I jeszcze jedno miejsce na kóro nie mam żadnego pomysłu. Proszę o jakieś fajne propozycje.
Tych czerwonych nabłonek już nie ma.
Teraz lecę później napiszę więcej.
Pa i pozdrowienia dla odwiedzających
I wczorajsze zakupy- miałam ochotę dokupić sobie jeżówek- całkiem fajne były u mnie w Konopnicy i chyba tylko po 9 zł. ale odmiany nie opisane
Przy tej jednej różowej było napisane że to Piccolino ale wg mnie za wysoka jak na tę odmianę, więc będę obserwować
I taki fajny dzwonek podobno zimujący- ale to się okaże po zimie
Witam, podłuższej przerwie. Wykopałam trochę roślin i mam miejsce nowe nasadzenia. Chciałam posadzić hortki i bukszpanu i co ś jeszcze wszystkie propozycje mi!w widziane.
Ta najstarsza u mnie z odmianowych Southern Belle - 2 letnia
I z ubiegłego roku Pow Wow- ale mało co jej nie skasowałam po zimie bo nie zauważyłam jej i zdeptałam- powoli odrastała
I najzwyklejsze ale też piękne
Jednak się okazuje, że pomylona werbena patagońska nadal grasuje wśród nasion. Teraz nie jestem w stanie zidentyfikować z jakiej to było firmy, bo nasiona miałam z dwóch. Z niesławnej firmy L. i innej.
a powinna być taka
Swoją drogą, czy ktoś jest w stanie rozpoznać poniższe rośliny?
1
2
3
Dla mnie to jakiś głóg, tylko totalnie nie mogę go skategoryzować. Szukałem informacji i żaden gatunek mi nie pasuje ze względu na kolor owoców. Zdjęcie robione w zeszłym tygodniu.
4