Witaj Danusiu,
U mnie działania w kuchni są tak naturalne jak u Ciebie projektowanie ogrodów
Zawsze to lubiłam i zarówno w wersji improwizacyjnej "na szybko" jak i planowanych, wcześniej przygotowywanych biesiad
Wyznaję zasadę, że każdy powinien robić to co umie najlepiej i to co mu sprawia przyjemność
Więc pozostań przy swoim
Danusiu w tamtym roku podobną ilość cebul sadziłam w dwa weekendy i kilka popołudni przy okazji zużyłam 2 sadzarki trzecia jaką kupiłam jest niezla i nawet jakąś długą gwarancję na nią Akcje sąsiedzką ??? dobrze że dodałaś 'z ogrodowiska' Ja dziewczyny chętnie zaproszę na kawke i ciasto. Mówisz, że przyjedziesz pomóc, no i co ja mam powiedzieć? ZAWSZE jesteś mile widzianym gościem u mnie. Mogę sadzić teraz część cebul, resztę później, chyba po pierwszych przymrozkach gdy jednoroczne usunę.
A zapewniam, że moje ogrodowiskowe sąsiadki z miłą chęcią się z Tobą spotkają
Dziękuję za odpowiedź. Dziś obserwowałem to miejsce i tak jak piszesz prawdopodobnie przyczyną jest mniejsza ilość słońca, która tu dochodzi ze względu na ogrodzenie.
Trawka z dnia na dzień piękniejsza. To między innymi dzięki Waszej pomocy. Dziękuję.
Ania, jak Ty to posadzisz? podziwiam, chociaż sama wspominam czasy kiedy osobiście swoimi łapkami posadziłam 4.500 bylin, to dopiero było sadzenie...
Ewentualnie zrób akcję sąsiedzką z ogrodowiska, to pomożemy.
Teraz mamy chwastowisko, potem będzie ogrodowisko. Oprócz kul, będzie falowała linia brzóz himalajskich, przechodzących z jednej strony rabaty, poprzez trawnik aż na drugą stronę...wszędzie pączkujące bukszpany...i cisy
Ta pergola jest nawet za mała, w tym roku moja Constance Spry ma 3 metrowe pędy, są na wiśni w koronie takie wielkie.
Na jesień lepiej nawozu kurzego nie dawać, jest wysoko skoncentrowany, ale chyba mogłyby zacząć rosnąć? Samą ziemią rób kopczyk. Bo o kopczyk chodzi czy tylko o podsypanie?