Witaj Gosiu. Trawnik zaczyna żółknąc dlatego, że znów potrzebuje kolejną dawkę nawozu - zazwyczaj nawozi się co trzy tygodnie, aby był idealny - szczególnie na jałowej glebie.
A jaka jest opinia co do stosowania włókniny, też agro pod miejsca w ,,suchym" ogrodzie? Czyli np. tam gdzie nie będzie roślin a sam żwir (ogrody Zen itp.)?
Widziałam gdzieś, że często się stosuje włókniny pod ścieżki - nie osiadają wtedy tak bardzo i w razie potrzeby można ścieżkę w całości (tzn wszystkie warstwy - ze żwirem i piachem włącznie) zlikwidować, albo przenieść w inne miejsce, a w starym miejscu - dzięki mało zanieczysczonej ziemi posadzić rabatę.
Włókninie mówimy nie tam, gdzie są rośliny - jeśli są to nawierzchnie lub miejsca w których roślin nie ma to jasne, że ją stosuj - przy żwirze na pewno zda egzamin, bo go nie zwieje. Za to korę na pewno wywiejeb jest lekka.
Sebek AniaK na tym samym osiedlu, za rogiem z okna widzę jej dom-jesteśmy dosłownie sąsiadkami Ana 12 km dalej-znamy się kawałek czasu i przyjaznimy fajnie co?
Super ! A spirala wyszła CI idealna - ja jakoś swojej ciąć nie umiem...
Sebek jeśli mi wyszło ...........to tobie napewno się uda
pozdrawiam i dziękuję ślicznie