Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Gocha 14:04, 22 lip 2016

AgataP napisał(a)

Gosia, ja pierdziu ale zafundowałaś widoki kolorowe, ślicznie, gdzie nie spojrzeć dopieszczone rabatki. Jak warzywniak ?

No i powiedz mi kochana czy te jeżówki to Magnus?

Agatko to są chyba najzwyklejsze jeżówki- one są dosyć wysokie.
Warzywniak nie oplewiony- ścieżki to koszmar- krety i nornice grasują i skrzyp i powój też dają popis. A warzywka rosną. Ogórki chyba mają za gęsto. Jak porobie fotki to wstawię. Buziaczki Agatko
Kasik 17:53, 22 lip 2016

Gosia pięknie u Ciebie na maxa, a kolor jeżówek przecudowny, po prostu powalający. Coś dla mnie.

I mam radę- ja też nie wyrabiałam na zakrętach i nie dawałam wszystkiemu rady- przystopuj z tworzeniem rabat i zacznij ogarniać to co masz. Dużo Twoich rabat jest młodych, ale w przyszłym roku i dalej wypełnią się naturalnie i zobaczysz, że plewienia będzie mniej.

Wtedy już będziesz zadowolona i jeśli uznasz, że można iść dalej, to pomalutku pójdziesz.

Ja w tych mocno zagęszczonych już prawie nie plewię- tylko wiosna porządki, a potem zarasta roślinami. Z brzegu pousuwam kilka chwastów i tyle. Najgorzej z rabatami młodymi, a pamiętam, że ich robiłaś dużo.

Zobaczysz i wspomnisz moje słowa.

Ja na tą chwilę kończę z zakładaniem nowego. Dopieszczać będę, dodam kolorku i tyle.

Sory , że tak Ci napisałam, ale wiem co czujesz jak nie masz siły , a tu wszystko woła. I tak w ogóle pięknie masz u siebie, bardzo pięknie.
Gocha 22:48, 22 lip 2016

Kasik napisał(a)
Gosia pięknie u Ciebie na maxa, a kolor jeżówek przecudowny, po prostu powalający. Coś dla mnie.

I mam radę- ja też nie wyrabiałam na zakrętach i nie dawałam wszystkiemu rady- przystopuj z tworzeniem rabat i zacznij ogarniać to co masz. Dużo Twoich rabat jest młodych, ale w przyszłym roku i dalej wypełnią się naturalnie i zobaczysz, że plewienia będzie mniej.

Wtedy już będziesz zadowolona i jeśli uznasz, że można iść dalej, to pomalutku pójdziesz.

Ja w tych mocno zagęszczonych już prawie nie plewię- tylko wiosna porządki, a potem zarasta roślinami. Z brzegu pousuwam kilka chwastów i tyle. Najgorzej z rabatami młodymi, a pamiętam, że ich robiłaś dużo.

Zobaczysz i wspomnisz moje słowa.

Ja na tą chwilę kończę z zakładaniem nowego. Dopieszczać będę, dodam kolorku i tyle.

Sory , że tak Ci napisałam, ale wiem co czujesz jak nie masz siły , a tu wszystko woła. I tak w ogóle pięknie masz u siebie, bardzo pięknie.

Kasiu bardzo dobrze napisałaś. Zgadzam się z Tobą w 100 %. Ale ja jeszcze powinnam zrobić ten narożnik a on dosyć duży. i z tyłu za domem ale tam na razie w tym roku wysypuję trawę skoszoną ale niestety zarasta ale pomyślę o nim może w przyszłym roku. Warzywnik częściowo tylko zrobiony a i tak grasują tam krety i nornice i chwasty a właściwie skrzyp i powój strasznie wyłażą. Część ozdobna przy warzywniku nie ruszona i chwastów pełno w jagodniku. I cała strona od sąsiadów przy warzywniku nie ruszana. Tylko Kasiu jak ja to zostawiam i nie zagospodarowuję to i tak jest z tym robota bo trzeba usuwać chwasty a cżęsto niestety jest tak że się zdążą wysiać.Wiem oczywiście że muszę przystopować iniestety denerwuje mnie to że siły coraz mniej. Ale staram się chociaż troszkę zrobić jak mam czas tak żebym miała czyste sumienie.
Ale Kasieńko dziękuję za pochwały- miło słyszeć takie słowa . Buziaczki
Marga 10:32, 23 lip 2016

Cieszę się Gosiu, że jesteś . Myślałam o Tobie ostatnio. Przytulam Cię mocno i oby wszystko jak najszybciej się ułożyło.
Kindzia 11:09, 25 lip 2016

Toś mnie zaniepokoiła, że się nie prostuje...
Nigdy nie jest zawsze cudownie, ale przecież to wiesz...prędzej czy później wyjdzie słoneczko, zobaczysz

Jeżówki masz cudne!!! Lilii tylko parę w tym roku obiecałam Kasi, po przesadzaniu całej rabaty wiosną nie wszystkie mi wyszły, ale na pewno za jakiś czas te co wyszły się okocą i wtedy będę o Tobie pamiętać. Mam wprawdzie na gęsto takie łososiowe, ale sama nie wiem co zrobić, bo są pomiędzy berberyskami na salonowej i boję się, że przy kopaniu uszkodzę za bardzo berberysom korzenie...jeżeli jednak będę tam grzebać pod koniec sierpnia to te Ci wyślę.
jolanka 21:30, 27 lip 2016

Małgosiu, miło mi, że mnie odwiedziłaś
Zawsze cieszę się w dwójnasób gdy widzę, że to ktoś z moich rodzinnych stron Na grzybki zawsze zapraszam - odpowiedziałam u siebie

Zobaczyłam dzisiaj u Ciebie tylko tyrochę i jestem oszołomiona, oj, nieprędko stworzę taki ogród Muszę pobuszować u Ciebie ale to troche potrwa Pozdrawiam i zapraszam częściej Ja juz odznaczam Twój ogród do moich ulubionych
AgataP 10:11, 01 sie 2016

Gosia przytupuję nóżką i pytam gdzie zdjęcia? Robisz takie piękne ujęcia.
No nie daj się prosić, miejsca zarośnięte też.. chociaż wiem wtedy że u Was też są takie miejsca Z chęcią zobaczyłabym Twój warzywnik i jagodnik.
Ja dopiero planuję go na papierze
Gocha 10:35, 09 sie 2016

Gocha 10:38, 09 sie 2016

Gocha 10:40, 09 sie 2016