Hostowisko nabiera w końcu wyrazu. Dosadziłam dziś dwie rodgersje 'Rotlaub', przesadziłam dwie wietlicy samcze 'Lady in red'. Kiedyś dosadzę jeszcze serduszki lub kokoryczkę
Cześć Muszelko! Przyszłam się przywitać, widzę, że czasem Ty również do mnie zaglądasz Tutaj na forum jest tyle wspaniałych ogrodów i ciekawych ludzi i ciężko trafić do wszystkich. Robisz piękne zdjęcia! A to które zacytowałm pochodzi z moich okolic
Tutaj masz wymiary i opis z boku co jest czym.
Tak, kupiłam Caradonnę Compact i żywotniki Hoserii.
Tutaj już prawie po przekwitnięciu.
A tu widać kocimietkę.
Planuję podobną rabatę tylko z przodu białe jeżówki i kocimiętka. Masz z tyłu miskanty Morning light? A hortensje jaka odmiana? Zastanawiam się czy dawać u siebie hortensje czy tylko rząd jeżówek, żeby hortensje nie zasłaniały ML. Nie mam dorosłych okazów tego miskanta i nie wiem jaki wysoki rośnie. Internet podaje różnie
a później juz powiercone otwory i lampy załozone... jak juz się sciamniało robiłem foty wiec kiepskie...
wiadomo jeszcze okucia do zrobienia i łańcuchy bo będzie podwieszona wyżej a tu tylko przymiarka była na belce...i jeszcze do cecyzji czy lampy beda przy belce...na równo na jednej wysokości albo 3 opcja na przeian różne wysokości...ale to jak juz powiesze to bedę regulować.
po tym etapie impregnacja...i tu się zastanawiałem co zastosowac ale w końcu poszedłem w naturę i olej lniany...po olejowaniu ściamniało i tak się prezentowało...
czasu było mało i troche projekt wstrzymany bo wiadomo szkoła się zaczeła ale wczoraj podziałałem ...i najpierw przymiarki na sucho i pomiary...