Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Działka w górach, wątki ogrodowe i poboczne ;) 16:44, 23 cze 2023

Do góry

Działka w górach, wątki ogrodowe i poboczne ;) 16:42, 23 cze 2023

Do góry

Działka w górach, wątki ogrodowe i poboczne ;) 16:39, 23 cze 2023

Do góry
Maliny letnie Glen Ample, nowy nabytek, polecam

Za drzwiami do ogrodu... 16:19, 23 cze 2023

Do góry
Urszulla napisał(a)
Piękne i romantyczne Twoje zakątki

Ale skąd w takim ogródku tyle ślimaków, nie rozumiem, czy u Was lało ostatnio?

Ula, bardzo dużo lało

Za drzwiami do ogrodu... 16:15, 23 cze 2023

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Aniu masakra że ślimakami. Ja kiedyś liczyłam u siebie ile w ciągu dnia zabiłam i wychodziło mi ponad tysiąc. Teraz chwilowo było mniej, ale po tych deszczach pewnie znowu będzie wysyp. Ja nie zbieram, bo obrzydzenie mnie bierze jak je widzę w takiej masie.
Trudności współczuję, mam nadzieję, że szybko przeminą. Zakątek z placykiem piękny.

Nie wiem jaka jest szansa, żeby ich w przyszłym roku było mniej. Ale mówią, że nawet najdłuższa żmija kiedyś przemija

Ale jeszcze jest czym się cieszyć

Pachnący różami, malowany bylinami 16:07, 23 cze 2023

Do góry
April napisał(a)
Co tu można napisać, westchnąć tylko z zachwytu wypada
Sibelius mam od wiosny, właśnie zakwitł pierwszymi kwiatami. Na razie mnie rozczarował, jest różowy a liczyłam na więcej fioletu. Ale z doświadczenia wiem że pierwszymi kwiatami nie należy się sugerować. Poczekam, może jeszcze się podbarwi.

Dziękuję Jolu

Jolu, ja też mam go od wiosny. Poczekaj, on naprawdę ma ciekawy kolor wpadający w fiolet. Mam wrażenie, ze trochę podobny do Agnes S.

Mój dzisiaj po porannej burzy

Zakwita kolejny mieszaniec piżmowy

Za drzwiami do ogrodu... 16:06, 23 cze 2023

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Aniu aż tyle slimorow. To szarańcza. Nie daj sobie ślimakom podskakiwać. Kup niebieskie granulki po tygodniu będzie po ślimakach.
Trudno eko nie eko ale nie możesz się dać zdominować ślimakom.

Zaraz idę pod swoje dynie i ogórki podsypać.
U mnie 2 lata temu gryzły hosty nasypalam i poległy.
W tym samym roku zrobiłam zasiewy ostróżek, naparstnic i innych piękne sadzonki przyjechałam po tygodniu śladu po sadzonkach nie było.

Kącik piękny bialy.
U nas też w nocy padało. Miałam plan na dzisiaj przycięcia krzaków i nic z tego za mokro.

Pozdrawiam

U mnie w pierwszej kolejności atakują warzywniak. Do kwiatowego jeszcze takie zatrwarzajace ilości nie dotarły. Ale straty mam, bardzo zasmakowały im sadźce, rdesty też mocno pożarte, brunery, jeżówki, szałwie itd. Ogólnie mam 25 arów działki(z dwóch stron ugór i ogromny staw po sąsiedzku) ni łatwo walczyć na takim terenie. One w większości mnożą się nie u mnie, widać jak wędrują zza siatki Ale do tej pory miałam pojedyncze sztuki, a w tym roku plaga. Niestety będę miała spore ilości na sumieniu, ale będę broniła bylin, bo są coraz droższe i nie stać mnie by nimi karmić ślimaki
Pachnący różami, malowany bylinami 15:57, 23 cze 2023

Do góry
Kasya napisał(a)
Jedna piękniejsza od drugiej
Może znowu się na cos skuszę

Kasiu, my już tak mamy, że się wzajemnie nakręcamy. Powiem Ci kochana, że ja też się jeszcze skuszę na jakąś różę

Pierwszy kwiat Schloss Eutin

Pachnący różami, malowany bylinami 15:47, 23 cze 2023

Do góry
kasiab napisał(a)
Dzień dobry Ewo trafiłam do Ciebie od Ewy Andy. Napiszę tak: jestem oczarowana Twoim ogrodem
Zabieram się za lekturę od samego początku dopadła mnie w tym roku "różana choroba" i już po kilku stronach Twojego wątku trafiłam na gatunki które mnie mocno zainteresowały także kartka i długopis i czas stworzyć listę chciejstw

Dzień dobry Kasiu bardzo dziękuję za miłe słowa. Cieszę się, że dopadła Cię ta choroba i że jest nas coraz więcej. Ciekawa jestem, które zagoszczą w Twoim ogrodzie ?

Chantal Merieux, kwitnie i kwitnie i .....Długo trzyma kwiat, boska

Pachnący różami, malowany bylinami 15:36, 23 cze 2023

Do góry
Adela napisał(a)
Róże ma przepiękne
W ubiegłym roku przeleciałam Twój wątek i wypisałam nazwy tych, które chciałaby mieć u siebie, i z planów nici. W przyszłym sezonie, chyba.

Adelo bardzo dziękuję i trzymam kciuki, żeby Ci się udało z różami.

Róża Agnes S. cudne ma te kręciołki

Stockholm Castle i Jacques Cartier

Blaski i cienie nowego życia 15:24, 23 cze 2023

Do góry
JoannA napisał(a)
Ula,
ogród zmienił się nie do poznania. Bardzo ładne linie rabat.
A nie myślałaś żeby połączyć te dwie rabaty przy świerkach sąsiada w jedną całość?
Czy planujesz tam jakieś przejście zrobić?
Bodziszki masz zaklepane u mnie. Odezwę się jak będę wykopywała ale to nie wcześniej jak wrzesień nastąpi bo szkoda byłoby roślinki teraz męczyć.

Dziękuję, poszłam do przodu ale jeszcze potrzebuję 2 lat żeby dokończyć zaczęte

Masz na myśli to miejsce.

Od samego początku planowałam pod płotem rabatę rododendronów, ale gdy poznałam warunki które muszą mieć to stwierdziłam że się nie doczekam. W zeszłym roku Sylwia mnie natchnęła przesadzeniem budlei, która ciągle miała mało miejsca. Teraz oprócz budlei już są kartony i astry od Madzi.

Tam planuję bodziszka wspaniałego -zrobiłam dziś sadzonki do doniczek bo przekwitł. Wykopałam aż 3 kępy i podzieliłam. Tam też chcę Cloud Nine- możesz mi więcej napisać o czasie jego kwitnienia? Na posadzenie czekają też ciemierniki cuchnące.
Tak więc wreszcie zagospodaruję ten kawałek. Narazie robię kompostownik, całe lato mi zejdzie.
Działka w górach, wątki ogrodowe i poboczne ;) 15:20, 23 cze 2023

Do góry
Popadało chwilę, lepszy rydz, ale chviałoby się więcej...

Jarmuż dobrze rośnie

Pachnący różami, malowany bylinami 15:12, 23 cze 2023

Do góry
JoannA napisał(a)

Jak wysoka rośnie u Ciebie Bouguet Parfait?
Już kilka razy się nad nią zastanawiałam.

Moja ma około 150-160 cm. Jest po wiosennym cięciu. Zaczynała się wyradzać, miała coraz mnie kwiatów i brzydki pokrój. Przycięłam ją wiosną i stwierdzam, że ona lubi ten zabieg. Kwiatów będzie dużo, ale pokrój dalej nieładny. W przyszłym roku przeprowadzę bardziej radykalne cięcie.

Choroby róż 15:07, 23 cze 2023

Do góry

Poradżcie
Krzak wygląda zdrowo powyżej, ale od dołu coś dzieje się z liśćmi. Zaczyna się od brzegów liści.
Choroby róż 15:04, 23 cze 2023

Do góry
Róża "Chopin" 15:00, 23 cze 2023

Do góry
Kwiaty ogromne.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 14:59, 23 cze 2023

Do góry
Pliszka5 napisał(a)
Pytanie będziesz zainteresowana sadzonkami?

No pewnie, wysoka roślina będzie ją widać ładnie w łące
Tawułki od Ciebie jak grad nie zniszczy będą kwitły zaraz i Anabelki też mają jakieś pączki
Róża "Chopin" 14:58, 23 cze 2023

Do góry
Kwiaty ogromne.
Za drzwiami do ogrodu... 14:35, 23 cze 2023

Do góry
Kordina napisał(a)
O jeżu!!! Szok ze ślimakami, a ja w tym roku jakoś niewiele, susza im nie sprzyjała.
Anulko uwielbiam te Twoje cudo, przepiękny romantyczny zakątek, cały ogród:

No szok! takiej ilości jeszcze nie widziałam i się nie spodziewałam. co będzie w przyszłym roku, jak się to wszystko rozmnoży? przecież to co nazbieraliśmy to tylko część
Dumna jestem z placyku, miło że Ci się podobają moje ogródkowe poczynania

Ostatnio zajęłam się też aranżacją tarasu po remoncie ( choć jeszcze niuanse nie dokończone)

Ania na Żuławach 14:30, 23 cze 2023

Do góry
Od razu mi lepiej, idę sadzić

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies