Śliczne fotki dziś wstawiłaś różyczki nas zachwycają Ja swoje będę jeszcze pokazywać może za tydzień bo mnóstwo pąków.A narazie oglądam jakie u innych kwitną.
Drzew Ci zazdroszczę, miałam w tym roku kupować ale jakoś mi wszystko w poprzek moich planów stanęło
Uleńko jeszcze posadzisz drzewa, nie martw się. Róże zachwycają, ale też bywają irytujące. Tak wygląda moja Ascot . Obraz nędzy i rozpaczy. Czarna plamistość ją zeżarła, w dodatku chyba rosła w zbyt zacienionym miejscu. Przesadziłam ją. Plamistości niestety nawet chemia się nie ima. Dodatkowo gnojówką ze skrzypu podlewam. Wypuściła młode listki. Może przeżyje.
Podziwiałam bujne rabaty i nową pergolę. I rozbitą kulkę - w Twoim ogrodie nic się nie marnuje. Kiedyś widziałam taki pomysł z rozbitą donicą z terakoty i rozchodnikami w niej. Na razie mam tylko rozbitą donicę....
Gabrysia, ale super. Świetna inspiracja, dziękuję. Przypomniałaś mi, że miałam gdzieś w piwnicy wielki, rozbity dzban od kuzynki i mogłabym go w ten sposób wykorzystać. O ile em mi go nie posprzątał . Od kiedy się przekonałam, że rojniki zimują w donicach na zewnątrz to chciałabym je mieć choć gdzie . Fajnie, że zaglądasz .
Piękny bujny ogród Oczko ci zarosło roślinkami tak jak i moje, teraz jak ktoś przychodzi i chce zobaczyć to albo tabliczkę odczyta, albo pyta gdzie ono