to niby sa dwie carex montana ale mam podejrzenia że nie do końca sa to te same trawki...ta po lewej mi chyba bardziej carex the bitles przypomina, jest taka sztywniejsza w dotyku???
Kocią trawkę planuję posadzić tak symetrycznie wokół wierzb hakuro.
Mam dwie, ale aż prosi się trzecia. Dosadzę zatem i na tym pasie będzie taka rabatka z cyperusami w żwirku.
A tak wyglądały moje przymiarki:
Rekonesansu nie mogłam się już doczekać! W tygodniu pracuję poza domem i wracam na weekendy. Strasznie mnie to niecierpliwi...
Mój ogród nadal się robi, Panowie nadal pracują nad glebą. Muszę się zatem jeszcze powstrzymać z tymi sadzonkami.
Ale swoją rabetkę bylinowo-trawiastą troszkę wzbogaciłam
Proszę o podpowiedź, co może wcinać naszą brzozę. Nie znalazłam na niej szkodnika, ale listki znikają. Pozostają same ogonki. Są nowe paczki, ale nie chciałabym, żeby za chwilę zostały puste gałązki. Kilka metrów dalej rośnie druga brzoza i na niej nic na razie nie widać.
Zrobiłem projekt nawadniania. Pewne miejsca "dziwnie" wyglądające wynikają z różnych przyczyn, ale są zamierzone. Wątpliwości mam tak naprawdę przy dwóch miejscach. Chodzi o ten zaznaczony mały prostokątny kawałek na środku - ma on jakieś 3 metry na 1 metr. Jest w takim miejscu, że nie bardzo wiem, jak to ogarnąć. I druga sprawa, cały prawy dół chcę zrobić na MP Rotator. Problem w tym, że ta część trawnika jest najbardziej nasłoneczniona i mam wrażenie, że w niektórych miejsach może być nieco niedolany.
O ile tradycyjne jeżówki stoją na baczność, to odmianowe na rabacie wsiowej dzisiaj poległy W ub roku były takie sobie powiedzmy kompaktowe krzaczki, a w tym porosły wielkie i ciężki kwiatki i po nocnej ulewie rozłożyły się na rabacie. Ale przecież i tak je lubię, a nawet bardzo
Próbowałam w ub roku podzielić trzy krzaczki jeżówek i był to błąd. Wprawdzie podział się udał, ale krzaczki są zdecydowanie osłabione i mierne. Tak więc więcej nie dzielę