Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

Zana 17:25, 12 sie 2016

Anusia wczoraj wstawiłam u siebie zdjęcia gdzie trochę widać tego rozchodnika chocolate drop przy jeżówkach green jewel. On ma tak gdzieś ze 30 cm wysokości. U mnie drugi rok. Pozdrawiam
gusiarz 16:15, 15 sie 2016

Aniu fajnie kombinujesz z kwadratami . Zawsze tak jest, że myślimy kombinujemy i jesteśmy pewni projektu. Sadzimy, po czym po roku jakoś nam przestaje się podobać osiągnięty efekt i znów kopiemy, przesadzamy.... Ogród to niekończąca się historia. Wspieram w zmaganiach
rozark 22:18, 15 sie 2016

Aniu, dzięki za gościnę
mam nadzieję że niedzielę zaliczasz do udanych
Marta 00:15, 16 sie 2016

Witam, przybiegam z rewizytą. Ale wielką masz różankę. Ciekawy układ wymyśliłaś na rabatach, Ice Dance tak jak Madżenka nie polecam, rozłazi się szybko i możesz mieć kłopot w utrzymaniu jej w kwadracie, są podobne, które trzymają fason. Pozdrawiam☺
Madzenka 06:45, 16 sie 2016

Poelcam gorąco szalwie, żle mnei zrozumiałaś polecam jednak deep blue a nie białą, ale szczerze przyznam ze jeszcze w realu białej nei widziałam....Mam białe przetaczniki z białymi rózami i wygląda to bardzo dobrze, wiec byc moze mam błędne wyobrzeżenie o białej szałwi.
Filemon24 08:15, 16 sie 2016

anna_t napisał(a)
taki mam zamiar koła nie wymyślimy
muszę tylko dokupić roslin jeszcze, chciałam białą szałwie żeby wczesnie coś kwitnąć zaczęło i mam zonka :/

to lepiej postaw na białe czosnki między roślinami kwitną długo
08:36, 16 sie 2016
Madzenka napisał(a)
Poelcam gorąco szalwie, żle mnei zrozumiałaś polecam jednak deep blue a nie białą, ale szczerze przyznam ze jeszcze w realu białej nei widziałam....Mam białe przetaczniki z białymi rózami i wygląda to bardzo dobrze, wiec byc moze mam błędne wyobrzeżenie o białej szałwi.

mam obie szałwie deep blue - niska granatowa i biała - aktualnie ja przesadziłam i sie kisi ...bo była na tyłach wsadzona i jej nie było widac .....dla mnie nie ma róznicy ..obie szałwie jednakowo długo kwitna i sa podobnej wysokosci
AgataP 10:20, 16 sie 2016

Jak przetrwałaś chrzciny? Były dyskusje o ogrodzie?
Kurcze w rodzinie to nie zawsze można trafić na odpowiednich słuchaczy w tym względzie.

Aha znalazłam dyskusję o szałwi białej, ja zamówiłam od Finki białą, przyszła już przekwitnięta, ale wiem że nie będę jej fanką. Natomiast Deep Blue jest fenomenalna. Białe są jeszcze rozwary, ale drażnią trochę przekwitnięte kwiatki, trzeba obrywać...no i jeszcze złocienie są piękne białe, pełne...
anna_t 13:40, 16 sie 2016

dziękuję wszystkim zaglądającym
chrzciny się udały uff...oczywiście rozmowy o ogrodzie były i wszyscy twierdzą że dużo pracy sobie szykuję bo pielenie mnie czeka konkretne skoro chce mieć rabaty a nie trawnik :/ super...
dzisiaj troszkę podziałałam, przesadziłam tuje danica, wsadziłam kostrzewe, bergenie i rozchodniki.

niewiem co mam robić z tą szałwia, różne opinie mi piszecie...dużo nie kosztuje to kupię z 5 sadzonek na próbę..
AgataP 15:19, 16 sie 2016

anna_t napisał(a)
dziękuję wszystkim zaglądającym
chrzciny się udały uff...oczywiście rozmowy o ogrodzie były i wszyscy twierdzą że dużo pracy sobie szykuję bo pielenie mnie czeka konkretne skoro chce mieć rabaty a nie trawnik :/ super...
dzisiaj troszkę podziałałam, przesadziłam tuje danica, wsadziłam kostrzewe, bergenie i rozchodniki.

niewiem co mam robić z tą szałwia, różne opinie mi piszecie...dużo nie kosztuje to kupię z 5 sadzonek na próbę..

No to super,... uważaj na swoje plecy...
a że walczysz w ogrodzie w to nie wątpiłam, zaczyna to miło dla oka wyglądać.