Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany

SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany

Sebek 10:53, 02 lip 2012

Diana napisał(a)
Sebek AniaK na tym samym osiedlu, za rogiem z okna widzę jej dom-jesteśmy dosłownie sąsiadkami Ana 12 km dalej-znamy się kawałek czasu i przyjaznimy fajnie co?

Super ! A spirala wyszła CI idealna - ja jakoś swojej ciąć nie umiem...
Diana 12:11, 02 lip 2012

Karolinko dziękuje Fotki będą
baraga ja też mam yorczke cała rodzina ją kocha
Lena dziękuję
Milenka a niech jej będzie na zdrówko beta tobie dziękuję i tak jeśli miało być dla mnie
Diana 12:14, 02 lip 2012

Sebek napisał(a)

Sebek AniaK na tym samym osiedlu, za rogiem z okna widzę jej dom-jesteśmy dosłownie sąsiadkami Ana 12 km dalej-znamy się kawałek czasu i przyjaznimy fajnie co?

Super ! A spirala wyszła CI idealna - ja jakoś swojej ciąć nie umiem...

Sebek jeśli mi wyszło ...........to tobie napewno się uda
pozdrawiam i dziękuję ślicznie
anula_wn 12:25, 02 lip 2012

Dianko, podziwiam za spirale!!! ja bym się bała podejśc z nożycami..... wyszły cudnie! gratuluję
a ogród piękny i wypieszczony
Milka 12:39, 02 lip 2012

Dalej mnie te spirale zachwycają a ta róża prześliczna i ptaszyny wspaniałe, zostaw takie spatynowane czasem pomysł na uzupełnienie trawnika rewelacyjny!
miłego pobytu w Anglii, ależ nacieszysz oczy widokami wspaniałych ogrodów
Diana 12:59, 02 lip 2012

Anula dziękuję ślicznie ........jak ja go oglądam na codzień to nie wydaje mi się taki wypieszczony ale tak chyba to jest że u siebie widzi się same wady
beta 14:47, 02 lip 2012

Diana napisał(a)
Ostatnio walczyłam z rabatą po lewej stronie wrzosowiska.......jeszcze troszkę kory brakuje i zrobię zdjęcia Nasadziłam się jak głupia22 żurawki, hakuro i wyrównywanie rabaty, kora..............zreszta sami wiecie ile to roboty...........
Pochwalę się czyms pięknym co ostatnio upolowałam..troszkę zniszczone.sama nie wiem czy malować czy właśnie takie maja urok-widac że długo stały na zewnątrz....nawet warstewka mchu na nich jest
oto moje kolejne ptaszyny zasiadły na wrzosowisku pod bukszpanem...są sporych rozmiarów!!! szer. ok. 35cm, wys.ok.18cm

udało mi się "złapać" taki widok szczerze mówiąc lawenda jest obecnie oblegana....
Zakwitły moje różyczki the fairy, mam ich 8 ,po 4 po każdej stronie jarzębiny pomiędzy nimi iglaki na pniu (żeby zimą nudno nie było) i z tyłu RH.Wszystko oczywiście w ramach z bukszpanu Jestem nimi zauroczona Oprócz nich jeszcze tylko jedna pomponella i róż więcej nie mam, stąd ta radość

Diana cudne te ptaszyny, skąd ty je wzięłąś?
ja bym ich nie malowała, maja swój niepowtarzalny urok

rabatka z różami piękna, jak tak patrzę na te ogrodowsikowe róże to pragnę mieć swoją
Moniika 22:58, 02 lip 2012

Diana napisał(a)
Tak jak wcześniej wspomniałam wczoraj strzygłam pierwszą z dwóch moich spirali W zeszłym roku było pierwsze cięcie ze zwykłej nieformowanej tuji Zarosła troszkę i zagęściła się Dopiero gdy jest obcięta widać jaki był z niej rozczochraniec

Z innej perspektywy
. Hej! Oglądam to Twoje dzieło i oglądam ... Ale sama chyba jeszcze nie mam odwagi żeby spróbować coś takiego stworzyć!!! Ale są super!!
Diana 23:09, 02 lip 2012

Irenko dziękuję za miłe słowa taka mini plantacja trawy każdemu przyda się do uzupełnień trawnika
Macie racje ptaszyny zostawię w takim stanie.........przecież są śliczne - dziękuję że mnie upewniłyście
Moniko do odważnych świat należy !!! ja też się bałam.....ale niepotrzebnie, gdy teraz przed cięciem zobaczyłam jak szybko zarastają nie ma strachu - można szybko zrobić korektę, gdy odrośnie rząd tuji przy wejściu przy lawendzie posadziłąm z zamysłem strzyżenia tylko jeszcze nawet się nie złączyły troszkę poczekam i coś tam wymyslę ) - jakiś wzorek
AniaK 00:41, 03 lip 2012

No Dianko pomysł z trawą rewelacja.Ty to masz głowę pełną pomysłów. Na zdjęciach wszystko pięknie ale na żywo jeszcze ładniej.
Znowu u nas grzmoty i błyskawice, a dziś już miał być spokój.Limit burz na ten rok przekroczony.
Zmykam do łóżka.Dobrej nocy.