Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

AgataP 15:53, 11 sie 2016

Karol99 napisał(a)
Zaglądam. Jeżówki przepiękne.

Karol no piękne, chyba mam ochotę jeszcze na odmianę Alba
Donia72 16:22, 11 sie 2016

AgataP napisał(a)

Donia, dzielę każdą gałązkę na kilka, tak by przynajmniej był jeden węzełek z którego liście wychodzą, do doniczki pojedyńczo lub po kilka i czekam aż się ukorzenią. W tamtym roku dzieliłam wiosną, jesienią poszły do gruntu, te które zrobiłam dziś, na zimę zadołuję Ale możesz też od razu do gruntu, szybko się przyjmie

Dzięki Agatko za instruktaż Dziś wezmę się za rozchodniki, nawet widziałam u siebie, że mi się wysiały same
Madzenka 09:32, 13 sie 2016

Chyba muszę się zainteresować klosowcem , pięknie sie u Ciebie prezentuje.

Na wstrzymanie z ogrodem zasze trzeba sobie to dac, bo ma cieszyc a nie przysparzać wyrzutów sumienia zdrówka dla dzieci życzę
AgataP 18:35, 13 sie 2016

Antek ma się coraz lepiej, dziś już wariacie były na trawniku więc ma się na lepsze.
Ja tymczasem postanowiłam zmienić rabatę przy wjeździe. Denerwowały mnie liliowce które po kwitnieniu nie wyglądały za dobrze. Powędrowały więc do warzywnika, a tutaj chciałam postawić na hortensje Diamantino.
A może macie inne sugestie :?

Było

Jest na razie pusto

Z drugiej strony wywaliłam kamienie ze ścieżki, bo wciąż mi wrastała trawa i inne chwasty
Było

Jest, mam więcej miejsca na to by podsadzić rodki azaliami japońskimi

AgataP 18:36, 13 sie 2016

A w domu kolejne przetwory z Uleny

AgataP 19:44, 13 sie 2016

A i jeszcze robiliśmy pierwsze przymiarki zadaszenia. Jeszcze bez mocowania na końcówce
Pogoda co prawda w tym roku nie bardzo upalna, ale za to będzie na kolejne lata, mam nadzieję

Wszystko oczywiście wychodzi w 'praniu" - muszę zadaszenie przedłużyć, konieczne są ograniczniki i zobaczymy czy wózki zostawimy pojedyńcze czy zamienimy na podwójne. No i jeszcze drugi element zadaszenia, dobrze że jest mniejszy bo trudno się szyje takie wielkie płachty

Z tego samego materiału jeszcze pokrowce na gąbki, ale to już może jesienią. Drewno na taras wiosną, bez sensu działać na jesień.

Rojodziejowa 19:50, 13 sie 2016

Oooo na to czekałam!! Super wygląda. Sami to rozpracowaliście? Jakieś DIY zrobisz?
Bogdzia 19:51, 13 sie 2016

Agata , super to wygląda. Podziwiam.
Wendy79 21:44, 13 sie 2016

Oj Agata, Agata, ale z Ciebie Superwomen! DIY koniecznie
Karol99 21:58, 13 sie 2016

Widzę, że u Ciebie prawdziwa rewolucja.