cudo kompozycja
roślina o fioletowym kwieciu, nie znam
może Hanusia wie
upalnie było
chwila odpoczynku
fajna bryza stąd
dbamy o rytuał ogrodowiskowy i machamy
Wielkie piękne hortensje a może szklaneczka mniejsza? moje to nie Phantom, kształt kwiatów nie taki.
Ni za tym ni po tym, pospacerowałam po Twoim królestwie i muszę stwierdzić jedno, bo to że piękny ogród to oczywiste, masz super Męża. Wyjeżdża, przyjeżdża i jeszcze prace ogródkowe "załatwi" Czym Ty karmisz eMusia, że ma takiego "pałera"
co,ś dla dzieci i coś ogromnie wiekowego
nie wiem co za drzewa....oczywiście poza lipą, tę Iza od razu poznała, też wiekowe
szukałam, ale nadal nie wiem
i dalej idziemy i coraz piękniejsze nasadzenia jednoroczne
tego mi brakuje we Wrocławiu
ubiorek biały pachnący jest w ogromnej ilości
mam go u siebie drugi rok i uwielbiam
zaskoczyły mnie te śrubowe jałowce, niby mała donica i dobrze im
nie wiedziałyśmy co to?
są osoby na forum, co bez problemu rozpoznają
ja obstawiam szałwie
ta ciemno fioletowa cudo
na białe patrzę...początkowo floks mi wpadł do głowy, a to biała Cleome w ogromnych ilościach
inne jednoroczne dobrane kolorystycznie, niecierpki w kolorach, szałwie, trawy Vertigo i Rubrum, i chyba bordowa trzykrotka
i oczywiście wszędzie ogromne kanny, o ciemnych niemal czekoladowych liściach
ale męczę u ciebie Iza
piękny pałac, też sobie pływał w powodzi
a dziś nie ma śladu
Dominiko, Phantom ma największe kwiaty. Ale nie wszystkie tak mają. Rozczarowałam się hortensją, która miała być PolarBear, a nią nie jest.
U Edytki wyczytałam, że musi mieć kwiatki falbankowe:
A tu moja bez falbanek:
bardzo opóźniona na starcie:
Czyżby to była następna NN?
to było zalane w 2013
i co mnie tam urzekło
nasadzenia sezonowe, piękne, na bogato, zgrane, powtórzenia, zapisałam sobie do inspiracji
proste, możliwe u nas i cudne
dziękuję wszystkim zaglądającym
chrzciny się udały uff...oczywiście rozmowy o ogrodzie były i wszyscy twierdzą że dużo pracy sobie szykuję bo pielenie mnie czeka konkretne skoro chce mieć rabaty a nie trawnik :/ super...
dzisiaj troszkę podziałałam, przesadziłam tuje danica, wsadziłam kostrzewe, bergenie i rozchodniki.
niewiem co mam robić z tą szałwia, różne opinie mi piszecie...dużo nie kosztuje to kupię z 5 sadzonek na próbę..
W przestrzenie między okna. Albo tylko jeden, po lewej stronie. Nie wiem ile tam jest miejsca, na rysunku tego nie widać. A co z drugą stroną domu? Jest lustrzanym odbiciem?
Asiu ładnie rysujesz