Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród naturalny, pachnący lasem ..

Ogród naturalny, pachnący lasem ..

14:07, 16 sie 2016
Agcia napisał(a)
I jeszcze jeden bukiecik (Murek już prawie skończony)

piwonie i anafalis-to jest to kolorystycznie

rabata czerwono -sina-super okreslenie-porywam do siebie tą tonacje,już wiem co zrobię z moimi czerwonymi jeżówkami ,moge je zestawić z anafalisem
AgataBC 15:35, 16 sie 2016

To super połączenie.. takie zimne, chłodzące i kojące. Bardzo się to udało. Na dalie trzeba czekać ale warto.

AgataBC 21:21, 16 sie 2016

No dobra. Uchylam rąbek tajemnicy. Murek prawie skończony. Został do zrobienia drugi słupek i kosmetyka.

AgataBC 21:29, 16 sie 2016

Rozplenica Pegasus czyli czadowa trawa na rabatach. Mam ją w różnych miejscach ale tu akurat tworzy najwyższe ostanie piętro. Na dole rozchodnik, potem cynie, jeżówki blade i ona. Najpierw zdjęcia od frontu a potem plecy z perspektywy leżanki.

ZieloneWrota 21:59, 16 sie 2016

Agcia napisał(a)
No dobra. Uchylam rąbek tajemnicy. Murek prawie skończony. Został do zrobienia drugi słupek i kosmetyka.

Agata warto było czekać na przedpremierową odsłonę murku, kiedy premiera?, pozdrawiam
Gardener27 22:11, 16 sie 2016

Murek wyszedł genialnie i chyba widzę tam jakąś furtkę albo to już moja fantazja szarżuje
Pegasus czadowy, jak u mnie w tamtym sezonie Jeszcze trochę i będziesz mogła zbierać nasiona na następny rok Wiesz że moja jedna sadzonka z ubiegłego sezonu przeżyła w gruncie ale nie powtarza kwitnienia
Donia72 22:15, 16 sie 2016

Murek- bardzo fajna sprawa. Dodaje tajemniczości w ogrodzie. Koło ładnie się wkomponowało
Mysza 22:30, 16 sie 2016

Agciu pytałaś u mnie o latarenki.Napiszę i tutaj.One są wzorowane faktycznie na kolejowe, ale moje są na świeczki.Kupowałam je będąc w Anglii w TK Maxx.

Ceglany murek przepięknie wyszedł, a rozplenice mają dużo kociakówCzy one bardzo wysokie dorastają w późniejszych latach??
Buźka.
Sylvana 03:51, 17 sie 2016

Agcia napisał(a)
Lubię pytania, możesz tak bez końca
Stanowisko dla anafalisa musi być w pełni słoneczne. To roślina na najsuchsze i najbardziej palące miejsca. Jej kolor i struktura kwiatów o tym też dobrze świadczy. W miejscu półcienistym będzie się wylegać i wyciągać, słabiej kwitnąć.
U mnie ma min.10h słońca i rośnie w dość ubogim piasku na drugim piętrze rabaty między daliami a różami. Przed nim jest czyściec a za nim młody żywopłot z grabu, który pewnie z czasem go trochę zacieni, ale to wtedy coś pewnie pozmieniam.

Dziękuję
Bardzo ciekawe kompozycje tworzysz...muszę zarezerwować więcej czasu (ale to pewnie zimą) i przejrzeć Twój wątek - bo masz piękny ogród
malgol 08:57, 17 sie 2016

Murek -rewelacja!
Podziwiam Twoje zdolności murarskieJesteś artystką w każdym calu... bukiety piękne, rabaty piękne, murek fantastyczny!