Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jest ten kawałek ogrodu

Mój jest ten kawałek ogrodu

Anda 17:07, 05 sie 2016

aga_podlasie napisał(a)

Moja Southern Belle się dobrze zapowiada. Nie leży, ma koło metra wysokości. A jak nie różowa, to Hot Papaya też pięknie się trzyma sztywno, ale ma max 80cm. Poza tym mam niewiele jeżówek. Póki co

Wczoraj zrobiłam fotkę tym bezodmianowym. Sama je siałam 2 lata temu
Piękne, ale ciut za wysokie. Albo hortensje jeszcze za niskie

Jak ślicznie to wyglada. Hortensje jeszcze trochę za niskie, ale urosną Moje jeżówki też obok hortensji rosną, ale niestety nie w szpalerze, bo miejsca brak

Southern Belle sobie zapisałam

Dojrzałam resztę fotek. Hortki masz cudowne, bardzo bujne i dorodne. Podoba im się u Ciebie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
UlaB 17:12, 05 sie 2016

Hortki wypas Ja w tym roku posadziłam normalną limke, wczesniej miałam tylko tą kompaktową. W tym roku ma wielkie kwiaty. I Vanilke mam w tym roku OGROMNĄ, ale chyba jeszcze nei różowieje - musze obejrzec. Phantom siedzi u mnie w ocienionym miejscu i widze ze jest opózniony względem Twojego. Pinky chyba mam w tym samym stadium. Mam jeszcze SilverDollar ale jeszcze nie jest do konca rozwinięta

Wiesz co, w sumie to pewnie najłatwiej mi sie bedzie wybrac w przyszłym tygodniu. Będę bezdzietna Co prawda mam zamiar popełnic grzech intensywnej pracy w trakcie urlopu, ale przeciez nie 24h/dobe M. pewnie tez bedzie całymi dniami w robocie z okazji nieobecnosci dzieci (ostatnio gdy nie było szkodników zdzwanialismy sie o 20tej z pracy gdzie sie spotykamy na kolacji ). Po 15tym juz bede miała oboje dzieci i chyba musze pomyslec o jakichs zakupach szkolnych dla starszej i jesiennych, moze jeszcze gdzies sie z nimi wybiore - ogolnie bedzie krucho z czasem. A po urlopie to juz zacznie sie dramat.

Orientujesz sie gdzie jest u nas duzy wybór plecaków? W ogole nie wiem w czym sie nosi swoje rzeczy do szkoły w gimnazjum
UlaB 18:10, 05 sie 2016

aga_podlasie napisał(a)
I ogłoszenie parafialne
Jeśli ktoś z okolic ma ochotę mieć w ogrodzie takie zawilce jesienne

Aga, one są białe?
Mpoje białe chyba mi zniknęły więc jak coś jakąs symbolioczną ilośc bym przyjęła
bozga 23:47, 07 sie 2016

Hortensje bardzo dorodne a duet z jeżówkami bardzo trafiony. Ja też lubię Limki, niezawodne i bardzo reprezentacyjne
aga_podlasie 11:44, 08 sie 2016

UlaB napisał(a)

Aga, one są białe?
Mpoje białe chyba mi zniknęły więc jak coś jakąs symbolioczną ilośc bym przyjęła

Nie są białe, są różowe, dość wysoko kwitną nad liśćmi i rozchodzą się rozłogami jak szalone.

aga_podlasie 11:50, 08 sie 2016

UlaB napisał(a)
Hortki wypas Ja w tym roku posadziłam normalną limke, wczesniej miałam tylko tą kompaktową. W tym roku ma wielkie kwiaty. I Vanilke mam w tym roku OGROMNĄ, ale chyba jeszcze nei różowieje - musze obejrzec. Phantom siedzi u mnie w ocienionym miejscu i widze ze jest opózniony względem Twojego. Pinky chyba mam w tym samym stadium. Mam jeszcze SilverDollar ale jeszcze nie jest do konca rozwinięta

Orientujesz sie gdzie jest u nas duzy wybór plecaków? W ogole nie wiem w czym sie nosi swoje rzeczy do szkoły w gimnazjum

Mam Silver Dollar kupioną niedawno, maleństwo jeszcze, bez kwiatów. A i jeszcze jest hortensja Polar Bear, dopiero pokazała pączki. Każda rośnie w swoim tempie i dobrze, że nie kwitną wszystkie naraz.

Czy to prawda, że kompaktowa limka zostaje dłużej limonkowa, nie robi się biała?

Co do plecaków to nie wiem. Moje ulubione miejsce zakupów to internet
Ale do gimnazjum to pewnie już jakaś torba fajna a nie plecak
aga_podlasie 11:55, 08 sie 2016

Róża na dziś Nowe kwiaty na Edence

UlaB 11:56, 08 sie 2016

Ja tez kupowalam plecaki przez net. Moja młoda chce na razie plecak tylko jaki Tego nie wie nikt

Tak, kompaktowa limka jest długo zielona i potem mi od razu rózowieje. W ogole wczesnie zaczyn kwitnąć.

Musze sprawdzic czy nie mam tego zawilca, boe ostały mi sie w 2 miejscach. To co, na kiedy wykopac Ci piwonie? Juz można.
UlaB 12:11, 08 sie 2016

O, Edenka Ci juz powtarza! Moja wypusciła kilka długich pędów i na razie pokazała na nich 1 (słownie: jeden) pąk. Dam jej czas, moze zdecyduje sie na wiecej. Pozostałe bardziej łaskawe
aga_podlasie 10:51, 09 sie 2016

Jednak się okazuje, że pomylona werbena patagońska nadal grasuje wśród nasion. Teraz nie jestem w stanie zidentyfikować z jakiej to było firmy, bo nasiona miałam z dwóch. Z niesławnej firmy L. i innej.

a powinna być taka