Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Tonący w bieli 17:57, 28 lip 2016

Do góry
Tymczasem w pomidorlandii
Tonący w bieli 17:55, 28 lip 2016

Do góry
Przycięłam dzisiaj lawendy

W niedzielę w Tesco kupiliśmy maleńkie hortensje za 10zł. Róż i niebieski dla mamy
Ogród Małej Mi - sezon 2016 17:54, 28 lip 2016

Do góry
Przed...

I po... skończyliśmy z pierwszymi kroplami deszczu.. niestety podlało w mieście, mnie zahaczyło boczkiem... miasto pływa, a u mnie dalej sucho..

W moim małym ogródeczku - Dorota 17:52, 28 lip 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Dorotko, może motyli nie ma, bo w sąsiedzi używają preparatów na gąsienice? Wtedy motyli nie ma. Bardzo ładne masz jeżówki

W mojej okolicy ludzie mało uprawiają bo ziemia piaskowa, sady owocowe się trafiają, ale nie w najbliższym otoczeniu. W pobliżu mam las, a za nim dużo nieużytków z podmokłymi terenami. Tam zwierzyna i owady mają swój raj, niekoszone łąki,i rowy z wodą.
Cieszę się, że i Tobie spodobały się jeżówki, może i Ty się zarazisz i zaczniesz je nabywać. Mnie urzekły u Ewy z wątku Skąpana w słońcu.

Tonący w bieli 17:51, 28 lip 2016

Do góry
Tonący w bieli 17:49, 28 lip 2016

Do góry
Przesadzone Hamelny zaczynają kwitnąć papryki wyszły z folii żeby nabrać kolorków
W moim małym ogródeczku - Dorota 17:42, 28 lip 2016

Do góry
Agcia napisał(a)
Ta trawka o której piszecie z Ewą to chyba wydmuchrzyca piaskowa. W moich stronach rośnie pod lasami. Piękny kolor ale rozłogowa. Bukszpan dostał dzięki niej fajne kolce

Jakoś wcześniej nie zwracałam uwagi na to połączenie bukszpanów i tej sinej trawy. Kiedyś siedząc w altanie wychyliłam się i stwierdziłam, że z tej perspektywy fajnie to wygląda. Poleciałam po aparat i uwieczniłam.

Powitania - poznajemy się i przedstawiamy 17:38, 28 lip 2016

Do góry
Oj, zdążyłam wątek założyć, a się nie przywitałam
Witam więc Wszystkich serdecznie. I przy okazji dziękuję za stworzenie miejsca, które jest dla mnie skarbnicą wiedzy, źródłem inspiracji, a często po prostu odskocznią od codziennych trosk. Tutaj zawsze można pobyć w pięknych miejscach. Wierzę, że kiedyś moje otoczenie też będzie takie piękne . Mam nadzieję, że zechcecie mi w pomóc w stworzeniu ogrodu i wspierać mnie swoją wiedzą i doświadczeniem. Chętnie przyjmę wszelkie rady i uwagi - zarówno te pozytywne, jak i te z krytyką. Bo właśnie dlatego wreszcie postanowiłam się ujawnić, choć zarejestrowałam się dawno temu, a jeszcze dłużej podczytuję .
Ja również chętnie podzielę się wiedzą, choć na tę chwilę pod względem ogrodowym dosyć skromną . Ogród mam od trzech lat, trochę w tym czasie zdążyłam poeksperymentować i nabałaganić - na początku nie wiedziałam prawie nic.
Odnośnie pasji: od kilku lat hoduję też na parapetach storczyki i fiołki afrykańskie - nie jest to może wiedza ogrodowa, ale to w końcu też roślinki - no i sporo z nich kwitnie w zimie, gdy w ogrodzie mało się dzieje, a to ich wielka zaleta.
Szczególnie gorąco witam Szefową forum! Danusiu, ktoś na forum napisał, że powinnaś dostać medal za wkład w upiększanie naszego kraju. Podpisuję się pod tym obiema rękami! Jesteś dla mnie przykładem, jak skutecznie można zarażać innych swoją pasją i jak wspaniałomyślnie dzielić się z innymi wiedzą i doświadczeniem.
A to kwiatek "nieogrodowy" dla Was Wszystkich na dobry początek znajomości. Mam nadzieję, że za jakiś czas w ogrodzie też będę mieć podobne piękności, którymi będę się mogła z Wami dzielić za pośrednictwem Ogrodowiska.

Choroby i szkodniki magnolii - Magnolia 17:26, 28 lip 2016

Do góry
Dołączam zdjęcia
Hortensjada 17:22, 28 lip 2016

Do góry
Już kończę bo czas leci a ja ciągle w fotelu, dosyć leniuchowania
Magical Moonlight i Pinky Winky

Kyushu i Limelight

Pink Lady
Do raju daleko - u Ewy 17:18, 28 lip 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Sabinko, kupiłam trawki - 6 Turzyc Evergold i 9 Hakonechloa Albostriata Są już posadzone

No to się do mnie nie wybierzesz bo trawę nabyłaś i to w ilościach o jakich ja marzę w dalszym ciągu, ale zapraszam jak będziesz przejazdem, może moja jednak inna. Tylko trzeba napisać na pw. nie ogarniam na bieżąco
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 17:14, 28 lip 2016

Do góry
Rench napisał(a)
monteverde - Aniu,może ty odgadniesz co ja to nasiałam,bo zachodzę w głowę i nie mam pojęcia,może jakieś dzwonki...? Listki jakieś znajome,ale nie mam pojęcia co to.

Troszkę jak chabry niebieskie. Tylko one bardziej ostro zakończone są. A to rośnie jak: kępkowo, rozchodzi się? Nawet mi na myśl złocienie przyszły w jakiejś odmianie. Nie kwitły jeszcze?

Czy mówiłam, że lubię Twoją Roses Collection? Sama przyjemność w tej różnorodności.
Hortensjada 17:14, 28 lip 2016

Do góry
Moja największa niespodzianka, nie mam z czym porównać ( dlatego wreszcie muszę się wybrać do Wojsławic) ale tak dużych kwiatów płonnych u żadnej innej hortensji nie widziałam ( kupiona jako White Goliath, drugi rok u mnie, trzy pędy ale kwiaty mega ) muszę ja przesadzić na jakieś bardziej eksponowane stanowisko )

A to Ruby ( skrócona nazwa)

I bardzo okazały kwiatostan Pinky Winky
Hortensjada 17:07, 28 lip 2016

Do góry
bozga napisał(a)
Tylko kilka fotek, w sumie ciekawostek

Olbrzymie kwiatostany Anabelle Strong, jak nie ma porównania to się tak nie rzuca w oczy, wielkość główek jak na reklamach

( i to nie jest największa )

Bożenko, czym Ty je karmisz, że takie olbrzymy? Hortensje wciąż mnie zachwycają.
Jeże w naszych ogrodach 17:06, 28 lip 2016

Do góry
Mazan i ja na to liczę, mam u siebie sporo ślimaków, może dzięki jeżom będzie ich trochę mniej

Udało mi się wejść w posiadanie jeży. Odchowane, zdrowiutkie odebrałam z Ośrodka Rehabilitacji Zwierząt. Jest to najstarszy miot z maja, który nadawał się do samodzielnego życia. Troje rodzeństwa, Balladyna, Alina i Kirkor. Dobrze zniosło transport w pudle z siankiem, zaglądam do nich systematycznie i cały czas śpią.
Moje koty musiały się zapoznać z nowymi zapachami. Lusia podeszła, powąchała i poszła sobie, natomiast Puciek wykazał dużo więcej zainteresowania :

na koniec pudło zostało obsikane i zaakceptowane

wieczorkiem, ok. 7 będę je wypuszczać to porobię zdjęcia

Przez najbliższe 2 dni rodzeństwo będzie u mnie a potem jedno powędruje do sąsiadki a drugie do Margarete która ma działkę przy lesie.
Hortensjada 17:05, 28 lip 2016

Do góry

Candlelight ze słonecznego stanowiska ( kilka razy podsuszona)i z zacienionego dobrze nawodnionego miejsca( wyraźnie kwiatostan dłuższy i jeszcze się nie przebarwia
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 17:00, 28 lip 2016

Do góry
Udało mi się wejść w posiadanie jeży. Odchowane, zdrowiutkie odebrałam z Ośrodka Rehabilitacji Zwierząt. Jest to najstarszy miot z maja, który nadawał się do samodzielnego życia. Troje rodzeństwa, Balladyna, Alina i Kirkor. Dobrze zniosło transport w pudle z siankiem, zaglądam do nich systematycznie i cały czas śpią.
Moje koty musiały się zapoznać z nowymi zapachami. Lusia podeszła, powąchała i poszła sobie, natomiast Puciek wykazał dużo więcej zainteresowania

na koniec pudło zostało obsikane i zaakceptowane

wieczorkiem, ok. 7 będę je wypuszczać to porobię zdjęcia
Hortensjada 16:58, 28 lip 2016

Do góry
Tylko kilka fotek, w sumie ciekawostek

Olbrzymie kwiatostany Anabelle Strong, jak nie ma porównania to się tak nie rzuca w oczy, wielkość główek jak na reklamach

( i to nie jest największa )
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 16:50, 28 lip 2016

Do góry
katel napisał(a)

Wygooglałam Twoją i moja to na pewno nie ta - moja jest bardziej żółta i kształt inny - zapach też ma baaardzo intensywny.

Poszłam dzisiaj w twoje ślady i zakupiłam lilię drzewiastą NN.
Jak rozkwitnie spróbuję znaleźć jej nazwę . Bardzo lubię zapach lilii

mieli tam sporo róż wielkokwiatowych

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 16:48, 28 lip 2016

Do góry
Rzeczona rabata, foto trochę z boku.

Magdalena Filipiak, też patrzyłam na tę rabatę.
Taka pasuje na front domu, tam, gdzie obecnie lawenda jest:

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies