Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

BasiaLT 09:08, 19 sie 2016

Bogdzia napisał(a)

U mnie tez obiecuja deszcz ale nic nie pada , jest bardzo sucho i niestety trzeba podlewac.

U mnie też niestety sucho. Wszystkie chmury mnie omijają, więc codziennie mam 2 godziny z życiorysu żeby podlać ogród. No ale ja mam mało posadzone. A jak ty Bogdziu ogarniasz z podlewaniem takie wielkie ilości roślin to ja naprawdę nie mam pojęcia. Przepięknie u ciebie, pełno i roślin i ptaków.
ewa_k 17:00, 19 sie 2016

Czy te wspaniałe zdjęcia w ruchu to makro czy duży zoom?
są super śliczne, szczególnie sikorka.
Mnie "żywe stworzenia" najlepiej wychodzą jak gdzieś przycupną i są w bezruchu
Bogdzia 21:10, 19 sie 2016

hanka_andrus napisał(a)
loksy, to chyba ulubiony kwiat furczaków. Poprawiłam się, Bożenko i fotkę z rydzami zamieściłam.

Byłam dziekuje. Ja dzis w ogrodzie prawdziwka znalazłam a w ogrodowym lesie mam znów kanie , juz nie wiem które w tym roku. A w lesie podobno nic nie ma bo susza a ogród podlewany.

Bogdzia 21:11, 19 sie 2016

Kindzia napisał(a)
Widziałam go też w moim ogrodzie Ale w życiu mu zdjęcia nie nauczę się zrobić! I sprzęt o wiele za słaby. Macha skrzydełkami jakby go nakręcili...jak tu takiego w kadr złapać???

Te różowe niskie róże to Baronesse może? Bardzo ładne!

Faktycznie trudno mu zrobic zdjece bo cały czas w ruchu i zmienia rośliny.Po prawej stronie są cztery Baronese, dwie z przodu i dwie za nimi.
Bogdzia 21:13, 19 sie 2016

BasiaLT napisał(a)

U mnie też niestety sucho. Wszystkie chmury mnie omijają, więc codziennie mam 2 godziny z życiorysu żeby podlać ogród. No ale ja mam mało posadzone. A jak ty Bogdziu ogarniasz z podlewaniem takie wielkie ilości roślin to ja naprawdę nie mam pojęcia. Przepięknie u ciebie, pełno i roślin i ptaków.

U mnie minimum 3 godziny podlewania we dwoje tzn ja i M czyli conajmniej 6 godz gdyby jedna osoba podlewała.Ja lubię podlewac pod warunkiem że w kranie jest woda bo nie zawsze jest.
Bogdzia 21:17, 19 sie 2016

ewa_k napisał(a)
Czy te wspaniałe zdjęcia w ruchu to makro czy duży zoom?
są super śliczne, szczególnie sikorka.
Mnie "żywe stworzenia" najlepiej wychodzą jak gdzieś przycupną i są w bezruchu

Róznie raz zoom , raz teleobiektyw a motylki bywa ze makro.Jesli cos nie rusza sie za duzo jak motyle to makro , jak średnio szybko lata jak np ptaki to moze byc i zoom i teleobiektyw (mam dwa aparaty i w jednym zoom a w drugim wymienne obiektywy) a jak cos szaleje jak np furczak to tylko z daleka teleobiektywem bo podejsc sie blisko nie da. No i ja zawsze robie zdjecia seryjne i ustawiam krótki czas.
hanka_andrus 21:32, 19 sie 2016

Piękny prawdziweczek! Gratuluję, ja w leśnych poszukiwaniach ledwie 5 znalazłam i to 2 tylko do wzięcia były. Ale myślę, że w tygodniu po deszczach warto znów zrobić rekonesans. Pozdrawiam
Bogdzia 21:45, 19 sie 2016

hanka_andrus napisał(a)
Piękny prawdziweczek! Gratuluję, ja w leśnych poszukiwaniach ledwie 5 znalazłam i to 2 tylko do wzięcia były. Ale myślę, że w tygodniu po deszczach warto znów zrobić rekonesans. Pozdrawiam

Mam nadzieje ze i u mnie popada i zaczna sie grzyby w lesie , uwielbiam grzybobrania.
Olili 22:25, 19 sie 2016

Napatrzyłam się na piękne zdjęcia więc i pozdrowienia zostawić wypada
Kasik 07:46, 20 sie 2016

Baronessa piękna różyczka- skusiłam się na nie w tym roku. Kupiłam 5 i rosną przed Vanilkami. Choć dwie miały kłopot z przyjęciem, to dziś już jest całkiem dobrze. Kolor maja cudny jak kwitną, gorzej jak przekwitają- trzeba obrywać zdechłe kwiatki bo szpecą. U Ciebie ładnie sie prezentują, Poczekamy na ich drugi sezon.

Borowików u nas też szukamy- jak na razie z marnym rezultatem.