Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

kasia_w 16:31, 09 sie 2016

Niby rośliny mamy podobne, a jednak u każdego inaczej Super różyczki
Makao_J 16:42, 09 sie 2016

A ja na razie uwielbiam wielkokwiatowe (choć ostatnimi czasy polubiłam te z pojedynczym kwiatem ). Mam Goethe i po prostu zakochałam się w niej choć faktycznie trzyma krótko kwiat bo jakieś 4-5 dni jeśli nie wieje i nie leje. W porównaniu do Biedermeier i History których kwiat utrzymuje się do 2 tygodni to duża różnica.

Słyszę że masz jeszcze chrapkę na jakieś róże. Kupisz?
Anda 16:47, 09 sie 2016

kasia_w napisał(a)
Niby rośliny mamy podobne, a jednak u każdego inaczej Super różyczki

Ładne mają kolory, ale to niestety nie moje Na ostatnich fotkach są róże ze szkółki nieopodal.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 16:54, 09 sie 2016

Makao_J napisał(a)
A ja na razie uwielbiam wielkokwiatowe (choć ostatnimi czasy polubiłam te z pojedynczym kwiatem ). Mam Goethe i po prostu zakochałam się w niej choć faktycznie trzyma krótko kwiat bo jakieś 4-5 dni jeśli nie wieje i nie leje. W porównaniu do Biedermeier i History których kwiat utrzymuje się do 2 tygodni to duża różnica.

Słyszę że masz jeszcze chrapkę na jakieś róże. Kupisz?

Krótko - zależy jak to zdefiniujesz, bo moja Summer Song przy upale 30 stopni trzyma kwiat jeden dzień
Miałam na myśli mieszańce herbatnie. No dobra, Soul to parkowa, a nie herbatnia No kurczę, nie mam tyle miejsca. Dlatego priorytet mają u mnie na razie róże historyczne i austinki. One mnie najbardziej chwytają za serce
Za to w ogóle mnie nie kręcą rabatówki i chyba nigdy się na nie nie skuszę

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kasya 18:06, 09 sie 2016

Anda napisał(a)

No wyobraź sobie, że nie One są bardzo ładne, ale jakoś nie pociągają mnie wielkokwiatowe. Nie mam miejsca

mnie tez nie pociagaja ale z jedną to bym pewnie wziela...
jolanka 21:11, 09 sie 2016

Ewuniu, jesteś cudowna. Baaardzo dziekuję za Twoje zainteresowanie i zdjęcia
Pewnie, jak napisalam u siebie, przesadzę ją i bedę obserwować czy to pnąca czy nie a tutaj kupię taką, ktorej będe pewna

Ta Violette Parfumee, pisane przez a na stronie pokazana jest w kilu wersjach Tylko jedna jest w wersji pnącej ale ....w każdym razie nie mam zamiaru sie więcej o niej mysleć, Was angażować do poszukiwań (głupio mi tak marudzić), trudno, pewnie ktoś amatorsko z patyczków coś rozkrzewił i wyszlo "coś" co jest jakąś krzyżówką.

Ładna jest, niestety chorowita
Jeszcze raz dziękuję.

Iwk4 11:19, 10 sie 2016

Anda napisał(a)
Jeszcze coś nieróżanego

Piękne połączenie. Jeżówki, hortensje i co jeszcze?
Co to za roelinka? Masz mix z jeżówkami?

Anda 14:42, 10 sie 2016

Jolanko, nazwij tą różę po swojemu i już
Anda 14:45, 10 sie 2016

Iwk4 napisał(a)

Piękne połączenie. Jeżówki, hortensje i co jeszcze?
Co to za roelinka? Masz mix z jeżówkami?

Iwonko, cieszę się, że się podoba to jest kłosowiec, botanicznie Agastache Tu akurat odmiana Blue Fortune. Jeżówki ja okalają z dwóch stron.
Kawa 14:45, 10 sie 2016

kofffffffffam cię normalnie za te foty - nieróżyczkowe