o masz...a u mnie tak lało ze jeszcze takich kaluz nie widzialam...
stellę mam, dokupilam jeszcze na probe little lassie i rozowym fiolecie
szukam czegos pod tulipanowaca kolo pomaranczowo zolto fioletowej rabatki
Mam 2 odmiany żółtych, kwitną długo i obficie, i trzecia najlepsza to Stella d`Oro (chyba tak się pisze). I w odcieniach pomarańczu chyba też 3 lub 4.. wyżej pokazałam cześć.. zdjęcia zrobiłam ale telefonem i nie wyszły.. czyli g..widać.. po południu pójdę z aparatem ale teraz się spieszę w pracy.
To z katalogu
Stella (rok 2015, w tym ładniejsze)
liliowiec Little Bumblebee.. kiepskei foto, ale fajny liliowiec.. drugi jest podobny ale cały żółty.. ale bez nazwy (foto 20102..teraz kępa jest ogromna)
Liliowce miniaturowe chyba obficiej kwitną i dłużej od tych wysokich.
Mówią, że w Polsce deszcz pada.... ja chyba mieszkam gdzie indziej.. ani kropli nadal.
Rozpływam się w komplimentach - bo znów będzie zaraz padało to rozpływanie idzie mi dobrze Nowe rabatki rzeczywiście mi się podobają. Nawet z położoną po deszczu pomponellą. jednak jestem b.zadowolona z jej zakupu. Kwitnie później niż Gertruda czy Leonardo ale to akurat dobrze jest
haha! nie, aż tak ambitnie do projektu nie podchodzę Ot proste i u góry lekko rozłożyste drzewko mnie uszczęśliwi.
nie liczyłam...wszystkich tu nie mam..bo były młode, a potem jakoś tak uciekło, że nie wiem które to nowe ... a są do siebie tak podobne, że nie dojdę które są które.. a czasu na doktoryzowanie się nie mam.. Za to mam nerwa na nie w tym roku..
Liliowiec Siloam Double Classic - nie ma go w zestawieniu... to miniaturowy..
I podobny ale pojedyńczy.. też go nie ma.. a może to ten sam, tylko odechciało się mu być pełnym???? Z liliowcami się poddałam.
A ładne to takie co tak kwitną i tłoczą już od dawna..
U mnie coś jukopodobnego wychodzi z ziemi. Niestety będę musiała znaleźć im nowe miejsce, bo rosną nieszczęśliwie blisko bukszpanowego żywopłotu i to do tego w cieniu.
Dzisiejsze fotki
Do znudzenia mogę pokazywać różę The Pilgrim - bardzo ładnie kwitnie przy okazji na pierwszym zdjęciu ponad murem widać jedną z moich budlei, którą dałam sąsiadce, bo rośnie wielka jak widać
poszlam przesadzic tuje i znowu znalazlam jakies gniazdo obcych
rok temu niechcacy przesadzajac trawe wykopalam gniazdo zaskronca
to jest plytko i widac takie czerwone wypustki, biale jaja sa mniejsze niz ostatnio
nie mam pojecia co to moze byc ??
jaja sa wielkosci...hmm...cos pomiedzy orzechem laskowym a wloskim
Dorota trawnik mam straszny, jeszcze nigdy nie był tak spalony
Kasia, Gosia dzięki stipe uwielbiam , moje zeszłoroczne też padły ale wychodowałam sobie swiżutkie i chyba będę tak robić co roku
Anula ja za to uwielbiam intensywne kolorki
Marta the fairy mam pierwszy rok i to kupiona w Bie... jako 2 patyczki, ale rozrosła się nawet ładnie i od razy ,,leży na glebie'' bo np. też okrywowa heidetraum na razie sterczy do góry