Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 15:25, 01 sie 2015

Po palach ida powojniki, gora ma byc zakonczenie z napisem Milkowo, cora ma zrobic mozna wejsc do srodka, tam schowane 5 róz Chopin i rzeźba tzw gołodupiec teraz go nie widac, tylko wiosna i zimą, a ze na stale zamontowany, nie da się przenieść. Werbena zimuje u mnie od 3 lat, mam ja wszedzie, inwazyjna, jak firletka u mnie sieje sie sama, wiosna siewki Kasiu szukaj.
Milka 15:27, 01 sie 2015

Astrantia napisał(a)
Przyszłam się pozachwycać Twoim ogrodem Wydaje się duży, pełno zakamarków, kolorowy, ale i miejscami tajemniczy, lubię rzeźby w ogrodzie sama jeszcze żadnej nie mam, a ta rozplenica Rubrum faktycznie zachwyca - daje fajny kontrast na rabacie.

Ma 25a, spory, a zakamarki to nasza soecjalnosc, jakos tak wychodzi tak z nia jest, szkoda ze nie zimuje, choc jeszcze raz próbe podejme
Milka 15:28, 01 sie 2015

lilia napisał(a)

Ciekawa ta roślinka, cenowo też
Dobrze by jej było w moim ogrodzie, bo susza u mnie jest.

Oj bardzo, w poniedzialek sbkocze i wykupie wszystkie
Milka 15:30, 01 sie 2015

lilia napisał(a)
Widzę, ze liliom bardzo do twarzy z trawami. Pomyślę też o takim połączeniu.
Irenko, zapisuję się u Ciebie na siewki rozplenicy Black trochę i nasionek jeżówek, jeśli można. Ja mam tylko zwykłą różową.

Pięknie u mnie rośnie werbena patagońska od Ciebie, ale nie umiem jej dobrze sfocić, bo jest taka ażurowa.
Pozdrawiam!

Wyszlo przypadkowo to polaczenie, ale tez misie podoba. Dam ci siewki trawy, nasiona i traw i jezowek, jak wpadniesz jesienia
Katkak 15:31, 01 sie 2015

Przesadzałaś różę w upały, a mimo to ma się dobrze i kwitnie . Dobra to dla mnie wiadomość, bo czekam na swoje 3 róże, które zamówiłam, a mają być znów upały. W takim razie jest nadzieja, że i one sobie jakoś poradzą . Twój ogród wciąż i wciąż mnie zachwyca, każdy jego zakamarek . Pozdrawiam IRenko
Karol99 16:05, 01 sie 2015

Milka napisał(a)

Zostały te, co ślimaki nie zjadły, miałam ich dużo więcej, a teraz od suszy gubią kwiatki, cóż robić, niby lało, a śladu nie ma.
Dostałam w prezencie od Agnieszki cudo hortensję, kolor jaki lubię, a kwiat wyjątkowy

lilia Magic Star
i Sweet Rosy, mam tu pomieszane te lilie orientalne

Marzenko, tak leżą u mnie wielkie kępy stipy, nie wiem co robić, bo wnerwia nie to

Boskie
Toszka 17:03, 01 sie 2015

Czesc stipy w kepie wytnij ostrymi nozyczkami. Stare, pozolkle lodyzki. Zostaw tylko to co stoi.
alinak 18:39, 01 sie 2015

stipę możesz już wyczesać grzebieniem. przywiozę ci owies ,mam już w doniczce.anafalis w tym roku dostałam. jak takie upały będą u nas panowały to takie rośliny będą na wagę złota.
rozajerycha 19:58, 01 sie 2015

Nacieszyłam oczy,pospacerowałam,wszystko pięknie rośnie i kwitnie ,a tu nadal jakieś plany.
Ściskam mocno i pozdrawiam Miła.
Martek
JulkAd 21:38, 01 sie 2015

Milka napisał(a)

Tak Jula i to w kilku miejscach i sąza darmo i masz dużo i wydaje mi się, ze są mocniejsze od kupnych, jakby na stracie adaptują się do warunków, w których zaczynają życie..nasiona dam

Poczekaj, będzie kwitła, biedna po przejściach

nie podlewam, ona taka sam z siebie, zmienia te kolory i za to ją uwielbiam, dziś rano klapnięte, muszę podlać
oto ona
dlatego to dobry duet przy białej

No to cieszę się już na nasiona...tylko kiedy to siejesz?

Mówisz, że w cierpliwość mam się do białej hortki uzbroić?...tak zrobię, ale dam jej jeszcze tylko rok.....przecież samych liści nie będę hodować ...co do kolorków, to mam taką o kolorze majtkowego (babcia moja tak mawiała) różu, którą podczas ostatniego małego remontu eM podlał wodą z grzejników - trzeba było opróżnić centralne....i lekko zmieniła barwę....i zastanawiam się czy jej nie podlać specjalnym nawozem....szukam niebieskiego w ogrodzie

Buziam

p.s. nie napisałaś co planujesz na tej wydumanej pergoli