Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 21:04, 17 sie 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ptaszek w locie cudny A mnie ciekawi co tam za nim takiego kolorowego???

To klon palmowy atropurpureum.
anna_t 21:13, 17 sie 2016

macham Bożenko
u mnie też sucho, wlasnie nawodnienie wyłaczyłam. zapomniałam o nim i lało się od 16 :/
Bogdzia 21:23, 17 sie 2016

anna_t napisał(a)
macham Bożenko
u mnie też sucho, wlasnie nawodnienie wyłaczyłam. zapomniałam o nim i lało się od 16 :/

No to się podlało. Jestem na bieżąco u Ciebie , wiem ze wszystko sie udało w niedziele. A czytałas na pw? Chcesz nadal czy juz nie?
Bogdzia 21:33, 17 sie 2016

Zdjęcia dla Gosi , zobacz moje rh one siegaja do ziemi i nie wymagają podsadzania niczym.

gosia_w_ogro... 00:09, 18 sie 2016

Wszystkie robią ogromne wrażenie. .. na jednym zdjęciu kwitną żółte kwiaty na drugim różowe i super to wygląda. .. bo wkońcu Rh kwitną pięknie ale krótko. I o to mi chodziło. Które kwiaty można łączyć z kwaśnolubnymi?
gosia_w_ogro... 01:35, 18 sie 2016

http://allegro.pl/biomass-sugar-1l-na-pedraki-opuchlaki-drutowce-i6404665591.html czy taki środek na te robale będzie dobry? Czy tylko ten środek Calypso stosować teraz i na wiosnę?
Margarete 02:35, 18 sie 2016

Cudne foty z ptaszkiem. Duża klasa fotgrafa
Świetnie wyglądają te zdjęcia zielonych rh, głęboko zielony kolor liści z jaśniejszym odcieniem zieleni trawnika a w tle las, też zielony...niby sama zieleń ale jaka soczysta
W tym roku wyjątkowo.....u mnie też soczyście wszystko wygląda i podlewania mniej.
Bogdzia 09:56, 18 sie 2016

gosia_w_ogrodzie napisał(a)
Wszystkie robią ogromne wrażenie. .. na jednym zdjęciu kwitną żółte kwiaty na drugim różowe i super to wygląda. .. bo wkońcu Rh kwitną pięknie ale krótko. I o to mi chodziło. Które kwiaty można łączyć z kwaśnolubnymi?

Ja sadze wszystko na co mam ochotę. W ogrodach na ogól jest kwasna ziemia i rosliny rosna więc jak jakąkolwiek roslinę posadzisz nieco dalej od rh to sobie da rade. U mnie sa róze pnące, flosy , powojniki , rudbekie, świecznice. Głównie sadze wysokie rosliny żeby były widoczne w rh. Tu przykłady
to zdjecia z wczoraj

a to z lipca

Bogdzia 10:00, 18 sie 2016

gosia_w_ogrodzie napisał(a)
http://allegro.pl/biomass-sugar-1l-na-pedraki-opuchlaki-drutowce-i6404665591.html czy taki środek na te robale będzie dobry? Czy tylko ten środek Calypso stosować teraz i na wiosnę?

Nie znam tego środka ale jak piszą ze działa to powinien zadziałac więc kup. Trochę mnie dziwi że jest srodkiem owadobójczym i nawozem i jeszcze biostymulatorem ale moze tak rzeczywiscie jest , warto spróbowac. Zwróc uwagę na to ze każą opryskiwac ziemie mokrą to jest warunek przy zwalczaniu opuchlaków, tak samo trzeba z Calypso. Calypso w czasie kwitnienia truskawek ma niemal 90% skuteczosc , były robione badania, potem jego skutecznosc maleje , wiec teraz mozesz opryskac tym a wiosna Calypso.
Bogdzia 10:06, 18 sie 2016

Margarete napisał(a)
Cudne foty z ptaszkiem. Duża klasa fotgrafa
Świetnie wyglądają te zdjęcia zielonych rh, głęboko zielony kolor liści z jaśniejszym odcieniem zieleni trawnika a w tle las, też zielony...niby sama zieleń ale jaka soczysta
W tym roku wyjątkowo.....u mnie też soczyście wszystko wygląda i podlewania mniej.

Jak patrze na róże i rh to wolę same liscie na rh niz gołe schorowane patyki róz z pozółkłymi i czarnymi liscmi . Zieleń przeważa u mnie teraz po kwitnieniu róz i floksów ale to tylko odpoczynek dla oczu przed jesiennym widowiskiem , Ty je znasz to wiesz. Miłego dnia.