Beatko, też nie wiem co napisać po Twoich słowach
Zwyczajne tylko dziękuję trochę mało
Brak czasu nas niestety wszystkich ogarnia, czy kiedyś będzie lepiej?
Ania ostróżka przekwitnie i wygląda brzydko, trzcinnik jest wysoki i trzeba schować mu nóżki,zawilce jakie? jesienne? wysokie są na 1,5 metra,chyba że inna odmiana, drakiew wygląda ładnie w połącznieniu z innymi bylinami a nie jako osoby kwadrat z nią, Hortki zasłonią Ci jeżówki, kwitną poza tym w tym samym czasie, rozchodnika dałaś pod drzewa, jak zacienią to będziesz przesadzać go na patelnię, bo taką lubi bodziszki z wrzoścem całkowicie mi nie leżą, bodziszki to zadarniacze
Znowu chcesz skomplikować sobie życie
Ja zrobiłabym to pasami, na tyłach trzcinniki lub molinie, kule zatopione w niższych trawach. Możesz dorzucić do trzcinników, bo wiosną już pięknie rosną białe cebulowe, a potem białe zawilce, jeżówki.
Moim zdaniem na tyłach za duży misz masz i nie będzie to dobrze wyglądać jarzmianka za hortensja zniknie, mi osobiście ten trzcinnik w ogóle tu nie pasi ja bym zrobiła tak wymieszała na tyłach hortki z ml albo dała same hortki a przed nimi białe rozchodniki i białe jeżówki i gdzie niegdzie białe orliki- kwitną długo i mają ładne liście nawet jak przekwitną to nie szpecą na rabacie..... no i może jarzmianki gdzieś wcisnąć jako wypełniacz
Witaj serdecznie.
Bardzo mi milo ze sie idezwalas a jeszcze milej ze mnie podgladasz
Za mule slowa o ogrodzie dziekuje bo to niezwykle satysfakcjonujace gdy ktos docenia ilosc wlozonej w cos pracy.choc wiadomo ze kazdy tworzy przestrzen dla samego siebie.
Trofeo Twoje piekne.eleganckie.idealne.mozesz napisac prywatna informacje do mnie z podaniem zrodla.bede bardzo zobowiazana.
Chetnie bym taki nabyla.zdradz prosze tylko jaki jest on wysoki? I czym to sie skleja? Trudno bylo?
Pozdrawiam i zachecam do częstszych wizyt
choć nie jestem uczestniczką ogrodowiskowego forum oglądam Twój wątek regularnie od jakiegoś czasu i w końcu postanowiłam napisać, by pogratulować Ci ogrodu - zarówno pomysłów jak i realizacji. Jest naprawdę wspaniały, tym bardziej, że tworzony własnoręcznie. Gratuluję.
Przy okazji zauważyłam dyskusję na Twoim wątku dotyczącą ściennych "trofeów" zwierzęcych w różnych postaciach i dorzucam swoją propozycję w tym temacie:
Wyrób papierowy, do własnoręcznego sklejenia, w różnych wariantach kolorystycznych, naprawdę świetnie się prezentuje na ścianie (mam złotego i jest rewelacyjny). Do kupienia w sieci [nie wiem czy mogę wstawić link do sklepu?]
Będę śledzić z ciekawością rozwój Twojego ogrodu. Pozdrawiam serdecznie.
tak sobie siedze i coś wymyślam,niewiem czy to ma sens......
juz wiem że nie podoba mi się że tylko koło szamb bukszpan ale niewiem jak to ułożyć :/ może w tej pustej kostce za świdośliwą też bukszpan..