Co do korzeni drzew to nie jest tak źle (próbowałam kopać dołek) gorzej z tym nasłonecznienie i suchym podłożem - potrzeba solidnego deszczu aby tam było mokro, ale to też do rozwiązania - mogę podlewać
dzięki za niwaki cięte własnymi ręcyma Ale powiem Ci, że z każdym rokiem idzie szybciej i łatwiej. Najtrudniejszy krok to odważyć się na cięcie, nadać jakiś kształt a potem to już z górki Twój niwak naprawdę super
Twój ogród zachwyca kolorem i cięciem!! Twoje zdjęcia umiliły mi poranną kawę Rozmażyłam się i w przyszłym roku też chcę tyle koloru w ogrodzie. Czy cebule krokusów, tulipanów i innych można wkładać do trawy? Czy kwitną kiedy trawę już trzeba kosić? Jak wybierasz miejsca dla roślin i czy na kwaśnym podłożu też można sądzić tak pięknie kwiaty? Posadziłam w tym roku na obrzeżach trawy słoneczniki, ale nie wyrosły. Nie wiem czy dlatego że nasiona czekały u mnie dwa lata, czy że nie oczyściłam podłoża przed sadzenie. ..
Sadzenie krokusów w trawie jest możliwe, ale utrudnia koszenie, bo po przekwitnięciu liście muszą jakiś czas sterczeć, aby "naładować akumulatory" na przyszły rok. Albo sadzisz sadzarka do kwiatów i wnętrze ziemi z sadzarki dokładnie wsuwasz z sadzarki na miejsce, tak by trawa wyjęta wróciła na swoje miejsce. Lub nacinasz kwadrat, prostokąt trawy, podcinasz od spodu korzenie, układasz cebulki i na to kładziesz ponownie pas trawy.
Tulipany lepiej sadzić na rabacie i to tak, by po przekwitnięciu liście były (do końca czerwca) zasłonięte innymi roślinami. Te liście tulipanów potrafią zaskakująco irytować Kupuj czosnki ozdobne - będziesz mile zaskoczona
Witam się serdecznie jak przeczytałam o 6 arach działki , to se myślę...wieeelka ale jak zobaczyłam te cudne zakamarki...aaa....dojrzałe ogrody są cudowne a Ty masz rękę do Cięcia jak się patrzy pośmialiśmy siė z Jabby dla nas ro był Jabba z Kermitem są boooscy
Masz cudownie wypielęgnowany ogród. Piękne oczko wodne z kryształowo-czystą wodą, aż zastanawiam się jak to możliwe.
Też lubię formy cięte, ale Twoje to mistrzostwo świata.