Irenko jesień się zbliża. Ranki i wieczory u nas zimne. Ale rośliny nie dają za wygraną. Jeszcze widocznie mają wielkie plany na ten sezon. A Bari zapatrzył się na swojego pana.
Róże nie maja ochoty pasować. Pąków i nowych przyrostów jeszcze od groma.
Dziś znowu zdjęcia
Wszyscy cieszą się z zakupów tulipanowych a ja cieszę się z kory i z .... qpy
Jeszce świeżutkie foto Panowie przed chwilą przywieźli
W całym tym ambarasie nie zauważyłam, że niektóre moje limki zakwitły Są śliczne
Szkielet pergoli prawie cały stoi.
Niestety musimy jednak obniżyć górna Belkę
Materiał na dach jutro ładuje u krawcowej, i ponoć na poniedziałek ma być gotów
Kasiu dzięki. Pryskaj na mączniaka i grzyba berberys. Czasem się zdarza że zamierają pędy to natychmiast je wycinam.
Aniu daj ketmii czasu trochę. Ona lubi zacisze i słoneczko. Czy ma takie warunki? Ja mam podobną sytuację z hortensjami "bobo". Nie chcą kwitnąć i już. Były na patelni - nie kwitły. Przeniosłem do półcienia - nie kwitną. Podobno rośliny jak były w szklarni przez zakupem to tak się dzieje. O zobacz
Na 3 czy 4 gałązkach ma jedna pączki. I tyle. Cierpliwie czekam.
Ale za to krzewuszka kwitnie o tej porze he he he.
Podzielilam i posadzilam nowe zurawki, to samo z rozchodnikami briliant
Tymczasowo albo i nie posadzilam male erecty - gdzies w ziemi musza zime przetrwac...
Scielam kocimietke to kot zaczal mi sie tarzac po rabacie
Zdjec nie ma bo ciemno i w sumie malo efektownie to na razie wyglada. :/
--------
Wracajac z pracy weszlam do Biedronki
hiacynty Jan Bos
tulipany Purple Place
tulipan Queen of Night
irys Katherine Hodking
Uhhhuuummm fioletowego z bordowym ale fiolet taki niebieskawy a bordo wiśniowawy ??
wybacz , że takie gooopie pytania zadaję
Przy okazji chciałam też zapytać o trytomę ujrzałam ja na którejś z fotek...a właśnia ja nabyłam by rosła za red baronem czy trzeba jakoś specjalnie traktować , bo słyszałam ,że okrycie na zimę to konieczność