Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Spotkanie Ogrodowiska w Pszczynie czerwiec 2016 14:50, 28 cze 2016

Do góry
Gocha napisał(a)
Kasiu a te zdjęcia wstawiam w celu dokumentacji- nie powiesz już więcej że chmury po tej stronie nieba nie przyniosą deszczu.

To przez Lublin
Ogród do odświeżenia 14:50, 28 cze 2016

Do góry
Rabata jeszcze ciut poczochrana ...obwódka przed cięciem...chwastów też nie widzimy....w tle jeżówki zaczynają

Czasem słońce czasem deszcz 14:50, 28 cze 2016

Do góry
Kuba napisał(a)
Trochę zdjęć starszych i dzisiejszych

O tak-bajkowo się zrobiło. Co znaczy zrobić fotkę w dobrym momencie
Ja i mój ogródek, a może ogród 14:47, 28 cze 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
i nasz mieszkaniec ogrodu

Bardzo sympatyczny mieszkaniec.

Co do podlewania ogrodu-teraz kilka dni pogoda mnie trochę oszczędziła,bo dolewało-ale generalnie też latam z wężem.
Liliowo i kolorowo:) 14:43, 28 cze 2016

Do góry
Wkleję sobie i ja nasze grupowe zdjęcie ze spotkania na pamiątke drogę powrotnę miałam z przygodami, pogoda super, drogi puste a ja chyba byłam tak naładowana poztywną energią, że drogi popierniczyłam i tak sobie z rozpędu wjechałam na autostrade no i nie było mi już tak wesoło Dobrze, że znam te tereny bardzo dobrze to jakoś z tego wybrnęłam ech.....
Dziękuje wszystkim za towarzystwo a Kasi, Rysiowi, Gosi i Krzysiowi za tak super zorganizowanie spotkania Wielkie buziaki dla was i do zaś pyrsk
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 14:33, 28 cze 2016

Do góry
I nieco szersza perspektywa-powoli kuszę się, żeby zrobić wersje before-after(to zawsze chyba motywuje, nie?)

Trawa nadal trochę w plackach-ale mam wrażenie, że się zagęszcza:

Po oględzinach doskonałych kancików Kindzi dochodzę do wniosku, że chyba nadszedł czas pokancić coś u siebie-mus zakupić szpadelek-docięłabym brzeszki kwadratów grabowych
Ogród pod sosnami 14:30, 28 cze 2016

Do góry
Mniej więcej tak

Z przodu od północnej strony stożki i kule w limonkowych żurawkach a od zachodniej strony trawy, lawenda, jałowiec limeglow i może obwódka z bukszpanu
Co o tym myślicie?
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 14:28, 28 cze 2016

Do góry
I słowo się rzekło-fociłam trochu wczoraj.
Dla Zany-sesleria, wersja w cieniu:

i wersja w słońcu-żółtawa jakaś mi się wydaje i marna

Jeszcze chwila, jeszcze dwie i jeżóweczki będą kwitłyDD

Limki:
Kamienny ogród patykiem malowany 14:28, 28 cze 2016

Do góry
I na koniec.....

Teraz do pracy trzeba wrócić...ech...
Kamienny ogród patykiem malowany 14:27, 28 cze 2016

Do góry
Nadrobiłam zaległości obrazkowe....następne nie wiem kiedy....

Dzwonek nadal kwitnie po obcięciu przekwitłych kwiatuchów, a hortensja dębolistna w tym roku mnie zadziwia.

Co to ma być....czy ktoś wie dlaczego mój sumak co roku tak wygląda....lata nad nim cały ul, aż huczy...potem wszystko opada i po kfiotkach, trytoma za to jest piękna....a myślałam, że padła po zimie.

Edit: doczytałam o sumaku są kwiaty żeńskie i męskie...ja mam te brzydsze czyli męskie
Blaski i cienie nowego życia 14:25, 28 cze 2016

Do góry
I po deszczu trochę pogrzebałam w ziemi, a z tyłu roślin wysiałam groszek, pietruszkę i rzodkiewkę bo mój warzywnik leży odłogiem trochę zaniedbany. Ale przyjęłam nową strategię Alinki, którą pokazywała w Mai na temat tworzenia podniesionych rabat. Więc tworzę małe kompostowniki tam gdzie ma być rabata, żeby nie kopać w tym moim betonie

Blaski i cienie nowego życia 14:22, 28 cze 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Widziałam. Potrzebuję teraz białych silnych róż.

O jejku, maciejkę zapomniałam wysiać, może jeszcze sypnę nasionami. Jak żyć bez maciejki w ogrodzie, jak?

jeszcze mam trochę wapna ze skorupek jajek do lawendy

Kamienny ogród patykiem malowany 14:19, 28 cze 2016

Do góry
Dorota bardzo mi miło...dziękuję

Jolu sielskie klimaty u mnie zagościły w tym roku...najładniej jak słońce przez trawy prześwituje

Aga bo chwasty są ładne....wiele z nich trochę zmodyfikowanych kupujemy i sadzimy w ogrodzie.

Dziś za płotem znalazłam takie cudo...kłosowiec?
Czy ktoś wie jak to przekopać, bo zaraz będzie po nim...na nasiona nie mam co liczyć....rośnie na wspólnej drodze, która ma być w tym roku remontowana.

Pogubiłam się po drodze... 14:18, 28 cze 2016

Do góry
usechł mi modrzew na pniu, mam miejsce na coś nowego na front przy wejściu, przychodzi wam coś do głowy? po drugiej stronie mam milorzeba, może tez i z tej strony posadzić tylko jakiegoś fajnego?

o tu sobie rósł
Mój zakątek - początki 14:04, 28 cze 2016

Do góry
Pewnie, że dobry pomysł, tylko źle na mnie to działa, bo już chcę jechać i kupować
Już szkółkę znalazłam

Tuje prawie wsadzone, zrobiło się gorąco więc do domu uciekłam, czekam na dokończenie tarasu i hortensje muszę wsadzić, bo boje się o nie, gdyż strasznie szybko woda ucieka z doniczek, chyba muszę w jakąś wanienkę je wstawić.

Apropo szkółek to pochwale się moją szkółeczką

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 14:04, 28 cze 2016

Do góry
Diana43 napisał(a)
Witajcie,
pisałam już do Was wcześniej, ale nie dostałam jeszcze żadnej odpowiedzi, więc proszę Was jeszcze raz. Troszkę się zmieniło od ostatniego razu. Dzisiaj posadziłam wiciokrzew zaostrzony żeby zasłonił mi wiatę. Przesunę jeszcze berberysy bliżej rogu wiaty bo chce postawić pod rynną beczkę na deszczówkę. No i nie wiem co zrobić z luką która się powiększy.
I jeszcze jedno - chciałabym zrobić rabatę która będzie miała kształt "łezki" zacznie się między cyprysikiem a krzewuszką i dalej na trawnik. Kupiłam już lawendę, szałwię różową, rozchodnika. Ale chciałabym jeszcze coś małego zimozielonego. Nie wiem co. No i nie wiem jak to wszystko rozmieścić na tej rabacie. Pomóżcie, proszę.

To co myślisz i planujesz jest błędne, to wszystko co masz lub co kupiłaś jest za małe i bez znaczenia dla ogrodu
Bo jakie znaczenie dla tak dużej rabaty może mieć wiciokrzew czy rozchodnik?, skoro potrzebne są drzewa aby zasłonic domy, które robią niewłaściwe tło szersze rabaty, bo te co masz pomieszczą ten jeden rochodnik, czy cos "zimozielonego i małego" ale nie pomieszczą tego co powinno byc na tej rabacie. Potrzebujesz bowiem tego:

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 14:03, 28 cze 2016

Do góry
Pozdrawiam Kasiu

Spotkanie Ogrodowiska w Pszczynie czerwiec 2016 14:01, 28 cze 2016

Do góry
Kasiu a te zdjęcia wstawiam w celu dokumentacji- nie powiesz już więcej że chmury po tej stronie nieba nie przyniosą deszczu.
Spotkanie Ogrodowiska w Pszczynie czerwiec 2016 13:59, 28 cze 2016

Do góry
I jeszcze raz wstawię zdjęcie grupowe , bez podpisów ale za to po kawałku z wiekszymi postaciami- mój M. zawsze tak robi żebym mogła lepiej rozpoznać poszczególne osoby
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:58, 28 cze 2016

Do góry
Greg_M napisał(a)
Witam; Mam do zagospodarowania taki oto kawałek podwórka. Szukam inspiracji na forum .. podobają mi się rabatki kulkowo stożkowe ; liczę na podpowiedź z Waszej strony myśle ze jest to dobra baza do stworzenia mini rabatki stożkowo kulkowej ;

Nie - to wszystko jest za małe, nie ma proporcji ten ogród. Potrzebujesz sporego drzewa w odmiennej kolorystyce, a pod nim podwójny żywopłociik z bukszpanu, w nim hosty Patriot dużżżżżoooo host a w nich burgundowe tulipany - 50 szt.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies