Ktoś tu napisał wcześniej ze wszystko u ciebie takie pinterestowe przepięknie :0)
Dzisiaj zachwyciły mnie jarzmianki możesz mi napisać gdzie je kupiłaś ?
A to jest miejsce po bytności potwornej róży od strony warzywniaka. Wczoraj wieczorem przekopałam, dziś kupiłam nasiona do siania żeby nie uprawiać po raz kolejny trawnika. Docelowo chciałabym tam mieć szpalerek bukszpanowy...co będzie nowym wyzwaniem.
witaj
na pierwszym planie cyprysik groszkowy filifera aurea nana na drugim wrzośce golden starlet
nadmiar barona pociągasz po deszczach i łatwo wychodzi, ewentualnie podważasz łopatką i rozrywasz, ma płytki system korzeniowy więc łatwo go kontrolować
A tu jest rabat, która ma stać się różanką. Na razie w tle Leonardo sztuk 3. Z przodu są dwie Swany, które wczoraj przycięłam, bo po nawałnicy pokładły się. Chcę je przesunąć nieco w prawo i na brzeg, a po lewej dać pnącą w obelisku. Jak widać miejsca jeszcze wydaje się sporo, więc chciałabym tam dosadzić jakieś różyczki. Jakie? Czy Swany nadaje się na brzeg rabaty? Może dać coś na obrzeżu niskiego?
Limki kwitną nierówno. Ale stoja na baczność jak żołnierze. W nóżkach obrazek jak po wojnie, a to niestety po nawałnicy.
I w innym miejscu z bukszpanowym przedszkolem
Vanilla Frise mają dużo kwiecia, są wielkie, niestety się pokładają. Przycinałam je wiosną dość ostro, ale i tak wypuściły sporo wiotkich pędów. Czy to taka ich uroda?
Agata, Ela... Tak gigant i tyle kwiatów... dlatego chciałam ją pokazać... U nas kwaśno wszędzie... dęby i iglaste jeszcze bardziej zakwaszają glebę.... To naturalny kolor tej hortensji... nic nie przerabiałam w photoshopie...
A dla porównania moja ratowana hortusia.... Kiedyś znalazłam pod stodołą jak próbowałam tam porządek zrobić jeden listek... skojarzył mi się z czymś więc zostawiłam... na następny rok wyrosły dwa listki w następnym łodyżka z trzema listkami itd. w tym roku bidusia zakwitła mi w końcu jednym kwiatuszkiem....
Trafnie to ujęłaś z ta zwiększona ilościa pracy intelektualnej nad fizyczna
Znalazłam fotkę z opryskami w galerii ,więc zamiast szukać wklejam raz jeszcze pewnie się przyda
Komplet 3 luster koliste+ kwadratowe kupiłam w tk..jedno pojechało do Juzi do Kruklandii, jeszcze dwa mom okragłe powieszę jakoś podoba mi się bardziej niż kwadratowe, choć prawdę mówiac oba sa całkiem , całkiem
Buziole i miłego pryskania ...to tak na szybciora....
To są chyba rusałki pawikowe, cudne. I tak stadnie obsiadły liatrę.
U mnie z kolei upodobały sobie kwitnące oregano. Też całymi grupami obsiadują
Twoje zdjęcie super!