Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

malkul 16:45, 28 cze 2017

A ten różowy ma jakąś nazwę odmiany?gdzie kupowalas ?polecasz źródło?
lindsay80 16:46, 28 cze 2017

malkul napisał(a)
czasem śmiem myśleć że Nidy nie ma tej ostatecznej. ..

ale, że u mnie czy u Ciebie ?

Bo jak tak czytam ile ostatnio nowości roślinnych wprowadziłaś i jeszcze zaplanowałaś to myślę sobie, że tytuł wątku będziesz musiała zmienić, hihi
lindsay80 16:47, 28 cze 2017

malkul napisał(a)
A ten różowy ma jakąś nazwę odmiany?gdzie kupowalas ?polecasz źródło?

Gosia, wszystkie przetaczniki jakie mam kupiłam w Tychach na giełdzie w 2015 r a wiesz, że tam raczej z nazwami roślin mało można spotkać - także sama nie wiem co mam, jak to się nazywa, ale fajnie, że chociaż część tego ładne jest
16:49, 28 cze 2017
Kindzia napisał(a)
Na temat poskrzypki się pomądrzę, bo lilie u mnie jednak parę lat rosną, w sporych ilościach. Mam możliwość przeglądać je tylko 3 x w tgodniu, ale to praktycznie wystarcza. Piękny czerwony robalek jest sprytny bardzo i żeby go skutecznie złapać trzeba jedną rękę podstawić pod niego, bo szybciorem spada, jak go się chce złapać. Jego larwy są paskudne...w swoich odchodach siedzą...jeżeli już jest taka sytuacja, to najprościej oderwać listka z tym g....em. Chrząszcz i listek od razu pod buta... Przeglądam lilie za każdym razem jak koło nich przechodzę. Chemia działa, ta systemiczna, ale da radę bez chemii.

Trochę mi się polepszyło...po przeczytaniu pozytywnej opinii na temat Giardiny Musi dobrze być, ostatecznie mam sadzonkę od Pruchniaka 8 Austinek też mam od niego, wszystkie rewelacyjnie już rosną, drugi rok mają.

I róże chwalę, bo z tego wszystkiego to bym zapomniała...

z zaciekawieniem to przeczytałam ...takich info mi trzeba

bo u mnie one jak sie dotkneło to spadały na ziemie w mig ..i juz sie nie zdepta ....teraz ich nie widze juz ...lilie rozpoczynaja kwitnienie ...zbieranie ręczne tych robaczków u mnie nie wchodzi w gre ...bo lilii mam ze 60 juz chyba i wiekszośc posadziłam na końcu rabat i nie do nich dojścia jak kwitna byliny....chemia mi pozostaje w takim razie.

Efffa 17:54, 28 cze 2017

Edyta nie ogarniam wątków,nawet zdjec ale, muszę napisać że przedpłacie cudne.
alis 18:31, 28 cze 2017

lindsay80 napisał(a)

Olu, ale u Ciebie do okrągłego paleniska taki trójnóg jak najbardziej pasuje!

Nie wiem ile trzeba czekać na te profesjonalne zdjęcia, ale ja dziś też zrobiłam kilka swoich, bo nie dość, że ogrodzenie wyczyszczone to jeszcze dodatkowo wszystkie trawy pięknie porosły.

Zacytuję sobie Przecudne przedpłocie i ogrodzenie, i gratuluję sesji.
lindsay80 19:35, 28 cze 2017

eee_taam napisał(a)

z zaciekawieniem to przeczytałam ...takich info mi trzeba

bo u mnie one jak sie dotkneło to spadały na ziemie w mig ..i juz sie nie zdepta ....teraz ich nie widze juz ...lilie rozpoczynaja kwitnienie ...zbieranie ręczne tych robaczków u mnie nie wchodzi w gre ...bo lilii mam ze 60 juz chyba i wiekszośc posadziłam na końcu rabat i nie do nich dojścia jak kwitna byliny....chemia mi pozostaje w takim razie.

szukając informacji o zwalczaniu znalazłam info od Toszki, że jakiś preparat marketowy u niej pomógł, trzeba o nazwę dopytać co to było, bo info sprzed 3 lat było
lindsay80 19:39, 28 cze 2017

Efffa napisał(a)
Edyta nie ogarniam wątków,nawet zdjec ale, muszę napisać że przedpłacie cudne.

Dzięki!
Ja dziś sobie pofolgowałam i pobuszowałam po forum do woli, no ale taki skwar, że ani myśleć, ani pracować się nie da, więc chłodna lemoniada i laptop

lindsay80 19:40, 28 cze 2017

alis napisał(a)

Zacytuję sobie Przecudne przedpłocie i ogrodzenie, i gratuluję sesji.

Dzięki, mam nadzieję, że po przekroczeniu furtki poziom jakoś znacząco nie spada
malgol 20:19, 28 cze 2017

Przedplocie mnie zachwycilo! Te drzewka, sesleria...wszystko takie dorodne i jak z katalogu. Na moim zaplociu hasajaa często dziki więc nic nie mogę posadzić a na drzewka miejsca brak bo już sosny rosna
Podziwiam twój słoneczny ogród mimo, że rzadko się odzywam. Niemy zachwyt

Powiedz co tworzy ta lawendowa kombinacje w donicach?