Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatowy ogródek Monteverde

Kwiatowy ogródek Monteverde

monteverde 19:33, 21 sie 2016

Aniu stosowałam wiosna z preparatami a teraz po tych deszczach to nie ma sensu stosować, jest na niektórych liściach plamistość, na szczęście nie ma jak u Marzenki mączniaka i rdzy, pfu, pfu odpukaćtrzeba zadbać o pozbieranie liści, zasilić róże preparatem magnezowo potasowym, żeby lepiej łodyżki zdrewniały, a wiosna popodlewać wkoło krzewy preparatami grzybowymi, bo świństwo siedzi w ziemi pozdrówka
monteverde 20:06, 21 sie 2016

hanka_andrus napisał(a)
Ketmia u mnie w takim samym stanie, ledwie ze 2 pączki widzę. To chyba przez te kwietniowe przedłużenie zimy Róże jak zwykle n urodziwe! Twoje oczywiście!

Haniu u mnie ketmia cala w pączkach ale malutkich zawsze mi robi taki numer w tym ogrodzie pamiętasz jaka piękną miałam w rajskim ? dwu kolorową

te zdjęcia z września 2012 r, takie znalazlam, ale żle mi się szuka zdjęć z rajskiego wolę nie wchodzić a róże nie wszystkie takie okazałe, ale to wina pogody, dzisiaj też pozdrówka
monteverde 20:13, 21 sie 2016

Madzenka napisał(a)
U mnie niby deszczy teraz nie ma, susza a choroby grzybowe szaleją. Było gorąco, było bardzo wilgotno i sie zaczeło, teraz juz nic tego dziadostwa nie zatrzyma. Mam plamistośc, mączniaka, rdzę, bakteryjna plamistośc. Reszty wolę nie identyfikować bo nerwa dostanę
Chyba w tym roku jesienią na gole gałęzie miedzian zastosuje i na ziemie też

Marzenko u mnie codziennie padało dzień i noc, nacieszylam się słońcem raptem 2 i pół dnia, dzisiaj jak dowalila burza ok.15.00, to znowu mi piwnicę zalalo a w ogrodzie powstało jezioro, padało dobrą godzinę chyba było oberwanie chmury a teraz cały czas "kropelkuje" już co będzie to będzie, trudno z pogodą nie wygram staram się usuwać co pogniłe i zbędne ale czas pokaże, na wiosne konieczne będą opryski przed tym całym paskudztwem , miedzian możesz zastosować teraz trzymajmy się i nie dajmy tej pogodzie
Papa Meiland dla Ciebie
monteverde 20:49, 21 sie 2016

dla Hortensjady zbliżenie mojej NN hortki

A to dla Vivy Veichenblau z jej odnóżki cudo urosło które powtórnie kwitnie
Makao_J 22:01, 21 sie 2016

Masz rację. To świństwo w ziemi będzie siedziało. Na wiosnę teraz obowiązkowo trzeba od grzyba wszystko spryskać po tym deszczowym sezonie i liczyć że w przeszłym tak się nie pochorują.
Macham
Bogdzia 22:04, 21 sie 2016

Co to za preparat magnezowo-potasowy? Najlepiej ze zdjeciem poproszę.Wiem że masz dosc deszczu ale mnie tegoroczna pogoda bardzo cieszy , tyle ze u mnie dużo mniej pada.
Anusia 08:35, 22 sie 2016

Aniu a u mnie mączniak rozpanoszył się. Deszczy już mam dość tka jak Ty. Ja też wszystko opryskam jesienią miedzianem bo w przyszłym roku znowu zacznie się nie równa walka.
Robertop 18:56, 22 sie 2016

Aniu, pozdrawiam
Welka 15:35, 30 sie 2016

Aniu, wiem że miałam z miesiąc temu pojawić się u Ciebie, ale milion spraw po drodze wypadło. Jeśli nadal masz jakieś krzaczki do oddania, to któregoś popołudnia podjadę do Ciebie z M, a jeśli już ich nie masz, to sama wpadnę na kawkę. Do której jesteś w pracy?
Pozdrawiam
monteverde 19:19, 04 wrz 2016

Bogdzia napisał(a)
Co to za preparat magnezowo-potasowy? Najlepiej ze zdjeciem poproszę.Wiem że masz dosc deszczu ale mnie tegoroczna pogoda bardzo cieszy , tyle ze u mnie dużo mniej pada.

Bogdzia do rodków i róż rozpuszczalny w wodzie z Brosa, zdjęcia nie mam u mnie nawet dzis pada od 11.00 pozdrówka