A teraz poglądowe zdjęcie limek poprowadzonych wyżej na pieńku. Tylko takie mogłam zrobić ujęcia, bo aktualnie nie mam do nich bliższego dojścia (rozbudowę mamy, i przed nimi wielka góra ziemi, a hortki radzą sobie totalnie samopas)
i rabata "kawałek pizzy":
świeżo po założeniu (lipiec 2016):
i dziś po prawie dwóch miesiącach (sierpień 2016):
nie powala
zwłaszcza rozchodnik - bidulkiem był wsadzony i bidulkiem pozostał; jak w przyszłym sezonie też taki marny będzie, to będę szukać innej miejscówki dla niego.
Przemyśl jeszcze te nasadzenia. Po pierwsze, lepiej Danica 5 sztuk, nie przeplatana berberysami.
Po drugie, z góry przepraszam, jeśli moja opinia ci nie pasuje ale zastanawiam się, czy takie rabaty oddzielone wąskim paskiem dookoła są najlepszym rozwiązaniem. Dlatego pytałam o plan ogrodu nie potrafię sobie wyobrazić, jak to jest rozplanowane po prostu.
Widzisz, jakoś u kogoś łatwiej, u siebie jakoś ciężko
Moim zdaniem ten kacik trzeba rozjaśnić, dawanie tam czerni jeszcze bardziej pogłebi smętny odbiór tego miejsca.
Trzeba skupić się na zasłonieciu tej skrzynki, bzrydkiego płota i nóg cyprysika.
Daj hortensje (nr 2)
Na płot daj bluszcz i go przymocuj żeby zasłonił (nr 1)
W nogi hortensji daj zurawki Berry Smoothie, ozywią (nr3)
Z przodu Carex Evergold.
Jeśli za wąsko, poszerz rabatę, nie może być taka mała, że tylko takie bździnki się zmieszczą.
Witam ponownie potrzebuję pomocy jak wszyscy tutaj nie wiem co posadzić, z lewej strony za zawijaskiem z bukszpanu jest magnolia susan zakupiłam 2 małe stożki z bukszpanu nie są jeszcze posadzone -brak pomysłu,jedną wiśnie umbre też czeka w donicy myślałam o 3 ale nie wiem czy w tym miejscu jest sens- szczepienie na 2 metry chciałabym aby było coś tam zimozielonego może ktoś pomoze długość raraby 10 metrów szerokość około 4