Identyfikacja nie jest prosta ale postaramy się coś wykluczyć
Tak gęsty kwiatostan maja tylko nieliczne bukietówki ( Magical Moonlight, Polar Bear, Diamantino, Sundae Fraise i Magical Candle). Polar Bear można wykluczyć bo ma charakterystyczne płatki. W pierwszej chwili pomyślałam o MM ale ona na tym etapie na pewno nie przebarwia się na różowo. Zostały 3 i tutaj jest problem w dokładności fotki- czy ona różowieje od razu z białego czy troszkę zzieleniała i dopiero różowy ( tak robi Diamantino i Magical Candle) jeśli od razu z białego to pozostaje Sundae Fraise - oczywiście mega wypasiony egzemplarz. Jak się przebarwi pokaż jeszcze raz bo sposób przebarwienia jest bardzo pomocny
Gratuluję zakupu
Pierwsza hortensja w moim ogrodzie - zakwitła tylko w pierwszym roku po posadzeniu (czyli jakieś 8 lat temu)
kwiatów jest nawet sporo ale są niewielkie i niestety często przykrywane są przez nowe wybujałe pędy i dość spore liście
Nazwy nie pamiętam a etykiey nie mogę znaleźć
Ta się zgada w/g zamówienia Preference niska.
Z Obi się zgadzają "Pink Isa" wysoka 5o cm. kwiat malutki. takiej wysokości chcę, nie ma kłopotu z podwiązywaniem.
W ubiegłym roku podobną wyrzuciłam, a teraz z zamiennika otrzymałam, stawiam na 'Maki"
To z moich zawsze olbrzym. tylko karpa nie odradza się.
Dziękuję, to akurat można zmienić i dosadzić pomiędzy kolejne tuje będzie w sam raz, tuje niskie bo sadzone w tamtym roku, teraz chce dokończyć tą rabatkę i mam dylemat