Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W cieniu - zacieniona 22:00, 29 cze 2016

Do góry
Joku napisał(a)

Wygląda jak rwący potok.
Zajrzałam ostatnio do znanej nam szkółki w Chwaszczynie. Byłam zaskoczona że tak się rozrosła.
Było trochę strasznie...a w ogóle to boję się burzy.W Chwaszczynie bywam często...najwięcej mam roślin z tej szkółki...jest mi po drodze.Masz rację...już w ub.roku mieli więcej roślin...zawsze co tydzień jest coś nowego.
Różyczka Tommelise też zakupiona u nich w ub.roku.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:59, 29 cze 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)

Obciachałam dzisiaj bukszpany, wszystkie i brzozy.... Mimo,zę wróciłam z pracy o 18:30. Jak wpadłam w wir robót to się zatrzymać nie mogłam. jutro będą foty. A na razie dla Ciebie białe róże
]

Śliczota ,wszystko bez wyjątku

Powiedz,czy ty po takim pracach ogrodowych wśród róż,jesteś wydrapana po same ramiona,jak ja? Czy masz jakiś patent ?
Muszę się zaopatrzyć w tę kostrzewę,jest idealna.

Ogródek Iwony II 21:58, 29 cze 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Aniu, zapisz nazwy koniecznie.
Dziś cyknęłam nowe fotki, bo nawet nie pamiętam, czy moją MW pokazywałam. Nie mogę wydobyć jej koloru, nie umiem robić jej zdjęcia, by oddać barwę kwiatu. Ale jest śliczna

Hm, na Twoich zdjęciach jest taka różowo-malinowa, a u mnie jest jednak zdecydowanie burgundowa, ciemna. I na zdjęciach i w rzeczywistości. Może moje zdjęcia nie oddają w pełni tego koloru, jednak moja z pewnością nie jest w realu tak jasna jak Twoja. Myślę, że moja jest w realu ciuteczkę jaśniejsza od koloru na moich zdjęciach.
Ogród - Azyl Amatora 21:58, 29 cze 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Pewnie ze nie Nostalgia, ciekawe czy przyslą tą która zamawiałes. Lilie z Opatówka sa bardzo niziutkie.

Takich niskich jeszcze nie widziałem, max 15cm
Pomidorki na tarasie
Ogród - Azyl Amatora 21:56, 29 cze 2016

Do góry
Margarete napisał(a)
Mały rewanżyk fotograficzny........

Poprosze o te fotke selfie ze "starego ogrodu" kapiasów, tą ze zblizeniem na ekipę naszą, wrzuc ja do mnie

Dziękuje za fotki... Juz idę wstawić u Ciebie...
Czasem słońce czasem deszcz 21:55, 29 cze 2016

Do góry
Ewa, caluski Mgiełka w te upały wspaniała. Możesz przysłać

Dla Ciebie

Ogródek Iwony II 21:55, 29 cze 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Mirelko, z tego co pamiętam, ty kupowałaś dorodną różę, spory krzaczek, a ja maleńką sadzonkę z gołym korzeniem. Na ten moment Sumer Song buduje ładny krzaczek. Mimo, że nie ma kwiatków, cyknęłam fotkę, by ci pokazać, jak wygląda moje maleństwo :

I cała rabatka:

edit:
nadal ściółkuję rabaty różane skoszoną trawą. To idealna ochrona przed zielskiem i trzyma wilgoć, a jak coś muszę przekopać, to nie szkodzi, trawa może być zmieszana z ziemią, rozłoży się, a potem wysypuję następną trawkę

Bardzo ładna ta rabatka. Roza ma śliczny kolor. Skoszona trawa to dobra ściółka, tez ją stosuje. Pamiętaj, ze zakwasza dosc mocno glebę i zawiera duzo azotu, wiec w sierpniu już powoli ograniczaj, żeby rośliny zbytnio nie bujnely.
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 21:53, 29 cze 2016

Do góry
Zagajanka napisał(a)
I znowu będą róże. Tym razem trochę biało-kremowych:

Karen Blixen

Jan Paweł II

Wedding Piano

Pierwszy raz dziś zobaczyłem te róże o pierwszej w nocy, bo spać nie mogłem Ale nie chciałem halasowac swoimi achami, co byś smacznie spala Teraz zostawiam wzdech - słyszysz?
W cieniu - zacieniona 21:53, 29 cze 2016

Do góry
bogumila napisał(a)
...a nawet zrobiło się bardzo ciekawie...leje i grzmi...

Wygląda jak rwący potok.
Zajrzałam ostatnio do znanej nam szkółki w Chwaszczynie. Byłam zaskoczona że tak się rozrosła.
Ogród - Azyl Amatora 21:52, 29 cze 2016

Do góry
elka_ napisał(a)
Oj, będzie kolejny ogród w różach widzę, że zostałeś zarażony
Podoba mi się Twój ogród- zadbany, przemyślany, praktyczny.

Pozdrawiam i będę zaglądać w kwestii róż

Elka, dzięki za odwiedziny i miłe słowa. Zaglądaj, zapraszam cześciej. Zostałem zarażony i choroba trwa nadal Co do ogrodu to on tak średnio zadbany... on bardziej taki na dziko...
Ogród - Azyl Amatora 21:49, 29 cze 2016

Do góry
Milka napisał(a)

O rany, ale macie cudną scenerię
Robert, cieszę się bardzo, że poznałam cię osobiście, fajny facet z ciebie i na dodatek ogrodnik
wielosił i u mnie ma się dobrze, za twoją radą na razie trzymam go w donicy; po obejrzeniu wymuskanego ogrodu Kindzi, zacznę jesienią rewolucje i porządkowanie u siebie

ten młody chyba urósł od soboty

Irenko, ja tez sie cieszę, ze Ciebie poznałem. Wielosił będzie żył Dbaj o niego... przyjadę go odwiedzić u Ciebie
Trzymam kciuki za rewolucje...
Marzenie o nowoczesnym ogrodzie 21:48, 29 cze 2016

Do góry
mikami napisał(a)
A dla Wszystkich mnie odwiedzających po kawałku dzisiejszego wypieku z moich owocków
Miłego dnia Wszystkim

Aleś mi zrobiła...ślina mi cieknie aż na podłogę.MOgę sobie tylko wyobrazić jakie to pyszne!
Ogród - Azyl Amatora 21:46, 29 cze 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Takie są lilie z Opatówka

[/quot]

Moja ta niska zakwitła na tarasie tak:
Kwitnące skarpy 21:46, 29 cze 2016

Do góry
Ogród Ani :) 21:45, 29 cze 2016

Do góry
anbu napisał(a)
Aguś, Jolu, Asiu, Kasiu dzięki
Powiem nieskromnie, że te Ambrowce są super. W rzeczywistości miód, cud orzeszki Na zdjęciach to już nie to samo
Odciągi i koszenie ... hmmm raczej unikam tematu i robię wszystko by eM przy mnie go nie poruszał

Tocha Twoja prośba mnie zaskoczyła
Ale proszę, u mnie wszystko raczej do przeróbki, także ta irga która cięta była może już ze cztery razy w tym sezonie a panoszy się jakby się trochę zapomniała :/
Buk wiadomo, czeka Widać też gianta oczara

I z góry z tarasu, tawuły muszę przyciąć

Podoba mi się ta rabata, a szczegolnie buk czerwonolistny. On chyba jest tutaj perełką?
Co to takiego zielonego pieknie zarosło ziemię? Czy to irga płożąca?
Ogród - Azyl Amatora 21:44, 29 cze 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)

co to za jedna????

Bogdziu, to chyba jednak nie Nostalgia ;-( Juz napisałem reklamacje...

... na szczęście jest ładna
Ogród w cieniu drzew 21:44, 29 cze 2016

Do góry

i na dobranoc trochę ciemności:

Ogród w cieniu drzew 21:39, 29 cze 2016

Do góry
Świeżynki:

O....! 21:39, 29 cze 2016

Do góry
Haniu, no zaskakujesz mnie swoim pierwszym stwierdzeniem... nie wiem nawet co powiedzieć...

Nicol, dzięki,jeszcze The Fairy się ociągają z kwitnieniem i te czerwone też

Zbysiu, miło, ze Ci się podobają moje koła, nie wiem jaką odmianę kiedyś kupiłam,mam już ją kilka lat, odmładzam ostrym cięciem i trzyma się nieźle

Joku dzięki za Twoje trzy stwierdzenia

a taki gar żeliwny sobie wypatrzyłam w skupie złomu...

Kwitnące skarpy 21:37, 29 cze 2016

Do góry
Nowe foteczki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies