Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

Mixtoorka 14:42, 17 sie 2016

Ale będzie fajny taki zbiorniczek Mnie też bardzo się podobają takie proste formy Ale chyba u siebie już nie wcisnę...

Wiem co to znaczy wybrać jedną- jedyną różę Pozdrawiam cieplutko!
gierczusia 22:49, 17 sie 2016

Pluszakowa napisał(a)
Elu dziękuję, w twoim mikroogródku czas płynie magicznie jakby się zatrzymał

Mój telefon podczas wizyty u ciebie się kompletnie zawiesił i nie reagowała żadna z kart sim. Jak go uruchomiłam ponownie ile ja miałam nieodebranych połączeń , a u ciebie spokój, nikt nie dzwoni, nikt nic nie chce, jest tylko cisza, spokój, szum wody i doborowe towarzystwo. Przypadek? Nie sądzę?
Spędziłam u ciebie cudowne chwile i miałam wrażenie jakbyśmy się bardzo dobrze znały.
Po bluszcz wpadnę będę miała pretekst żeby przyjechać
Atrakcji w mikroogódku, poza uroczą właścicielką, nie brakuje.
Elu jeszcze raz życzę ci, żeby nikt długo tam nic nie budował ci za płotem.

dlatego pytałam Madziu jaka masz sieć u mnie wiele osób ma problemy z zasiegiem, nie jest to nic dziwnego..wszak dzicz w środku miasta , coooo nie ?? ale w sumie fajnie ,że Cię nie niepokoili, to można było spokojnie porozmawiać

Boooo..rozmawiało mi się z Toba wybornie dokładnie tak jak napisałaś jakbyśmy się już dawno znały cudowne uczucie
Po bluszcza zapraszam, a poza tym...nie musisz mieć extra pretekstu ,żeby do mnie jechać chęć w zupełności wystaczy

Mikro ogród razem z właścicielka bardzo dziękuja za miłe słowa .. i mamy nadzieję ,że Twoje życzenia się spełnia
Ps..gnojówka fffcale aż tak baaardzo nie śmierdoliła

Buuuuziole
gierczusia 23:00, 17 sie 2016

Toszka napisał(a)

no z tym cisem poszłaś po bandzie... to nie wiesz, że cis obrasta zielonym na nowo? Nawet jak go opitolić do gołego patyka to jeszcze w tym samym sezonie ma patyk zieloniutki. To właśnie jest Mocium Pan Cis

Łooojjjj Tooooszko to ja zaś wyszłam na mentalnā blondynkę bo zawsze twierdzę ,że blondynka to stan umysłu a nie włosów....

A teraz..poważne rzeczy mój cis stracilł masę igieł w czasie naszych ubiegłorocznych wczasöw...czyli w lipcu...nie dał rady w gazonie i tyle...opitoliłam go z myśla dokładnie taka jak piszesz..czyli ,że odbuduje ale...uwaga do ubiegłego tygodnia ( czyli cały jeden sezon dałam mu czas ,żeby se odbudował na spokojnie ) cis nic ...NIC !!! nie odbudował,nie wiem zreszta jakim cudem, bo zgadzam się z Toba ,że absolutnie powinien tak więc...dostał nakaz eksmisji za płot i niech teeraz spróbuje se odbudować
gierczusia 23:06, 17 sie 2016

Ewa777 napisał(a)
Miałaś wesołe spotkanko jak czytam
Zaskoczona jestem Twoją wiedzą - Ty nawet znasz nazwy pająków! Wow!
A ta zawartość Mirindy, to na opuchlaki?

Noo naprawdę wesołe Madzia była od rzeczywistości odcięta ! Bidulka
W kwestii pajaka doktoryzowł się mój młody bo pajak był efektowny...noooo..zanim nie został roztarty przez killera czyli mnie na miazgę było go łatwo znaleźć w necie ..ale za miłe słowo dziękuję

Zawartość Mirindy na bank na opuchlaki , ale oprócz wrotyczu jest tam i czosnek więc nawet na wampiry w ogrodzie
Zapach jest nawet do przeżycia
gosia_w_ogro... 02:23, 18 sie 2016

a ta zawartość Mirindy na opulchniaki? Znasz przepis? Bo chyba musze takowe wytępić!
gierczusia 08:39, 18 sie 2016

gosia_w_ogrodzie napisał(a)
a ta zawartość Mirindy na opulchniaki? Znasz przepis? Bo chyba musze takowe wytępić!

Gooosiu opuchlaków nie wytępisz na amen...oswajaj się powoli z ta myśla tylko...zmniejszych chwilowo ich liczebność to sa takie paskudniki ,że szkoda gadać
O przepis na mirindę musisz zapytać Madzię Pluszakowà z Małego ogrodu miejskiego na bank Ci napisze...wiem ,że wrotycz i czosnek...ale o szczegóły musisz pytać Ja
Natomiast tu masz artykuł o opuchlakach

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/423-zwalczanie-opuchlakow-w-ogrodzie
gierczusia 08:46, 18 sie 2016

Toszko
Czy možesz zerknàć plizzzz

Męczy mnie dalej ten zbiornik...chciałam go w litrę L , ale przecież ja tam mam główny mój ogrodowy trakt...czy więc nie lepiej zostawić jednak zwykły prostokat ?? Obramowany jakaś ładna prosta płytkà ??? Na poziomie gruntu ten zbiornik tak myślę....

I co wtedy z elementem zaznaczonym krzyżykiem ????? Teraz jest tam trawa...a może jaka ścieżka prowadzaca wzdłuż rabat aż pod lustro ?? A jeśli tak to z czego i jak ja " połàczyć" z obrzeżem oczka ???

kasja83 08:51, 18 sie 2016

gierczusia napisał(a)

A jakby tych " atrakcji " na jeden dzień było mało , to rankiem jeszcze musiałam się gonić z tygrzykiem paskowanym....w zasadzie to ja tolerancyjna co do " zwierzat " wszelakich jezdem , ale jak przeczytałam o ewentulanej martwicy tkanek po ugryzieniu tygrzyka , to jakoś mi siem ta ..hmmm..toleracja ulotniła i tygrzyk..odszedł do krainy wiecznych łowów

Ale fotkę zdażyłam mu wcześniej zrobić

To bydlę!!Od razu włącza mi się morderca.Wiem, wiem stworzenie Boże,ale na widok pająków mam reakcje conajmniej padaczkowe.I już się nie mogę doczekać chłodnych wieczorów kiedy te wszystkie włochacze z okolicznych pól będą mi się cisły drzwiami i oknami na chatę. Idziesz sobie potem w nocy rozdrzemana do toalety, a tu takie znienacka wytrzeszcza na Ciebie 10 par oczu.brrrrrrrrrrrrr

Spotkanie przemiłe!Buźki dla Was.
anbu 09:09, 18 sie 2016

Hej zabójczyni pająków
Elu piękny planik naszkicowałaś, ciekawa jestem co w końcu wybierzesz literę L czy zwykły prostokąt

A za artykuł o opuchlakach dzięki Ci. Szukałam, szukałam aż Ty się znalazłaś
Mixtoorka 09:32, 18 sie 2016

gierczusia napisał(a)
Toszko
Czy možesz zerknàć plizzzz

Męczy mnie dalej ten zbiornik...chciałam go w litrę L , ale przecież ja tam mam główny mój ogrodowy trakt...czy więc nie lepiej zostawić jednak zwykły prostokat ?? Obramowany jakaś ładna prosta płytkà ??? Na poziomie gruntu ten zbiornik tak myślę....

I co wtedy z elementem zaznaczonym krzyżykiem ????? Teraz jest tam trawa...a może jaka ścieżka prowadzaca wzdłuż rabat aż pod lustro ?? A jeśli tak to z czego i jak ja " połàczyć" z obrzeżem oczka ???

A gdybyś zrobiła tam jedną spójną kwadrartową nowoczesną rabatę przy oczku o tak ?