Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:19, 07 sie 2015

Do góry
JulkAd napisał(a)
Z wężem do 1,2 biegasz?....powodzenia zatem...kiedy TY śpisz?

Rano dłużej śpię rano z kolei, jak zdążę to pod murem podlewam. Ale powiem, że mizerne te efekty podlewania, susza okropna, rośliny niektóre padają, np rudbekie, floksy
A tu moja 3 letnia vanilka, choc taki plus, że idzie w górę a nie płoży się

stąd usunęłam wszystkie werbeny, sa puste placki i w nie wsadzę tegoroczne limki, może sobie poradzą, w pobliżu już kilka jest z mojego rozmnażania.
Elatę pzrypala

spod klona zabieram, bo jak na roczną, dużo urosła, dam pod mur po lewej stronie
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 13:15, 07 sie 2015

Do góry
Genialnie hortensje ożywiają i rozświetlają zieleń nad stawikiem, floksy dodają subtelnego koloru

Ja myślałam, że Wy już w podróży wakacyjnej, a tu piękne kompozycje z Twojego ogrodu, w takim klimacie nie czuje się tych upałów, ogród jak zawsze prezentuje się cudownie, znam teraz Twój ogród i MI z realu, obydwa mają to coś i każdy zachwyca inaczej, każdy ogród jest inny i inny tworzy klimat, dlatego tak różne są też Wojsławice i Bolestraszyce i nie potrafię powiedzieć, który ogród podoba mi się bardziej i to jest fajne jak ogrodowi pasjonaci potrafią wydobyć piękno tętniące w ich duszach

Kasieńko, buziaki i udanej wyprawy wakacyjnej....po Waszym powrocie, przywiozę Ci miskanty
Mazurkowo 12:51, 07 sie 2015

Do góry
Elik napisał(a)
No więc pomna tego, że ogród nie zając i nie ucieknie wybrałam się na dluuugie ogrodowiskowe wagary. Wzięło się to też z tego, że skupiłam się na dzieciowych sprawach, kupkach, zupkach (tutaj normalnie prawie zrobiłam specjalizację z dzieciowego żywienia, hi hi) i innych takich Nie wiem nawet kiedy rok nam minął, a właśnie przecież wróciłam do pracy! Może dzięki temu właśnie w przerwie śniadaniowej mogę zerknąć jednym okiem na forum. Poza tym czasu ani funduszy na ogród nie było i nadal nie ma. ALE. Udało nam się JAKOŚ przywieźć wywrotę ziemi i j rozwieść przed domem w czasie popołudniowych drzemek Dziecia. Udało nam się posiać troszkę trawy przed domem na tej rozwiezionej ziemi i mogę powiedzieć, że jak się patrzy jednym okiem (koniecznie prawym) to nie widać nawet tego pobojowiska z lewej strony Pan Mąż poukładał kostkowy chodnik a ja rzutem na taśmę zgapiłam na bezczelnego od kogoś z Ogrodowiska (sorry, nie pamiętam już nawet od kogo) nasadzenia roślin. I mam pod oknami powsadzane trzmieliny na pniu silver queen z różami the fairy, rozplenicami i lawendą. Miał być jeszcze bukszpan, ale kasa się skończyła. W każdym razie jest JAKOŚ a to jakoś n pewno jest o niebo lepsze od pobojowiska. Obiecuję wrzucić jakieś fotki. Obiecuję.
Poza tym jak zaczynam myśleć o ogrodzie to… wolę nie myśleć. BO. Jabłonkę opanowały mi mszyce. Znowu. Trawa za domem wygląda jak kawał nieszczęścia. Zwyczajnie zdechła i już wiem, że najlepsze rozwiązanie to nawieźć dobrej ziemi i zacząć jeszcze raz. Hortensje i floksy zniszczyła mi ulewa i wichura- pokładły się i chyba nie wstaną. Kratka z powojnikiem mi dosłownie odfrunęła. Mam nadzieję, ze powojnik odbije za rok od korzenia.
Właściwie nie wiem dlaczego więc piszę. Może dlatego, że moje marzenie mieć piękny ogród dalej gdzieś jest mimo wszystko i pocieszam się, że może za jakiś czas uda mi się nawet coś zrobić z Dzieciem u boku grzebiącym swoimi małymi grabkami.
Ściskam wszystkich przypadkiem tu zaglądających.

Elik i tak trzymaj - ogród nie zając nie ucieknie wszystko przed Tobą a ile nowych pomysłów i inspiracji . Twoje wg Ciebie porazki ogrodowe ma każdy z nas ale wierzę, że okupione poświęceniem czasu dla dzieci jeszcze bardziej bolą. Do ogrodu aby go założyć trzeba mieć kilka rzeczy m.innymi czas i wolną głowę Pamietam, kiedy mieszkałam w bloku i miałam działke przyzakładową to nigdy nie byłam z niej zadowolona bo z doskoku (kiedy znalazłam opiekę dla syna) leciałam i zapierniczałam bez chwili wytchnienia aby doprowadzić ja do jako takiego porządku i tak na okrągło ...nie miałam czasu na radosć. Cieszę sie, że masz owoce i że masz rabatę z trzmielinami i różami !!!! To jest Wasz wielki sukces a teraz kiedy znajdziesz chwilę i ochote zaplanuj kolejny krok
ściskam, trzymam kciuki i czekam na rabatę z trzmielinami
Tysiąc radości i utrapień 22:24, 06 sie 2015

Do góry
Joasiu, ależ fajny reportaż ze stadiów rozwojowych motyla. Cudne to bardzo.

U mnie jest mnóstwo motyli, wczesniej ich nie było a teraz przechodząc wlatuja na mnie. Królowej u mnie nie było Zauważyła, że motyle wolą pojedyńcze jeżówki, pełne sporadycznie odwiedzają. Mam floksy wieć dzisiaj odwiedziły mnie gołąbki fruczaki. Tylko jak im zdjęcie zrobić
Skąpana w słońcu 22:05, 06 sie 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Powojnik na magnolii fajny pomysł Moje floksy wiszą smętnie bo susza i podlewanie nic nie daje Pozdrawiam

U mnie nawet fajnie rosną i nie są przywiędnięte. Kwitną i pachną. Są one to i pojawiły sie fruczaki gołąbki. Szkoda, że nie małam aparatu podjełabym próbę zrobienia im zdjęcia
Pszczelarnia 18:34, 06 sie 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Kwiatki, można je w różnych konfiguracjach fotografować:

I do Ciebie trafiłam Ewo po długiej przerwie...
Pszczółko, uroczy masz ten zakątek, taki ponadczasowy....mam wrażenie, że czas u Ciebie wolno płynie, chociaż po roślinach tego może i nie widać, ale spokój z Twojego ogrodu, aż bije po oczach ...taki ogród na odstresowanie...dobrze, że znowu ule pełne macie
....pozdrówka zostawiam i pytania...co to za kwiaty za floksami i jeżówkami u Ciebie rosną?....w takim ciemniejszym różu niż floksy?...... i drugie za fioletowym floksami takie bordowe, na prawo od lilii?
Moja działka. 15:57, 06 sie 2015

Do góry
Kindzia napisał(a)
Chyba będę musiała się do Ciebie o floksy uśmiechnąć, nie chcą mi kupne rosnąć!!! A Elizy białe urosły jak marzenie...

Buziol

A żebyś wiedziała,że kupne nie chcą rosnąć,u Kapiasa kupiłam 2 lata temu i 3 kwiatuszki ma , marne
Nie ma sprawy mów tylko które chcesz
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 10:20, 06 sie 2015

Do góry
Floksy białe jeszcze kwitną, fioletowe i różowe już mają swoje pięć minut za sobą.

Ogród pod czarnymi orzechami 07:41, 06 sie 2015

Do góry
Peppermint napisał(a)

Bardzo dziękuję, ja także lubię floksy z trawami

Bo w trawach wszystko wygląda ślicznie
Pozdrawiam upalnie
Ogród pod czarnymi orzechami 07:35, 06 sie 2015

Do góry
Śliczne.
Muszę chyba zaiwestować w trawki i podsadzić moje floksy.
Ogród pod czarnymi orzechami 00:06, 06 sie 2015

Do góry
chojna napisał(a)
Piękne rośliny! I pięknie pokazane!
Zachwycają mnie lilie pośród traw na tle floksów. I floksy w trawach.
Cudne!

Bardzo dziękuję, ja także lubię floksy z trawami
Pszczelarnia 22:37, 05 sie 2015

Do góry
Witam ,jestem w koncu . Przepiekne ule ,uwielbiam pszczoły.Ogrod cudowny ,przelecialam na szybko ale bede zagladac .Floksy w pieknym kolorze i krzesla ze stolem tez swietne
Ogród pod czarnymi orzechami 22:06, 05 sie 2015

Do góry
Piękne rośliny! I pięknie pokazane!
Zachwycają mnie lilie pośród traw na tle floksów. I floksy w trawach.
Cudne!
Skąpana w słońcu 22:03, 05 sie 2015

Do góry
Powojnik na magnolii fajny pomysł Moje floksy wiszą smętnie bo susza i podlewanie nic nie daje Pozdrawiam
Skąpana w słońcu 19:45, 05 sie 2015

Do góry
Floksy się rozkręcaja

Dostały wzmocnienie kolorystyczne

Pęcherznica jeszcze niedawno była taka malutak Teraz to byk

I malutki pajączek mnie odwiedził

Ogród do odświeżenia 17:13, 05 sie 2015

Do góry
Ponadto, mój powojnik, który wcale się nie wije, a stoi...no rośnie w górę
szału nie ma...ale obok za to floksy od Cioci Gosi i tojeść od Małej Mi - cuda, choć kolory przekłamane...

i New Dawn z Louise Odier jakoś tak nieśmiało

i drugie tłoczenie Fairy

Rododendronowy ogród II. 10:40, 05 sie 2015

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Ależ kolory floksikowe cudne.
Chyba łany tam ich masz.Tak pięknie wyglądają.
I chyba z daleka cudnie tam pachnie

Moje floksy się sieja i ni z gruszki ni z pietruszki pojedyncze wyrastają gdzie ich wcale nie potrzebuję ale dosc długo kwitna i dają dobrą plamę koloru więc niech sobie bedą.
Ogród cioci czyli ciociogród :) 22:46, 04 sie 2015

Do góry
Katkak napisał(a)
Gosiaczku zakwitły mi floksy od Ciebie , cudne są . Gdzieś Ty?

Cieszę się że floksy kwitną W sumie łachy nie robią Już jestem
Ogród cioci czyli ciociogród :) 22:22, 04 sie 2015

Do góry
JulkAd napisał(a)
Kochana "czym" się, czytam, że cosik ze zdrówkiem szwankuje Gosieńko?....wygrzej się na słonku...upału męczącego nie życzę, ale słonka i ochłody ....pozdrów Krzysia....i mój eM też kazał przesłać Wam pozdrowienia....buziam...floks od Ciebie zaczyna kwitnąć (a nawet dwa). Fotkę zrobię, jak aparat wróci do domu

Cieszę się że floksy się spisały Dzięki za pozdrowienia i dla Was serdeczne ślemy Zdrówko jak to zdrówko trzeba prochy brać i do przodu
Ogród cioci czyli ciociogród :) 21:11, 04 sie 2015

Do góry
Gosiaczku zakwitły mi floksy od Ciebie , cudne są . Gdzieś Ty?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies