Kochana Gruszko, poczynania bukietowe dość monotonne, ciągle te zioła z różami. Ale takie najlepiej się zasuszają i przechowują, ten pragmatyzm . Gdybym wstała dzisiaj wcześniej, to może zrobiłabym drugi, bardziej tradycyjny, w sensie tradycyjny po galicyjsku.
Koper na rabatach wygląda świetnie, to przecież też kwiaty. No dobra, baldachy.
Mebelki zasłużyły dzisiaj aż na dwa zdjęcia, ale właściwie są takie same. A takie donice z dziurami mogą być?
Idealne połaczenie Ja niestety wrzosów nie mam i mieć nie będę, więc tym bardziej zachwycam się nimi u innych. A rabatka wyszła bardzo dobrze, masz do tego wyraźną smykałkę
Hortensja Vanille Fraise ukwieciiła rabatę w przedogródku , do tej pory rabata była monotonnie zielona. Rosną tam trawy ; Rozplenice japońskie, Cyprys groszkowy, dwie odmiany irgi oraz Brzoza pendula.
Justyna Nie słuchaj co tam dziewczyny mówią chwasty mam jak każdy ... może jak rośliny się rozrosną to będzie ich nieco mniej
Miło mi, że Ci się podoba
Ale ja ciągle nie jestem usatysfakcjonowana ... są trzy takie rabaty, które są dla mnie ok a reszta ciągle nie daje mi spokoju Jak zaczynałam przygodę z ogrodem planowałam konkretne rabaty i na tym się skupiałam ... teraz patrzę na ogród kompleksowo i w wielu miejscach coś ciągle mi zgrzyta
Dlatego będę zmieniała różankę i ... dumam nad wglębnikiem bo rozchodniki pożarły mi rozplenicę i nie podoba mi się to
A już rabata świerkowa spędza mi sen z powiek
Muszę koniecznie dokupić jeszcze jedną baterię do aparatu bo po południu niewiele mogłam pstryknąć z powodu rozładowania. Trudno mi się przyzwyczaić do braku wiązu ale na pewno żadnych drzew już nie dokupię, przesadziłam w to miejsce derenia, na razie trochę mały i nie mogę się do tego przyzwyczaić, chociaż już dzisiaj mi mniej przeszkadzał Roślinki na pewno są zadowolone, więcej światła i wody, tylko trawnik potrzebuje jeszcze chwili na regenerację
Ta strona ogrodu jest moim głównym zapleczem kolekcjonerskim
Pierwszy kwiat soul..... po dwóch latach... wprawdzie była przesadzana ale musze się uzbroić w cierpliowość i dam jej szansę... bo porzcież to ma być piękna róża
BUrgundy jeszcze raz
i w oczekiwaniu na dojrzałosc Lavender Flower circus