Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

frezja 20:55, 28 cze 2017

lindsay80 napisał(a)

Tego jegomościa w bereciku mam namyśli
ElzbietaFranka 21:12, 28 cze 2017

Witam. Jestem pierwszy raz na wątku. Na str. 1552 masz podpory do kwiatów gdzie kupowałaś i po ile. Bo też mam zamiar kupić ale wszędzie są te niskie.
Jeszcze zostaje mi sklep internetowy.

Orzesze? Kiedyś jeździliśmy tam na kulig zimą górki pagórki z Paniów w kierunku do Orzesza - wapienniki. Teraz tam piękne osiedla. Nie mieszkam tam juz kopę lat, ale zawsze wracam do tamtych stron Śląskich.

Ktoś jeszcze jest z Orzesza czy się nie mylę. Właśnie Effa.

Masz piękny ogród i piękne róże zadbane które rosną bardzo ładnie, trawy też.

Pozdrawiam dalej oglądam.

AngelikaX 22:47, 28 cze 2017

lindsay80 napisał(a)

Dzięki!
Ja dziś sobie pofolgowałam i pobuszowałam po forum do woli, no ale taki skwar, że ani myśleć, ani pracować się nie da, więc chłodna lemoniada i laptop

No proszę... u mnie dziś grejfrutowo-cytrynowo-limonkowo-miętowa... a jaki sobie słój z ciurkadełkiem kupiłam do niej
Luki 22:49, 28 cze 2017

Lilie sadzę od 10 lat. Poskrzypkę miałem i mieć będę tragedii z tego nie robię pryskać też nie pryskam. Zbiorę jak mi wpadnie w oko i plask w papkę
Larwy fakt są paskudne i wtedy warto to zebrać, ale jak nie dobierają się do kwiatów to jest dobrze
06:10, 29 cze 2017
wstawie fotę u mnie wyżartej lilii
kasja83 08:20, 29 cze 2017

lindsay80 napisał(a)

Dzięki!
Ja dziś sobie pofolgowałam i pobuszowałam po forum do woli, no ale taki skwar, że ani myśleć, ani pracować się nie da, więc chłodna lemoniada i laptop

Wygląda bardzo orzeźwiającoU mnie na tarasie palma...nie da się przysiąść.
iwonkap 11:24, 29 cze 2017

Ja wzdycham tez do przedpłociai rabat a wlasciwie takiego inspirowanego efektu Na razie plany ale podpytam

Chciała bym wisienki jak u Ciebie za którymi posadziłabym tuje cięte do max 180 pewnie równo z płotem / siatką / Czy wisnie mają duzy system korzeniowy , bardzo powinnam je odsunąć od tuj /? ta część była by po stronie ogrodu.

Z drugiej strony płotu planuje własnie seslerie w dużej masie albo coś mam strasznie duza zapłocie z boku działki- ciagnie sie na 40 m i jakies do 3 m szerokie i zastanawiam sie co tam posadzić zeby zarosło i było ekonomiczne. Cześciowo wysypie pewnie kamieniem ale nie chce parkingu a boje sie tam sadzić drzewka zeby pieski nie mialy toalety ...sama nie wiem a tak ciągle zaglądam u Ciebie i zerkam na ten element i ni chce mi wyjść z głowy Nie mam fotek bo nie ma tego miesjca jeszcze w realizacji jedynie w głowie
AniMa 12:23, 29 cze 2017

lindsay80 napisał(a)

ja za to spróbuję z frezjami w przyszłym roku, choć już teraz mi się przytrafiła jedna doniczka przez przypadek, bo mama mi dała cebulki, które miały być czymś innym a wyrosły białe frezje
A Twoje donice mnie natchnęły, że to dobry kwiatuch na taras.

To masz szczęście kupowałam specjalnie cebulki białych frezji - nawet nie wzeszły To moje ukochane kwiatki
lindsay80 18:24, 29 cze 2017

malgol napisał(a)
Przedplocie mnie zachwycilo! Te drzewka, sesleria...wszystko takie dorodne i jak z katalogu. Na moim zaplociu hasajaa często dziki więc nic nie mogę posadzić a na drzewka miejsca brak bo już sosny rosna
Podziwiam twój słoneczny ogród mimo, że rzadko się odzywam. Niemy zachwyt

Powiedz co tworzy ta lawendowa kombinacje w donicach?

Jeśli dziki Was odwiedzają, to rzeczywiście nawet nie ma sensu nic sadzić bo zryją.

Chodzi Ci o tą donicę?

Pełna surfinia i wypełniacze takie jak miniaturowa kocanka i różowa gipsówka, są jeszcze jakieś dwie roślinki, ale nazw nie znam.
lindsay80 18:26, 29 cze 2017

frezja napisał(a)

Tego jegomościa w bereciku mam namyśli

taki kształt kwiatów charakterystyczny dla odmiany Christa, ale i na tym różowym takie się pojawiają.