Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W cieniu - zacieniona 18:31, 29 cze 2016

Do góry
Kwitną martagony...

...clematisy
W cieniu - zacieniona 18:26, 29 cze 2016

Do góry
bogumila napisał(a)
...to od Ciebie...pięknie rozkwitły.
jak pięknie je ujęłaś, zdjęcia godne mistrza
W cieniu - zacieniona 18:24, 29 cze 2016

Do góry
...czas na kurki...
W cieniu - zacieniona 18:23, 29 cze 2016

Do góry
an_tre napisał(a)
Już wiesz
czy to ten goździk brodaty?
...to od Ciebie...pięknie rozkwitły.
Choroby i szkodniki hortensji, hortensja - Hydrangea 18:22, 29 cze 2016

Do góry
Witam serdecznie,

w ciągu ostatnich dni pojawił się nam problem z hortensjami. Hortensje wpierw zaatakowały mszyce, zaś po wyleczeniu ich poprzez opryski z mszyc, jedna z nich została zaatakowana przez przędziorka. 2 dni temu została spryskana opryskiem naturalnym na przędziorka. Wczoraj zaś została nawieziona oraz podlana. Chwilę temu po powrocie z pracy ujrzeliśmy taki widok jak na zdjęciach. Czym to może być spowodowane? Przędziorkiem, czy może zbyt intensywnym nawozem, lub zbyt małą ilością wody. Dodam, że zwiędłe liście oraz łodyżki, w większości nie są suche lecz wilgotne, prócz tych zaatakowanych przędziorkiem. Hortensja jest podlewana systematycznie co wieczór. Z góry dziękujemy za pomoc.
Ogród dla moich synków 18:18, 29 cze 2016

Do góry
Marga napisał(a)
Hosta American Halo
Tak sobie przymierzam z przejściem. Porządki po nawałnicy jeszcze nie skończone jak widać

Bardzo lubię kwiaty host, chociaż niektórzy zalecają ich ścinanie

Ta mnie zaskoczyła, duża hosta NN

Super wyregulowałaś to miejsce. Nadałaś ład i zrobił się porządek. Jak hosty wybujają, to będzie cudnie.
No właśnie ja z tych, co nie przepadają za kwitnącymi hostami, ale w tym roki pozwoliłam im na kwiatki. Zresztą wielu roślinom na wiele pozwalam, bo nie mam czasu się nimi zająć
Trzymam kciuki za ładna trawkę
W cieniu - zacieniona 18:17, 29 cze 2016

Do góry
bogumila napisał(a)
...gdzie jesteś?

Już wiesz
czy to ten goździk brodaty?
NewLife w ogrodzie 18:06, 29 cze 2016

Do góry
Basiu, Marga
i wszystkim zaglądającym macham
Dookoła ciężkie chmury, u mnie tylko podmuchy wiatru sugerują, że gdzieś burzowo. Uwielbiam burze, ale niech się zlituje i nie leje. Padać delikatnie i owszem, poproszę. Żyję w lekkim stresie, co z tą pogodą przez kilka dni...
Wyszłam dzisiaj ściąć tawuły a już opitoliłam extra 3 pęcherznice i 5 bukszpanów. Wpadłam w szał i tnę, co mi pod nożyce wlezie

Marga, Ty tak spokojnie o swojej trawce, bez emocji. PO prostu wzięłaś i posiałaś nasionka...Ech. To tylko ja taka głupia na punkcie murawy?? Pewnie przesadzam równo, żeby mieć równo
Wracam do bukszpanów.
W cieniu - zacieniona 18:04, 29 cze 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)

Bogusiu, to jest raczej smagliczka nadmorska
Niesamowicie soczyste masz te roślinki, niezmęczone upałem jak u mnie.
Dziękuję...to nowa bylinka.
W cieniu - zacieniona 18:02, 29 cze 2016

Do góry
an_tre napisał(a)

Bogusiu ale u ciebie różności klimatyczne miejsce
pozdrawiam serdecznie
...gdzie jesteś?

W cieniu - zacieniona 18:00, 29 cze 2016

Do góry
Joku napisał(a)

Coś zaczynasz tworzyć z tej pęcherznicy? Jakiś stelaż widzę.
Zrobiłam taki zwykły,patyczkowy...chcę,żeby nie rosła krzaczasto...od jeziora ciągle wieje,ma trochę zasłonić od wiatru.
Co i jak? Nowicjuszka 17:49, 29 cze 2016

Do góry
Mira104 napisał(a)
Moje kwiotki

Piękne kompozycje, takie moje klimaty
Kolorowy raj Gosi 17:28, 29 cze 2016

Do góry
Witam.
Zaglądam na forum, ale nie zostawiam, po sobie śladu. Teraz mam wakacje więc będę nadrabiać zaległości.
Agnieszko, pozdrawiam Cie serdecznie.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 17:28, 29 cze 2016

Do góry
Opcja z cisami jest bardziej elegancka Trawy zawsze wprowadzają dynamikę. Malepartus można zastąpić delikatniejszym Gracilismusem.
Marta, normalną drzewiasta choinę kanadyjską łatwo rozpoznać. Wygląda jak normalne drzewko iglaste- ma wyraźny pionowy pieniek z wiotkim czubkiem i odchodzące od niego gałązki boczne, miękko zwieszające się po ukosie Cena, która podał Ci pan jest dobra. Przed kupnem wyjmij z doniczek i obejrzyj korzenie.

Na hortensjowej sadziłabym tak, ale może jest nazbyt symetrycznie

Choroby i szkodniki agrestu 17:19, 29 cze 2016

Do góry
Witam. Rok temu kupiłem krzak agrestu na pniu po posadzeniu koncówki lisci zasychały myślalem, że krzew choruje po posadzeniu, ale w tym roku powtórka oraz owoce nie dojrzałe osypują sie w załaczeniu zdjecia. W zwiazku z czym mam prośbe co to za choroba i jak zwalczyc ją. Z góry serdecznie dziekuje za informacje.

[img [img
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:19, 29 cze 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Marta, jak oceniasz mysie uszka pod względem zdrowotności?

bardzo dobrze. Mam je trzeci rok, nic im nie jest, nawet ślimaki nie zjadaja jakoś bardzo- czasem listki dziurkują. Rosną niezbyt szybko, ale w sumie i tak nieźle- te dzieliłam dwa lata temu, każda na pół. Zachwyca mnie że maja kwiaty wielkości zwykłej funki przy swoich małych gabarytach- wyglądaja pięknie w czasie kwitnienia. Kwiaty jak u innych niebieskich host, takie pękate, na krótkiej łodydze.
tu z zeszłego sezonu w czasie kwitnienia- widać że przybyło im masy przez rok:

Do raju daleko - u Ewy 17:13, 29 cze 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Jakoś ostatnio malutkie róże siedzą mi w głowie

Zdjęcia dzisiejsze

cudowne połączenie, mam Tereskę i jestem nią zachwycona jaką masz odmianę przetacznika,że on taki wysoki ?
Od nowa ... na przekór wszystkim 17:09, 29 cze 2016

Do góry
iwka napisał(a)

wow !!!! zaniemówiłam
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:04, 29 cze 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

Marta, jak oceniasz mysie uszka pod względem zdrowotności?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies