Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 18:35, 29 cze 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)
wstawie fotę u mnie wyżartej lilii

Widziałam, u mnie podobnie

Tu ma być ogród :) 18:34, 29 cze 2017

Do góry
Luki napisał(a)
Lilie sadzę od 10 lat. Poskrzypkę miałem i mieć będę tragedii z tego nie robię pryskać też nie pryskam. Zbiorę jak mi wpadnie w oko i plask w papkę
Larwy fakt są paskudne i wtedy warto to zebrać, ale jak nie dobierają się do kwiatów to jest dobrze

Łukasz ale one ponoć przetrwają w glebie na kolejny rok, ja mam pierwszy raz, ale zastanawiam się czy nie użyć chemii, żeby je wybić skutecznie.
Tu ma być ogród :) 18:31, 29 cze 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

No proszę... u mnie dziś grejfrutowo-cytrynowo-limonkowo-miętowa... a jaki sobie słój z ciurkadełkiem kupiłam do niej

Pełen wypas, nie dość, że takie pyszności to jeszcze w ekskluzywnej oprawie.
Nie spotkałam takich słoików w żadnym sklepie, ale na necie widziałam, tylko drogie, 3l za około 60 zł.
Tu ma być ogród :) 18:28, 29 cze 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Witam. Jestem pierwszy raz na wątku. Na str. 1552 masz podpory do kwiatów gdzie kupowałaś i po ile. Bo też mam zamiar kupić ale wszędzie są te niskie.
Jeszcze zostaje mi sklep internetowy.

Orzesze? Kiedyś jeździliśmy tam na kulig zimą górki pagórki z Paniów w kierunku do Orzesza - wapienniki. Teraz tam piękne osiedla. Nie mieszkam tam juz kopę lat, ale zawsze wracam do tamtych stron Śląskich.

Ktoś jeszcze jest z Orzesza czy się nie mylę. Właśnie Effa.

Masz piękny ogród i piękne róże zadbane które rosną bardzo ładnie, trawy też.

Pozdrawiam dalej oglądam.

Elu, podeślę Ci info na prive.

Zaskakujesz mnie z tymi kuligami, teraz chyba już nic takiego nie jest organizowane, zresztą pewnie ta trasa już całkiem inaczej wygląda.

Z Orzesza jest jeszcze kilka osób.

Dziękuję za miłe słowa.
Tu ma być ogród :) 18:26, 29 cze 2017

Do góry
frezja napisał(a)

Tego jegomościa w bereciku mam namyśli

taki kształt kwiatów charakterystyczny dla odmiany Christa, ale i na tym różowym takie się pojawiają.
Tu ma być ogród :) 18:24, 29 cze 2017

Do góry
malgol napisał(a)
Przedplocie mnie zachwycilo! Te drzewka, sesleria...wszystko takie dorodne i jak z katalogu. Na moim zaplociu hasajaa często dziki więc nic nie mogę posadzić a na drzewka miejsca brak bo już sosny rosna
Podziwiam twój słoneczny ogród mimo, że rzadko się odzywam. Niemy zachwyt

Powiedz co tworzy ta lawendowa kombinacje w donicach?

Jeśli dziki Was odwiedzają, to rzeczywiście nawet nie ma sensu nic sadzić bo zryją.

Chodzi Ci o tą donicę?

Pełna surfinia i wypełniacze takie jak miniaturowa kocanka i różowa gipsówka, są jeszcze jakieś dwie roślinki, ale nazw nie znam.
Tu ma być ogród :) 12:23, 29 cze 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

ja za to spróbuję z frezjami w przyszłym roku, choć już teraz mi się przytrafiła jedna doniczka przez przypadek, bo mama mi dała cebulki, które miały być czymś innym a wyrosły białe frezje
A Twoje donice mnie natchnęły, że to dobry kwiatuch na taras.

To masz szczęście kupowałam specjalnie cebulki białych frezji - nawet nie wzeszły To moje ukochane kwiatki
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 12:14, 29 cze 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
O to ja jutro sprawdzę czy na moim nie siedzą mszyce, jakoś do tej pory nie pomyślałam że mogą tam być.
Jakiś wąski a wysoki masz ten bez - przycinałaś wiosną?
Ja swojego mocno ogołociłam a niedługo potem przesadziłam, także aklimatyzuje się w nowym miejscu i po tej akcji nie urósł za wiele, ale najważniejsze, że żyje
One szybko rosną, mój taki biedny przez te mszyce, chudy taki... Nigdy go nie przycinalam.
Twój na pewno bujnie w przyszłym sezonie.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:04, 29 cze 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Wieczorem eM już chciał kupić olej wtedy znowu mu o szarym powiedziałam, najpierw było kategorycznie nie, potem mu zdjecia pokazałam i coraz bardziej był na tak, aż w końcu ja się zaczęłam bać, że jak damy szary to już będzie definitywnie pożegnanie z masaranduba, efekt taki ze nic nie kupione
Jaka masz powierzchnie tarasu i ile tego Osmo kupujecie? Jedna warstwa starczylo żeby taki kolor osiagnac? Pierońsko drogi, wiec ilość ma znaczenie.
jedna warstwa na pewno za mało, chyba dwie lub trzy były.
ja mam cos 4,3x4 chyba
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:38, 29 cze 2017

Do góry
malkul napisał(a)
mój też ciągle nei chciał aż w końcu się poddał bo ciągle stary kolor był nei do utrzymania

mniej

Wieczorem eM już chciał kupić olej wtedy znowu mu o szarym powiedziałam, najpierw było kategorycznie nie, potem mu zdjecia pokazałam i coraz bardziej był na tak, aż w końcu ja się zaczęłam bać, że jak damy szary to już będzie definitywnie pożegnanie z masaranduba, efekt taki ze nic nie kupione
Jaka masz powierzchnie tarasu i ile tego Osmo kupujecie? Jedna warstwa starczylo żeby taki kolor osiagnac? Pierońsko drogi, wiec ilość ma znaczenie.
Nieforemny ogród na przodzie 09:32, 29 cze 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

A co to za bordowe roślinki? - ładnie zestawione kolorki na rabacie.

Dostałam w tamtym roku od znajomej sadzonki ale nie znam nazwy, mówiła że to ozdobne buraczki
Jednoroczne ale same się wysiały i sobie rosną, nawet przymrozki wiele im nie zaszkodziły, ah i podobno odstraszają krety... u mnie kretom wcale nie przeszkadzają

Zdrojowy paw z kwiatów, na żywo wygląda ładniej
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:49, 29 cze 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
będę kolejna co zwróciła uwagę na kolor tarasu - ja już od zeszłego roku myślę, żeby na szaro przemalować, ale na razie eM do tego nie przekonany.
A jak Twoje odczucia po tej zmianie, mniej Ci się podoba czy bardziej?

Osmo ma tylko jeden szary, czy różne numerki kolorów?
mój też ciągle nei chciał aż w końcu się poddał bo ciągle stary kolor był nei do utrzymania

mniej
Tu ma być ogród :) 08:20, 29 cze 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Dzięki!
Ja dziś sobie pofolgowałam i pobuszowałam po forum do woli, no ale taki skwar, że ani myśleć, ani pracować się nie da, więc chłodna lemoniada i laptop

Wygląda bardzo orzeźwiającoU mnie na tarasie palma...nie da się przysiąść.
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 08:13, 29 cze 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Ze dwa tygodnie temu gdzieś je było widać na fotkach, ale jutro Ci mogę cyknąć świeżutkie.

Roślinki Ci ładne doszły i w dobrej formie jak na te dzisiejsze temperatury.
To wiem co robisz w weekend

Edit: już wsadzone - express po prostu, wzorowa ogrodniczka z Ciebie

To będę zaglądać w poszukiwaniu świecznic.
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:17, 29 cze 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Przyznam się do czegoś Rano jak się przebudzę i zajrzę na telefonie na O, bardzo lubię trafić na porcję Twoich zdjęć - fantastyczny, inny, niebanalny ogród masz i niesamowicie pracowita pszczółka z Ciebie jest
Piękne zestawienia i kombinacje roślin, dużo gatunków mało popularnych na tym portalu, a na pewno wartych uwagi.

Bardzo ale to bardzo mi miło

ja też pierwsze co robię codziennie to wchodzę na O
to jedyna chwila kiedy siedze sobie dłużej, spokojnie z dużą kawką
wstawiam zdjęcia, które zazwyczaj robię w pośpiechu, dumam nad ogrodem, nad tym co jest do zrobienia .......i potem zaczyna się dzień w którym chcę jak najwięcej zrobić

To ja już będę wpadać tak oficjalnie

A w ogóle też pochodzę z świętokrzyskiego.

Oczywiście!!!!!
cieszę się bardzo
Od nowa ... na przekór wszystkim 23:05, 28 cze 2017

Do góry
iwka napisał(a)

muszę chyba jeszcze wybrać trochę ziemi, bo jak dojdzie podsypka i płyty to bedzie za wysoko, póżniej chyba trzeba to dobrze ubić, podsypka ze żwiru i cementu, ugrabić ubić, poziom złapać, położyć płyty i zasypać szpary czymś, jeszcze nie wiem czym.

Overdam rośnie na bardzo wąskiej rabacie przy siatce, przed nim zmieścił się tylko carex montana ale to było nie planowane miejsce, traktuję je bardziej jako przechowalnik, ale podoba mi się jakby wsadzić coś między montany, takiego pośredniego to mogłoby zostać.

O Ty już dobrze jesteś przygotowana pod względem teoretycznym, chyba będę Cię molestować kiedyś o dokładne informacje.
A jak grubą tą warstwę podsypki zakładasz?

Jak wszystko u Ciebie i trzcinniki i Overdam wypasione, moje na pewno nie tak wysokie.

A ja wymyśliłam przed Overdam Perovską, a całkiem z przodu są berberysy Admiration - ich nie chciałabym ruszać, a nie wiem czy nie zepsują wszystkiego.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies