Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 19:40, 28 cze 2017

Do góry
alis napisał(a)

Zacytuję sobie Przecudne przedpłocie i ogrodzenie, i gratuluję sesji.

Dzięki, mam nadzieję, że po przekroczeniu furtki poziom jakoś znacząco nie spada
Tu ma być ogród :) 19:39, 28 cze 2017

Do góry
Efffa napisał(a)
Edyta nie ogarniam wątków,nawet zdjec ale, muszę napisać że przedpłacie cudne.

Dzięki!
Ja dziś sobie pofolgowałam i pobuszowałam po forum do woli, no ale taki skwar, że ani myśleć, ani pracować się nie da, więc chłodna lemoniada i laptop

Tu ma być ogród :) 19:35, 28 cze 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)

z zaciekawieniem to przeczytałam ...takich info mi trzeba

bo u mnie one jak sie dotkneło to spadały na ziemie w mig ..i juz sie nie zdepta ....teraz ich nie widze juz ...lilie rozpoczynaja kwitnienie ...zbieranie ręczne tych robaczków u mnie nie wchodzi w gre ...bo lilii mam ze 60 juz chyba i wiekszośc posadziłam na końcu rabat i nie do nich dojścia jak kwitna byliny....chemia mi pozostaje w takim razie.

szukając informacji o zwalczaniu znalazłam info od Toszki, że jakiś preparat marketowy u niej pomógł, trzeba o nazwę dopytać co to było, bo info sprzed 3 lat było
To tu... 19:31, 28 cze 2017

Do góry
Jak dobrze, że Cię sumienie ruszyło, oby częściej!

A ogród piękny, te cieniste zakątki urokliwe i tajemnicze, a za cisy to Cię podziwiam, wow!

Mam takie samo zdanie o Pashimie, fantastyczna róża!

Tu ma być ogród :) 18:31, 28 cze 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Olu, ale u Ciebie do okrągłego paleniska taki trójnóg jak najbardziej pasuje!

Nie wiem ile trzeba czekać na te profesjonalne zdjęcia, ale ja dziś też zrobiłam kilka swoich, bo nie dość, że ogrodzenie wyczyszczone to jeszcze dodatkowo wszystkie trawy pięknie porosły.

Zacytuję sobie Przecudne przedpłocie i ogrodzenie, i gratuluję sesji.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 17:44, 28 cze 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Wow, ale fotki, jak dziś wieje u Ciebie tak jak u mnie to musi tam wszystko szeleścić rozkosznie

A proso dalej u Ciebie jest?
wieje że hej ale ja Dziś zero czasu żeby wyjść na ogród. ..niemniej zareklamowalas mi ten wiatr wiec idę m kawę

Za placem zabaw proso.
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 17:09, 28 cze 2017

Do góry
super wszystko Ci rośnie Kasiu, ta rabata przy chodniku już bardzo okazała jest i jakie limki!

Jaką odmianę świecznicy zakupiłaś, mam 3 szt Black Negligee i choć pewnie w tym roku jeszcze nie zakwitnie to i tak same krzaczki są piękne i ładnie zdobią rabaty, a co dopiero z kwiatami.
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 16:56, 28 cze 2017

Do góry
Przyznam się do czegoś Rano jak się przebudzę i zajrzę na telefonie na O, bardzo lubię trafić na porcję Twoich zdjęć - fantastyczny, inny, niebanalny ogród masz i niesamowicie pracowita pszczółka z Ciebie jest
Piękne zestawienia i kombinacje roślin, dużo gatunków mało popularnych na tym portalu, a na pewno wartych uwagi.
To ja już będę wpadać tak oficjalnie

A w ogóle też pochodzę z świętokrzyskiego.
Pszczelarnia 16:52, 28 cze 2017

Do góry
Zachwycające wszystko, a szklarnia jak marzenie!
Tu ma być ogród :) 16:47, 28 cze 2017

Do góry
malkul napisał(a)
A ten różowy ma jakąś nazwę odmiany?gdzie kupowalas ?polecasz źródło?

Gosia, wszystkie przetaczniki jakie mam kupiłam w Tychach na giełdzie w 2015 r a wiesz, że tam raczej z nazwami roślin mało można spotkać - także sama nie wiem co mam, jak to się nazywa, ale fajnie, że chociaż część tego ładne jest
Tu ma być ogród :) 16:46, 28 cze 2017

Do góry
malkul napisał(a)
czasem śmiem myśleć że Nidy nie ma tej ostatecznej. ..

ale, że u mnie czy u Ciebie ?

Bo jak tak czytam ile ostatnio nowości roślinnych wprowadziłaś i jeszcze zaplanowałaś to myślę sobie, że tytuł wątku będziesz musiała zmienić, hihi
"W kolorze blue" 16:44, 28 cze 2017

Do góry
cudnie wyszedł Ci ogród, też czuję, że odpływam jak oglądam te fotki, bardzo odprężająco musisz mieć na tym hamaku w takim otoczeniu.
Tu ma być ogród :) 16:42, 28 cze 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Tyle było u mnie zwrotów akcji, przesadzania, że naprawdę sporo czasu można spędzić na dotarciu do ostatniej "właściwej" wersji

Old Port jak na razie oszałamiający, w zeszłym roku w połowie sezonu zaczęła chorować, spróbuję do tego teraz nie dopuścić, ale czy się uda?
czasem śmiem myśleć że Nidy nie ma tej ostatecznej. ..
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:38, 28 cze 2017

Do góry
malkul napisał(a)
Jeden szary. Wolalam wizualnie stary kolor ale tylko chwilę jak byl świeży. Ten jest ok.

to ciekawe jak ten szary będzie się zachowywał w miarę upływania czasu.
Będę Cię jeszcze o to pytać na pewno
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:35, 28 cze 2017

Do góry
będę kolejna co zwróciła uwagę na kolor tarasu - ja już od zeszłego roku myślę, żeby na szaro przemalować, ale na razie eM do tego nie przekonany.
A jak Twoje odczucia po tej zmianie, mniej Ci się podoba czy bardziej?

Osmo ma tylko jeden szary, czy różne numerki kolorów?
Tu ma być ogród :) 16:27, 28 cze 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)
Na temat poskrzypki się pomądrzę, bo lilie u mnie jednak parę lat rosną, w sporych ilościach. Mam możliwość przeglądać je tylko 3 x w tgodniu, ale to praktycznie wystarcza. Piękny czerwony robalek jest sprytny bardzo i żeby go skutecznie złapać trzeba jedną rękę podstawić pod niego, bo szybciorem spada, jak go się chce złapać. Jego larwy są paskudne...w swoich odchodach siedzą...jeżeli już jest taka sytuacja, to najprościej oderwać listka z tym g....em. Chrząszcz i listek od razu pod buta... Przeglądam lilie za każdym razem jak koło nich przechodzę. Chemia działa, ta systemiczna, ale da radę bez chemii.

Trochę mi się polepszyło...po przeczytaniu pozytywnej opinii na temat Giardiny Musi dobrze być, ostatecznie mam sadzonkę od Pruchniaka 8 Austinek też mam od niego, wszystkie rewelacyjnie już rosną, drugi rok mają.

I róże chwalę, bo z tego wszystkiego to bym zapomniała...

Czerwone robaczki też już były u mnie i rzeczywiście zachowują się jakby miały w tyłkach motorki, czytałam, że najlepiej dopaść je jak są w miłosnym uścisku i potwierdzam bo sprawdziłam
Regularnie monitoruje sytuację, bo larwy są tak żarłoczne, że szybko ogałacają całe rośliny.

Kasiu, mam nadzieję, że będziesz tą osobą, która przywróci mi wiarę, że Giardina może być różą bez zastrzeżeń
Tu ma być ogród :) 16:22, 28 cze 2017

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Nadrabiam wątek jakbym miała kiedyś dom, to tez bym chciała takie (płot też )

Mija gipsowka kupiona w malutkiej doniczce rok temu teraz już rozlazi się na boki, a środek pusty. Ciekawe jaka będzie , gdy zakwitnie

a ja ciągle widzę, nowe fajne rozwiązania, których nie było jak budowaliśmy, a teraz to tylko powzdychać można ...

U mnie już lada chwila pokażą się kwiatuszki, ale to rozłażenie widocznie jest charakterystyczne, bo już jesteś 3 osobą, która to potwierdza.
Tu ma być ogród :) 16:20, 28 cze 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)

Tak zrobię. Będzie pewniejsze a wiosną cena spadnie o 10 zł.

tańsze będą na pewno.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 16:15, 28 cze 2017

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Jesteś moim numerem jeden rewelacyjnie zaplanowalas ogród, jest nieziemsko!

250 za tonę zwirku granitowego z przewozem to dobra cena? Nie mam pojęcia po ile jest, a nie mam czasu na poszukiwania...

Ja kupowałam w ubiegłym roku po 200 zł, a że dużo tego było to transport za darmo dołożyli.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 16:13, 28 cze 2017

Do góry
Wow, ale fotki, jak dziś wieje u Ciebie tak jak u mnie to musi tam wszystko szeleścić rozkosznie

A proso dalej u Ciebie jest?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies