Kasia dobrze, że do mnie wpadłaś, pozmienialiście tytuly wątków, ciężko trafić różyczki śliczne, na ogrodzie pięknie, co do Novalis też nie polecam, przereklamowana, może potrzebuje czasu? Ty masz Weeka Hot Chocolade a ja mam Ruffles Chocolade i mi się wydaje, że moja ładniejszapozdrówka
Trzcinnik "Karl Foerster"wyrósł wyższy ode mnie. Kwiatostany ma piękne, ale w przyszłym roku dostanie coś w nogi. Nogi ma brzydkie. i ich tez nie pokażę
chętnie pokażę. Dziękuję! Sama jestem ciekawa. To moje pierwsze doświadczenia ogrodowe, więc okupione pewnymi błędami. Z początku powyłaziło trochę chwastów (teren był przygotowywany ręcznie, żeby uniknąć chemii), a wiosną w ogóle nie podlewałam trawnika. Tak wyglądał w maju, poprzetykany kwiatkami. Koniczyna była wówczas niższa i wypełniała tylko przestrzenie pomiędzy źdźbłami.
Wypieliłam dwa razy, teraz pilnuję koszenia i skończył się problem. Bez chemii, intensywnego nawożenia i podlewania. Mimo, że trawnik po sąsiedzku to wylęgarnia chwastów. Dopiero co dogadałam się z sąsiadem i porządkuję teren. Ale mimo tego, nasz "trawnik" jest silny i ma się dobrze. Oby tak się trzymał w kolejnych latach.