Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 10:10, 18 sie 2016

Nie pokazywałam jeszcze moich (nasiona od Karoli) pomidorów a juz sie kończa.

Kindzia 11:00, 18 sie 2016

I znowu mnie zaskoczyłaś Bogdziu...pomidorki też u Ciebie rosną

Dziękuję za identyfikację
Urszulla 11:19, 18 sie 2016

Żałuję że nie zdążyłam sobie kilku pomidorków zasadzić
monteverde 11:52, 18 sie 2016

Bogdzia napisał(a)

Ja sadze wszystko na co mam ochotę. W ogrodach na ogól jest kwasna ziemia i rosliny rosna więc jak jakąkolwiek roslinę posadzisz nieco dalej od rh to sobie da rade. U mnie sa róze pnące, flosy , powojniki , rudbekie, świecznice. Głównie sadze wysokie rosliny żeby były widoczne w rh. Tu przykłady
to zdjecia z wczoraj

a to z lipca

Pięknie to wygląda a u mnie pada codziennie w dzień i w nocy pozdrówka
elka_ 12:26, 18 sie 2016

Cudowności pokazujesz, kowalik, sikorka w locie, po prostu mistrzowskie zdjęcia.

Twoje Rh o tej porze roku wyglądają jak wielkie zielone poduchy, wróć, pierzyny przycupnięte na rabatach, kolorowe kwiaty tylko podkreślają ich wielkość. Powtarzam się - cudny ogród.

Ten wczesny schyłek lata, też wywołuje u mnie ogrodowego lenia, a mam tyle do zrobienia

Dziękuję Bogdziu za odpowiedź w sprawie moich Rh, obejrzałam pozostałe pąki i nie mają tych brązowych końcówek, większość wygląda tak https://www.ogrodowisko.pl/watek/6950-w-zgodzie-z-natura?page=46#post_2

Pozdrawiam cieplutko
13:32, 18 sie 2016
oo wreszcie jakieś atrakcyjne foty ....dla mnie za mało tych kwiotków pokazałas ..ale licze na róże ......w szerszym kadrze
Milka 14:49, 18 sie 2016

U ciebie i smakowicie, bo pomidorki i ciekawie, bo ptaszki w każdej konfiguracji uchwycone i kwiecia morze, lato jednak nadal trwa.
Coś mi rodki liście gubią, mimo lania wody, a jednego mimo oprysku coś nieustannie żre.
Na bieżąco zagladałąm, ale jestem zalatana, że na forum to juz z doskoku jestem,
gosia_w_ogro... 15:20, 18 sie 2016

Pięknie w każdym miesiącu A ty masz jakiś sprawdzony środek do zastosowania na teraz? Już się doczytałam że nie będzie tak łatwo z tymi robalami... Mam wszystkie rośliny w ogrodzie opryskać, bo czytałam że mogą się przenieść..
Dorota123 19:00, 18 sie 2016

Widziałam Twoje RH nie wymagające podsadzania. Moje co prawda są malutkie przy Twoich, ale do ziemi to tylko dwa mi się rozrosły. Twoje wyglądają cudownie.
Bogdzia 22:39, 18 sie 2016

Kindzia napisał(a)
I znowu mnie zaskoczyłaś Bogdziu...pomidorki też u Ciebie rosną

Dziękuję za identyfikację

Były pomidorki w doniczkach , troche owocu było ale juz wyrzuciłam bo sie skończyły i chorowały.