Przyszłam z rewizytą Witam serdecznie
Bardzo mi się podoba Twój ogród. Fajne rozwiązanie z murkiem wygląda bardzo efektownie No i super sprawa z rozetą na środku również robi wrażenie
Witaj
Przy zakupie powiedziano mi, że to dęby szpalerowe wykorzystywane często w parkach. Nie dawno znalazłam już dość spore drzewo, które osiągnęło ogromne rozmiary, nie było przycinane. Wygląda zjawisko Załączam zdjęcie
Tak, to jest "jakaś lobelia", zostaw nasiona, sama się rozsieje, a poza tym przeżywa naszą zimę.
Podziwiam prace ogrodowe, piękne dalie i hortensje i pozdrawiam.
Wyszłam z przekonania że tuje sąsiada będą tłem/choć może to naiwne bo siatkę będzie gdzieniegdzie widać/,nie chciałam powielać żywopłotu.Liczę,że hortki urosną a między nimi są małe miskanty i w dalszej części trzcinniki Karl Forester,które będą miały w następnym roku "młode".Nie dysponuje dużym budżetem dlatego liczę na własnoręczne dzielenie i rozmnażanie.Pięciorniki mogę usunąć choć lubię je bo długo kwitną,może w przyszłości znajdę im inne miejsce.
Chciałabym pokazać wam moją magnolię Susan. U mnie 3 sezon. Tak kwitła na wiosnę
A tak wygląda teraz w lipcu kwitnąca... powojnikiem bylinowym Pamiat Serdsa. Oboje w dobrej kondycji. Powojnik ten nie czepia się, na jesieni zamiera odrastając na wiosnę.
Po to jest lato i nasze rośliny.Na jak największe ładowanie naszych życiowych baterii, radościi...
Lipiec nam coś szybko ucieka
Kwiat funki na tle floksików