Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "rozplenica"

Mały ogród Kasi 10:35, 23 lip 2015

Do góry
A to napewno rozplenica?
Coś dziwne kwiaty ma....
Ogródek Agam 07:38, 23 lip 2015

Do góry
Mathildis napisał(a)

też się zdziwiłam że to połączenie wygląda tak nietuzinkowo...

własnie wczoraj kupiłam funkie zielone i zgadniej gdzie poustawiałam a miałam przed rozplenica miejsce i w głowe zachodzilam co jej dać pod nos
Typografia ogrodu 07:26, 23 lip 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
dla Siakowej kiedys proponowałam pomoc w rozpoznaniu rozplenicy - może się przyda - 1 rozplenica zwykła (bezodmianowa) - jest bardziej strzelista; 2 hameln kaskadowa

1

2
dzieki
to ja już chyba wiem dlaczego moje 2 sztuki kupione razem w szkółce jako rozplenica takie jakieś strzeliste...dokąłdnie wczoraj sie nad tym zastanawiałąm..reszta jest płożąca bardziej i nawet bardziej zielona.
Ogródek Iwony 23:44, 22 lip 2015

Do góry
Mira napisał(a)
Iwonko napisz co tam rośnie u Ciebie na tej rabacie powyżej.Widzę,że masz sporo trawek Tylko nie wiem jakie?

część 1:

1 - trzcinnik Overdam
2 - rozplenica - nie wiem jaka
3 - stipa
4 - sedum
5 - hortensja limlight
6 - carex Ice Dance
7 - berberys bagatell
8 - żurawka lime marmalade
część 2 :

część 3:

9 - żurawka ? (nie pamiętam)
10 - orlik fioletowy
11 - budleja
12 - jeżówka biała
Typografia ogrodu 20:40, 22 lip 2015

Do góry
dla Siakowej kiedys proponowałam pomoc w rozpoznaniu rozplenicy - może się przyda - 1 rozplenica zwykła (bezodmianowa) - jest bardziej strzelista; 2 hameln kaskadowa

1

2
W Gąszczu u Tess 17:07, 22 lip 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Zdjęcie sadzonki rozplenicy dla Nawigatorki:

a ta rozplenica kiedy siana ?
Droga do spełnienia 15:07, 22 lip 2015

Do góry

thuja
bukszpany z tyłu kuklik i orlik
rozplenica tylko która wyższa czy niższa podoba mi się hameln
a krajem ta moja czerwono brązowa unicina rubra czy jakoś tak
Droga do spełnienia 14:38, 22 lip 2015

Do góry
Iwonko no teraz to mi się bardziej podoba
a drzewko myslisz też bukszpan czy mogłaby być ta thuja bo taka śmieszna fajna jest chyba żeby lepiej było coś o zwartej koronie

tam gdzie rozplenica jest orlik ale mogłabym go przesadzić po drzewkiem razem z kuklikiem
rabata długa widać na poprzedniej stronie
Droga do spełnienia 10:57, 22 lip 2015

Do góry
Jeżeli to jest miejsce przy wejściu to coś zimozielonego musi być.
bukszpany po mojemu pasują i mniejsze kulki zmieszczą się, za nimi może ten kuklik.
Przy pergoli rozplenica fajnie by się przewieszała, może dalej ją gdzieś powtórzyć, ewentualnie jakiegoś miskanta, fajnie do płotu by dorastał.
Na obwódkę trawki mniejsze mogą być, tylko po mojemu konwalnik to w korze trochę mało widoczny, mam tak u siebie i efekt taki sobie. W żwirku ładnie wygląda.
Ta rabata jest długa nie? to trzeba jakoś będzie to połączyć.

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 10:29, 22 lip 2015

Do góry
Ja mam żółtawą elewację, czerwony dach i cegły i klinkier czerwony z szarym, i brązowe/palisander altanę, drewutnię, płot i balkony.... a zrobiłam sobie ławki na szaro Dokupiłam szarych donic. Teraz jeszcze skrzynki na warzywa szare i kompostownik i huśtawka i poduchy na paleciaki.... Aaaaa a meble na tarasie mam czarne!
To dopiero misz masz

Zamiast hortki od razu na myśl przyszła mi mała rozplenica
Na Łowieckiej 01:32, 22 lip 2015

Do góry
kitek81 napisał(a)
ale ja bym chciała mieć już tak pięknie w ogrodzie-gdzie mi do takich widoków?!
ale rozplenica też mi taka gigantyczna urosła, wszystko wkoło mi poporzysłaniała! jeżówki też mi takie kwitną w tym roku, moje własne z nasionek zeszłoroczne

Oj kochana, zapomnialaś chyba o swojej czaderskiej umbrowej? Jestem jej fanką! Często podglądam
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:51, 21 lip 2015

Do góry
Danucha napisał(a)
Reniu, a co będzie wokół wgłębnika? Będą wyeksponowane ściany donic, czy czymś obsadzisz?

Jeszcze nie wiem dokładnie
Ale myślałam troszkę ostatnio o tym, podglądałam tu i tam i ... chciałabym jeszcze coś dosadzić ... ale na razie chcę sprawdzić jak będzie wyglądała rozplenica jak już się porządnie rozrośnie
Hirutkowy raj:)) 22:04, 21 lip 2015

Do góry
Urszulla napisał(a)

Krysiu, piękny tarasik jeśli poł-zach i masz mieć róże to nic innego nie pozostaje jak: trawy, lawenda, werbena. Trawy się świetnie na wietrze bujają i przy tarasie miodzio- preferuję Miskant Gracimulus, a z niskich stipa, rozplenica można też bukszpanami zimozielonymi uzupełnić wtedy zimą z trawami się świetnie skomponują (tylko tak żeby śnieg z dachu na nie nie leciał), reszta śniegu się nie boipozdr.

Ula beda roze,mam ich kilka na rabacie do totalnego remont to jesienia przesadze i dokupie,stipa jest na calej dzialce wiec bedzie i tutaj,gracki wiosna do rozmnozenia tez je mam przy hortkach ale one pozarly trawy bukszpanow ma cale przedszkole wiec tez moze tutaj je wykorzystam,musi byc tutaj ladnie i porzadnie zaplanowane,nie mam juz sil do ciaglej zmiany i przesadzania
Jak dziecko we mgle wciąż błądzę... 21:42, 21 lip 2015

Do góry
Hmmm,widzę że tylko ją tu zagladam więc może powklejam sobie zdjęcia...na pamiatke
Kwitnące hortki:

Moje pomidorki,koktajlowe i malinowy MMM mniam

Tuż przy folii w 'sadzie'

Na tarasie pojawiła się rozplenica Vertigo poznana u Anety

A przed tarazem jest klon palmowy w trasie otoczeniu brzozek i bukszpankow.planuje podsadzic go hakone all gold

Na Łowieckiej 21:40, 21 lip 2015

Do góry
ale ja bym chciała mieć już tak pięknie w ogrodzie-gdzie mi do takich widoków?!
ale rozplenica też mi taka gigantyczna urosła, wszystko wkoło mi poporzysłaniała! jeżówki też mi takie kwitną w tym roku, moje własne z nasionek zeszłoroczne
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 15:18, 21 lip 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
A to jakaś mała rozplenica???

Szukam trawy średniej wielkości....do róż coś...

Ja rozlenice kupowałam u nas na targu po 3zł więc nie wiem jaka będzie. Na razie to ich drugi sezon, więc nie są zbyt wielkie.

Ale molinia jest super.

10 lipca...

A dzisiaj już większa. Jak chcesz to mogę wieczorem obfocić...

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 15:08, 21 lip 2015

Do góry
A to jakaś mała rozplenica???

Szukam trawy średniej wielkości....do róż coś...
Hirutkowy raj:)) 14:16, 21 lip 2015

Do góry
Krys napisał(a)
Prosze o rade co posadzic kolo calego tarasu ,strona poludniowo-zachodnia wiec caly dzien slonce ,szerokosc rabaty dowolna,tylko bez przesady ja starsza pani jestem i juz sil brak

Krysiu, piękny tarasik jeśli poł-zach i masz mieć róże to nic innego nie pozostaje jak: trawy, lawenda, werbena. Trawy się świetnie na wietrze bujają i przy tarasie miodzio- preferuję Miskant Gracimulus, a z niskich stipa, rozplenica można też bukszpanami zimozielonymi uzupełnić wtedy zimą z trawami się świetnie skomponują (tylko tak żeby śnieg z dachu na nie nie leciał), reszta śniegu się nie boipozdr.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:11, 21 lip 2015

Do góry
Witam wszystkich.

Proszę o pomoc w dobraniu roślin do tej rabatki, która mam miedzy wjazdem a chodnikiem. Dosypiemy ziemi i rośliny będą podwyższone. Obrzeże ma wysokość 30 cm. Zastanawiam się nad rozplenica japońska tak aby zwisala lekko ta trawa poza, jak urosnie. Albo kule bukszpan plus jakieś carexy. Preferuje cos bardziej nowoczesnego. Proszę o poradę
Po prawej stronie wzdłuż ogrodzenia rosną hortensje Limelight.
Typografia ogrodu 09:25, 21 lip 2015

Do góry
Tess napisał(a)

Madżen, a skąd wiesz, że to nie jest rozplenica? Nie masz rozplenic w ogrodzie i dlatego nie możesz mieć siewek?

Nawigatorko (błagam wpisz imię w stopkę, bo nie pamiętam Twojego imienia) zdjęcie mojej pokażę wieczorem, bo zrobiłam.
Moja jest ciut większa, ma już więcej piórek.

Przynajmniej wszyscy nick może zapamiętają Asia jestem miło mi
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies