Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Do raju daleko - u Ewy 15:03, 28 cze 2016

Do góry
Ewuś a myśmy sobie w ogóle nie pogadały. Może w lecie odrobimy to
Ale z Jurkiem to rozmawiałaś

A tu miałaś jakieś wizje więc nie wmawiaj mi że to po kawce mrożonej. Ciekawe z czego ten lód był robiony?
I siostry prawie bliźniaczki
Ukojenie 15:01, 28 cze 2016

Do góry
spelniona sie czuje
Rozsadnikowe skrzynie zapelnione
Przepikowalam wczesniej wysiane: jezowki, ostrozki, orliki, stokrotki, dzwoneczki, sloneczniczki, przegorzan i nachylek.. I wysialam bratki, stokrotki i niezapominajki. Jeszczecjest miejsce tylko na sasanke ktora zaczela wschodzic w pojemniczku i boje sie jej uszkodzic...
Nie wzeszly mi pierwiosnki...

Bambusowe tyczki spelniaja dobrze swoja role zapory anty kociej

Za kompostownikiem
I przed kompostownikiem:
Ogród do odświeżenia 14:59, 28 cze 2016

Do góry
Ascot i obok przetacznik...oj nie zgrały się wzrostem(myślałam, że do kolan jej sięgnie, a nie jedynie do pięt)

Mój mały wymarzony ogród 14:58, 28 cze 2016

Do góry
Berberys kulisty kabold...właśnie koleżanka przywiozła mi go ponieważ przesadza u siebie w ogrodzie czy utrzyma się w donicy??? Czy bezpośrednio do ziemi i w jakim towarzystwie??
Ogród do odświeżenia 14:54, 28 cze 2016

Do góry
Rabata żółto-niebieska....cły czas w budowie

Candlelight za lawendą i w sąsiedztwie moja NN, po przeniesieniu pierwsze kwitnienie

opóźniony Clematis...zaczyna, a powinien kończyć

i obwódka z lawendy przed Cndlelight...w końcu fioletowa

Ogród do odświeżenia 14:51, 28 cze 2016

Do góry
New Dawn.....cały czas zachwyt, do momentu przekwitnięcia i z Luiską

Spotkanie Ogrodowiska w Pszczynie czerwiec 2016 14:50, 28 cze 2016

Do góry
Gocha napisał(a)
Kasiu a te zdjęcia wstawiam w celu dokumentacji- nie powiesz już więcej że chmury po tej stronie nieba nie przyniosą deszczu.

To przez Lublin
Ogród do odświeżenia 14:50, 28 cze 2016

Do góry
Rabata jeszcze ciut poczochrana ...obwódka przed cięciem...chwastów też nie widzimy....w tle jeżówki zaczynają

Czasem słońce czasem deszcz 14:50, 28 cze 2016

Do góry
Kuba napisał(a)
Trochę zdjęć starszych i dzisiejszych

O tak-bajkowo się zrobiło. Co znaczy zrobić fotkę w dobrym momencie
Ja i mój ogródek, a może ogród 14:47, 28 cze 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
i nasz mieszkaniec ogrodu

Bardzo sympatyczny mieszkaniec.

Co do podlewania ogrodu-teraz kilka dni pogoda mnie trochę oszczędziła,bo dolewało-ale generalnie też latam z wężem.
Liliowo i kolorowo:) 14:43, 28 cze 2016

Do góry
Wkleję sobie i ja nasze grupowe zdjęcie ze spotkania na pamiątke drogę powrotnę miałam z przygodami, pogoda super, drogi puste a ja chyba byłam tak naładowana poztywną energią, że drogi popierniczyłam i tak sobie z rozpędu wjechałam na autostrade no i nie było mi już tak wesoło Dobrze, że znam te tereny bardzo dobrze to jakoś z tego wybrnęłam ech.....
Dziękuje wszystkim za towarzystwo a Kasi, Rysiowi, Gosi i Krzysiowi za tak super zorganizowanie spotkania Wielkie buziaki dla was i do zaś pyrsk
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 14:33, 28 cze 2016

Do góry
I nieco szersza perspektywa-powoli kuszę się, żeby zrobić wersje before-after(to zawsze chyba motywuje, nie?)

Trawa nadal trochę w plackach-ale mam wrażenie, że się zagęszcza:

Po oględzinach doskonałych kancików Kindzi dochodzę do wniosku, że chyba nadszedł czas pokancić coś u siebie-mus zakupić szpadelek-docięłabym brzeszki kwadratów grabowych
Ogród pod sosnami 14:30, 28 cze 2016

Do góry
Mniej więcej tak

Z przodu od północnej strony stożki i kule w limonkowych żurawkach a od zachodniej strony trawy, lawenda, jałowiec limeglow i może obwódka z bukszpanu
Co o tym myślicie?
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 14:28, 28 cze 2016

Do góry
I słowo się rzekło-fociłam trochu wczoraj.
Dla Zany-sesleria, wersja w cieniu:

i wersja w słońcu-żółtawa jakaś mi się wydaje i marna

Jeszcze chwila, jeszcze dwie i jeżóweczki będą kwitłyDD

Limki:
Kamienny ogród patykiem malowany 14:28, 28 cze 2016

Do góry
I na koniec.....

Teraz do pracy trzeba wrócić...ech...
Kamienny ogród patykiem malowany 14:27, 28 cze 2016

Do góry
Nadrobiłam zaległości obrazkowe....następne nie wiem kiedy....

Dzwonek nadal kwitnie po obcięciu przekwitłych kwiatuchów, a hortensja dębolistna w tym roku mnie zadziwia.

Co to ma być....czy ktoś wie dlaczego mój sumak co roku tak wygląda....lata nad nim cały ul, aż huczy...potem wszystko opada i po kfiotkach, trytoma za to jest piękna....a myślałam, że padła po zimie.

Edit: doczytałam o sumaku są kwiaty żeńskie i męskie...ja mam te brzydsze czyli męskie
Blaski i cienie nowego życia 14:25, 28 cze 2016

Do góry
I po deszczu trochę pogrzebałam w ziemi, a z tyłu roślin wysiałam groszek, pietruszkę i rzodkiewkę bo mój warzywnik leży odłogiem trochę zaniedbany. Ale przyjęłam nową strategię Alinki, którą pokazywała w Mai na temat tworzenia podniesionych rabat. Więc tworzę małe kompostowniki tam gdzie ma być rabata, żeby nie kopać w tym moim betonie

Blaski i cienie nowego życia 14:22, 28 cze 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Widziałam. Potrzebuję teraz białych silnych róż.

O jejku, maciejkę zapomniałam wysiać, może jeszcze sypnę nasionami. Jak żyć bez maciejki w ogrodzie, jak?

jeszcze mam trochę wapna ze skorupek jajek do lawendy

Kamienny ogród patykiem malowany 14:19, 28 cze 2016

Do góry
Dorota bardzo mi miło...dziękuję

Jolu sielskie klimaty u mnie zagościły w tym roku...najładniej jak słońce przez trawy prześwituje

Aga bo chwasty są ładne....wiele z nich trochę zmodyfikowanych kupujemy i sadzimy w ogrodzie.

Dziś za płotem znalazłam takie cudo...kłosowiec?
Czy ktoś wie jak to przekopać, bo zaraz będzie po nim...na nasiona nie mam co liczyć....rośnie na wspólnej drodze, która ma być w tym roku remontowana.

Pogubiłam się po drodze... 14:18, 28 cze 2016

Do góry
usechł mi modrzew na pniu, mam miejsce na coś nowego na front przy wejściu, przychodzi wam coś do głowy? po drugiej stronie mam milorzeba, może tez i z tej strony posadzić tylko jakiegoś fajnego?

o tu sobie rósł
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies