Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 21:35, 19 sie 2016

Do góry
betysia napisał(a)
Troszkę mnie nie było ale właściwie to byłam bo często zaglądałam i nadal podglądam ♥
Uściski dla "starej paczki"
A u mnie tak

Betysia....wiem że na dobre warto czekać...doczekałam się i widzę to.... Co mi w duszy gra... nieśmiało proszę o fotki z ogrodu .
Eden taki jak mój...uwielbiam ten widok
róże..okiennice..lawenda...wisteria..kociaki...
masz cudowny klimat w ogrodzie....
pozdrawiam
Pan Maluśkiewicz 21:33, 19 sie 2016

Do góry
Anda napisał(a)
Śliczny kącik poziomkowy Ty tam chcesz jeszcze coś dosadzać? Wiesz, te roślinki jeszcze urosną

dosadziłam- znajdź najmniejszą różnicę

Pszczelarnia 21:25, 19 sie 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Morze jarzmianek:

Ewa zapoznaję się własnei z Twoim ogrodem i te zdjęcia mnie zachwyciły...uhh...jarzmiankę mus mieć!
Moja działka na Dębowym Lesie 21:25, 19 sie 2016

Do góry
zoja napisał(a)
ale super wóz! i jaka w nim ładna lobelia

Też mi się podoba ten wózek, prezent od męża
A lobelię też lubię
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 21:21, 19 sie 2016

Do góry
Kasik napisał(a)
Troszkę zdjęć.

U mnie wiele się nie zmienia, ale roślinki przebarwione już nadają innego kolorytu.

Rozplenice i zaróżowione hortki zwiastują dni, których ja przynajmniej nie oczekuję.

Śliczny widok na nie...chociaż piękne o tej porze roku, to fakt zwiastują to na co my ogrodnicy nie bardzo czekamy...ja na pewno nie.
Tu narazie jest ściernisko... 21:20, 19 sie 2016

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Oto efekt spaceru z psem zamiast iść drogą poszłysmy z siostrą na skróty przez lasek osikowy. Od kiedy to kozaki nie rosną pod brzozami tylko pod osikami?

Cudne zbiory. Wszystko jedno pod czym rosły ważne ze znalazłas. U mnie w ogrodzie zbiór dużo skromniejszy -jeden prawdziwek.
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 21:15, 19 sie 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)

Oj, cieszy
Kleome wysiewałam z nasion zebranych z kwitnącej na fioletowo. A jest mix kolorów.

Gosiu, gdybyś zbierała nasiona kleome i tytoniu i chciała się podzielić, to ja jestem bardzo chętna Przepiękne goździki, wsadziłam do ziemi sadzonki z siewu. Mam nadzieję, że będą podobne do Twoich, chociaż to mix był i będę musiała rozdzielać kolorami, jak zakwitną w przyszłym roku. Z posianych nasion w wielodoniczkach zostały mi jeszcze jeżówka biała (w porównaniu z różową kiepskie sadzonki, zebrać się nie mogą po przepikowaniu) i gipsówka (podobnież i nie wiem czy w ogóle coś z tego będzie).
Podwórkowa rehabilitacja 21:12, 19 sie 2016

Do góry
ryska napisał(a)
Gosiu bo ta roślinka(smagliczka jednoroczna) jest taka wdzięczna aż chce się ją uwiecznić Poza tym kiedyś posiałam i mam co roku pięknotę.

I ta pięknotka morze zapachu roztacza a taka niepozornaŚlicznie uwieczniłaś
Rododendronowy ogród II. 21:10, 19 sie 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
loksy, to chyba ulubiony kwiat furczaków. Poprawiłam się, Bożenko i fotkę z rydzami zamieściłam.

Byłam dziekuje. Ja dzis w ogrodzie prawdziwka znalazłam a w ogrodowym lesie mam znów kanie , juz nie wiem które w tym roku. A w lesie podobno nic nie ma bo susza a ogród podlewany.

Ogród do odświeżenia 21:07, 19 sie 2016

Do góry
Ledwo widać, ale moja pnąca NN trzy grona kwiatuchów puściła, czyżby jednak kwitła dwa razy?, a ja ją źle tnę?

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 21:06, 19 sie 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)

Specjalnie dla Ciebie poszłam do lodówki po rydze,

Haniu dziękuję, fajnie chociaz na zdjeciu zobaczyc. A ja dzis w ogrodzie prawdziwka znalazłam, niezbyt duży ale zdrowy.
Nasz przydomowy ogródek 20:56, 19 sie 2016

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)

Śliczny kolor kostrzewy. Zbyszku wiesz jaka to odmiana? Ciekawe czy moja też będzie taka ładna.
Ogród z pergolą 20:53, 19 sie 2016

Do góry
Ania, patrz
Podwórkowa rehabilitacja 20:52, 19 sie 2016

Do góry
Gosiu bo ta roślinka(smagliczka jednoroczna) jest taka wdzięczna aż chce się ją uwiecznić Poza tym kiedyś posiałam i mam co roku pięknotę.
Ukojenie 20:47, 19 sie 2016

Do góry
zoja napisał(a)
Eksperymentalna sciolkowana trawa rabata - trawa stracila zielony kolor:

------
Rozchodnik chocolate ginacy kolorystycznie na tle kory i jezowka glowing dream/z wypzedazy/:

/cegla dociaza przygieta galazke - licze ze sie ukorzeni/

Myśle ze jak róż górnik się rozróżnia i zakwitnie to będzie go widać
A jak oceniasz tą trawę ? Ja chyba wole drobną korę
To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:46, 19 sie 2016

Do góry
Sierpniowy warzywnik

Zastanawiam się, czy wysiewać koper i rzodkiewkę na jesienny zbiór. Zobaczymy.

Jagodnik ozdabia ponownie szałwia omszona i kostrzewa.

Zaczyna się przebarwiać zwykła imperata cylindryczna.

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:43, 19 sie 2016

Do góry
wrobelki napisał(a)
Super skrzynie u mnie warzywniaku tradycyjny konik młodego i babci do tego roku nie wiedziałam że czterolatek może chętnie pielic marchewki i to bez strat

No patrz, a można się zadziwić...wszystko dzięki rodzącej się pasji wspólnej, sąsiedzkiej i rodzinnej więzi jest możliwe
i z psem przyjacielem

Rozpoznawanie chorób i szkodników 20:43, 19 sie 2016

Do góry
Witam,
uprzejmie proszę o pomoc w zdiagnozowaniu, co dolega mojej kosodrzewinie. Nie ma owadów, mszyc na roślinie.

Z góry dziękuję.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:41, 19 sie 2016

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Miałam rozrysowaną w skali 1:100 całą działkę (kratkowany papier 1 cm to 1 metr w rzeczywistości), naniosłam obrys budynku, zaznaczyłam miejsce dla drewutni, oczyszczalni, studni. Zaznaczyłam miejsce na sad i warzywnik. Potem zaplanowałam ścieżki. Rozrysowałam kształt rabat. Patrzyłam na osie widokowe z okien (co trzeba przesłonić, co wyeksponować). U mnie jest szczere pole, bardzo brakuje mi drzew, więc je zaplanowałam, potem wysokie krzewy i grupowo sadzone mniejsze krzewy. Bylinami zajęłam się na końcu. Potrzebowałam wyrazistego szkieletu (ram). Rysowałam sobie plamy i je kolorowałam. Nie wszystko , co zaplanowałam udało się idealnie
(miałam z tarasu widok na góry, więc nie planowałam tam wysokich drzew i krzewów). Potem sąsiad zaczął budowę i akurat na osi widokowej przy ogrodzeniu postawił olbrzymią huśtawkę, a taras zrobił naprzeciw naszego. Musiałam kombinować i dosadzać coś, co urośnie wysoko.

Edit- zrobiłam zdjęcie poglądowe tego, jak zaczynałam robić plan zagospodarowania działki

Nadrabiam zaległości, bo internet dzisiaj jakoś chodzi, i jestem pod ogromnym wrażeniem Sama próbuję rysować, ale miewam z tym kłopot.
Księżycowy... 20:36, 19 sie 2016

Do góry
Wendy79 napisał(a)
Sierpniowo... U mnie susza...

Pięknie. Szkoda, ze sierpień zapowiada koniec lata
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies