Czekam na kwitnienie swojej cimcifugi czyli pluskwicy
i na Charlotte
Rozwar
Cerinte w tym roku byle jakie
coś mi strasznie zżera dalie stoją gole łodyżki i nie wiem co bo nie widać
Prześlicznie, u mnie czosnki też ładnie kwitną, ale reszta tła do d... jest
Czy u Ciebie te czosnki kwitną co roku, czy co roku sadzisz nowe? Pytam bo moje zeszłoroczne wypuściły liście ale nie zakwitły...
Na działce mamy różnicę poziomów 7m na długości działki ok 40m. Podjazd do domu jest od góry działki a do garażu będzie od drugiej.
Chcąc nie chcąc budynek garażowy musimy wbudować w skarpę i tylko jego ściana czołowa będzie widoczna.
Ja praktycznie swojej nie tnę tylko tyle żeby można było przejść ścieżką, dostaje na wiosnę nawóz do róż, teraz w lipcu też trochę dam, a po za tym podlewam sporadycznie nawozem z pokrzywy ale tylko do lipca raz w tygodniu jak mam czas, w tamtym roku miała tak dużo kwiatów, że też zrzucała pąki, które żółkły w tym roku też trochę zrzuca ale już o wiele mniej, kwiatki nie są duże ale też i nie drobnepozdrówka
Nieszczęsny rów pochłania dużo pracy aby utrzymać go w nienagannym porządku i wymaga kondycji.Na górnej krawędzi posadziłam szpaler białych pięciorników,bo długo kwitną
Witaj Ania, oglądam zawsze Twój piękny ogród, powojniki, róże i nie tylko. Cudnie masz. Zastanawiam się nad Larissą, też ją mam, 8 sztuk, ze sprawdzonej szkółki. Rośnie u mnie 3 rok. Ale jakoś nie przypomina Twojej. Rośnie w bardzo dobrej ziemi, przemieszanej z obornikiem, jest bujna, zdrowa. Ma bardzo dużą ilość kwiatów, jednak są one drobne. Część pąków opada, nim zdąży zakwitnąć.Zastanawiam się, czy nie popełniam jakiegoś błędu pielęgnacyjnego. W tym roku prawie w ogóle jej nie cięłam. Myślisz, że to może być jakiś powód?? Ciekawa jestem, jak Ty dbasz o tę różyczkę, że Ci się odwdzięcza tak pięknym kwieciem..
Bardzo mi miło dziewczyny U mnie pomimo braku czasu, małymi kroczkami próbuje upiększać nasz mały kącik. Realizacja a projekt, to czasem dwie różne bajki... ale pewne zamierzenia projektowe są. Wiem jedno mój ogródek będzie się zmieniał bo uwielbiam kwiaty jednoroczne
A oto przedstawiam poletko cyni dopiero zaczynają kwitnąć
a obok maleństwa żurawki, nie wiem jaka odmiana... dostałam je od teściowej, miały po 2 listki, ale się przyjęły
i jeszcze Limki, Edenki i Gratki