Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 15:41, 23 wrz 2023

Do góry
Nie przejmując się deszczem, który udaje, ze pada, podlewałam dzisiaj ogród przez kilka godzin .

Ogrodowe wariacje 15:08, 23 wrz 2023

Do góry
Cześć rabaty zrobiłam w deszczu bo sen z powiek mi spędza i zapewne znacie to uczucie.
Dosadzone hortki little lime pomiędzy pierisy, dodane azalie i teraz mam trzy takie same bo jedna była z przypadku. Zamknęłam wszystko hakonechloa all gold, jak to dobrze mieć swoje sadzonki Ziemia wszędzie wzbogacona i liczę, że będzie dobrze. Dojdzie kora oczywiście. Jak trawy się zagęszczą będzie je widać z daleka
Wilczy ogród 13:47, 23 wrz 2023

Do góry

te śmieszne dynie sama zrobiłam-powiedzmy ,że nie ma czym się chwalić ,ale wg mnie są całkiem fajne

koniec na dziś
Wilczy ogród 13:42, 23 wrz 2023

Do góry
Podwórkowa rehabilitacja 13:38, 23 wrz 2023

Do góry
Widzę, że wykopaliska "pełną gębą" ja też dzisiaj wykopywałam chyba 20-letnią forsycję i inne pomniejsze, ledwo żyję na razie. Korzeniska grube rozrośnięte trzeba było ciąć sekatorem do gałęzi lub piłą ręczną. Trzymajmy się, damy radę, kto jak nie my??

powodzenia w dalszych pracach, dużo sił i dobrych narzędzi (bo niektóre przy takich pracach nie zdają egzaminu...)

ryska napisał(a)

A to zdjęcie z wąwozu mnie rozśmieszyło ukazujące urodę wąwozu, chyba dały o sobie znać plany wykopalisk ogrodowych i usuwania korzeni
Wilczy ogród 13:38, 23 wrz 2023

Do góry
Wczoraj skończyłam też porządki na tarasie -powiedzmy ,że z 1/3 ogrodu mam wyplewioną i ogarniętą z różnymi tetrisami -jeszcze tyko te pozostałe 2/3 i można zaczynać od nowa .....

zawsze najgorzej mi się wziąść za skarpy -jakoś nie lubię ich plewić ,a pomimo ,że są gęsto obsadzone ,to i tak te france (chwasty ) wyłażą z każdego kątka wrr
walka z red baronem zakończona -część poszła na kompost ,trochę porozdawałam ,a pozostała przesadzona w inne miejsce -pokazywałam na fotkach w odpowiedzi do Agi
tam były moje niezbyt udane łączki kwietne -teraz będzie -on -Red Baron rządził
został mi jeszcze jeden wolny pasek i zamierzam tam hodować moje brązowe trawy ,bo lubię je jesienią do donic dokładać
dziś jeszcze pospamuję moim jesiennym tarasem ,bo przód jeszcze nie ogarnięty do końca
Miłego dnia

Wilczy ogród 13:28, 23 wrz 2023

Do góry
Helen napisał(a)
Cudownie, i tyle

Dziękuję
chociaż nie czuję ,żeby było aż tak cudownie -jeszcze z połowa rabat z bliska wygląda tak

robię fotki w większości z wyplewionych rabat
Wilczy ogród 13:23, 23 wrz 2023

Do góry
Makao napisał(a)
Popieram przedmówczynie. Skarpa robi wrażenie. Jest cudna.

Musisz mieć wilgotne powietrze że klony tak dobrze Ci rosną.

Co to za klon na zdjęciu co Basia cytowała?

Ania dziękuję
mam glinę i ona długo trzyma wilgoć -czy wilgotne powietrze -to nie wiem

Jeśli o tego po lewej pytasz to Shiraz

a ten po prawej to zdaje się Butterfly
Wilczy ogród 13:18, 23 wrz 2023

Do góry
Basieksp napisał(a)

Skarpa bardzo ładnie wygląda
Lubię ten czas jak rośliny zaczynają się przebarwiac To ujęcie bardzo mi się podoba

Basiu dziękuję ja też lubię i lubię swój ogród o tej porze roku
Wilczy ogród 13:15, 23 wrz 2023

Do góry
Agatorek napisał(a)
Skarpa już jest cudowna, nie musisz nic jej robić

Przepiękne ujęcie ❤️

Aga muszę ją wyplewić do końca ,bo na fotkach może nie widać ,ale pełno skrzypu wyrosło i innych chwastów też
całego wykopanego red barona przeniosłam koło kompostownika -do czereśni -tam niech się panoszy ile chce

po deszczu jakieś fotki wyrazniejsze

Buziaki
Pająki w Polsce - nie bójmy się ich :) 12:59, 23 wrz 2023
Do góry
Co to za pająk??
Podwórkowa rehabilitacja 12:58, 23 wrz 2023

Do góry
Tu pociągnę aż pod balkon hortensje ogrodowe.
Myślałam nad żywopłotem cisowym ale ostatecznie tylko za hortensjami posadzę runiankę.
Jak hortensje będą przemarzały to znów zmienię koncepcję

A w tej większej części Annabella i towarzystwo.
Najbardziej ubolewam nad przesadzeniem rododendronów Azurro, bo będę musiała kupić worek torfu.
Wyglądają bardzo zdrowo, bo inaczej poleciałyby jak 2 Lachsgold.
Takie błędy początkującego. Sadzić na glinie rododendrony.

Działka w górach, wątki ogrodowe i poboczne ;) 12:53, 23 wrz 2023

Do góry
Coraz mniej warzyw buuu zima idzie

Wzgórze chaosu 12:09, 23 wrz 2023

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Cudne zestawienie rdestów z jeżówkami. Co do stip to ja po czterech sezonach dochowałam się małego wypierdka dosłownie
Rdesty w ogóle fajnie się komponują. Co do stip to jetem wdzięczna naszej Abiko, że mi je kiedyś przywiozła. Rosną w sam raz, nie za ekspansywnie ale systematycznie mam ich więcej. Lubią sucho, słonecznie i z innymi stipami w masie.
Pojedyncze nie robią szału. Nie lubią za mokro, bardzo nie lubią. Jak masz je w gęstwinie z innymi roślinami, mogą marnieć.

U mnie są na patelni przy wykuszu, w ziemię możesz pukać jak w beton. Tam im dobrze i mam ich coraz więcej.

Ogród Muszelki 09:58, 23 wrz 2023

Do góry
Olu, Lidko, Magaro, Wafelku, Dario, Marto, Rysko -> bardzo dziękuję za odwiedziny i pozostawione literki Ziemia ma do zaoferowania ludziom tak wiele przepięknych miejsc!

Grzebiuszka ziemna 09:49, 23 wrz 2023

Do góry
Kordina napisał(a)
Ha, ha, dla mnie nie brzmi dwuznacznie, lubię takie różne słowotwórstwa
Na rynku kupiłam taką cudną hortensję bez nazwy, w domu rozszyfrowałam jako Hortensja ogrodowa You Me Together i doczytałam na szczęście, ze trezba ją mocno chronić przed mrozem, dostanie miejscówkę po usuniętej języczce Przewalskiego. U mnie na słońcu nie zdawała egzaminu, musi mieć zdecydowanie cień. Może ktoś chce? To wyślę kłącza?
A hortensja śliczna jest, ma kwiat w kwiatku

Chciałabym, ale pewnie chętnych masz już dużo
Ogród Basi i Romka 08:46, 23 wrz 2023

Do góry
Ogród Basi i Romka 08:43, 23 wrz 2023

Do góry
Ogród Basi i Romka 08:41, 23 wrz 2023

Do góry
W ogrodzie mokro, wczoraj delikatnie popadało ale jest też rosa, niewiele u mnie już kwitnie, ale cieniste zakątki jeszcze zdobią

Wilczy ogród 08:09, 23 wrz 2023

Do góry

Skarpa bardzo ładnie wygląda
Lubię ten czas jak rośliny zaczynają się przebarwiac To ujęcie bardzo mi się podoba

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies