Ewa, fajnie jest w ogrodzie po deszczu, wszystkie rośliny, a zwłaszcza trawnik wyglądają soczyście
W. hastata dopiero wysiała się po raz pierwszy, mam gęsto na preriowej, werbeny patagońskiej jest dużo,
ale malutkiej, jak przezimują, to za rok będzie fioletowo na rabacie
Moja rabata najbardziej naturalistyczna, nie wiem czym ją wykończyć, najniższe pietro dla mnie najtrudniejsze,
tu nie będzie wrzosów?
widok z basenu na preriową
Dziękiiii widziałam już takie metalowe, ale te Twoje z koralikami sa po prostu dizajnerskie
Wklejam Twoja fotkė, jesli pozwolisz žeby inni wiedzieli o czym rzecz
Aniu, każdy ma inne spojrzenie, dostrzega inne szczegóły, dlatego jednymi zdjęciami się zachwycamy, inne są takie normalne. No i naświetlenie jest ważne, a w pochmurną pogodę inaczej zdjęcia wychodzą. Mi się podoba to inne spojrzenie.
Pamiętam sytuację, że dopiero na fotce zauważyłam szczegół, którego przez 10 lat w ogrodzie nie widziałam.
I na dodatek sporo moich fotek mi się nie podoba. Tylko niektóre wychodzą. I nie wiem, dlaczego
Floksy już posadziłam
Wykopałam przy okazji firletkę halcedońską z różowo-fioletowej rabaty. Teraz stoi w taczce zalana wodą. Będę sadzić ją po południu w inne miejsce...
Czy ktoś pomoże rozpoznać gatunki hortensji
biała jasnoróżowa i różowa
Mam zamiar zabarwić je na niebieskie i leje kwasne wody z ogórków nawóz pod nie ale nic z tego nie pomaga nawet kupiony glin i chce poznać odmiany i któresie barwią
ph 5,0 po juz powinno wystarczyć z tego co czytam
Jeśli planujesz trójkąt to dobrze będzie wyglądać jak będzie równoboczny z każdej strony na tym zdjęciu wygląda idealnie a na tym co zacytowała Zana z jednej strony jest jakby krótszy bok.
Ogólnie moje typy:
1) szałwia, jest sztywna, jest kilka kolorów
2) ożanka ma wyjątkowy ładny niespotykany kolor i kłosy są takie geściutkie, ale u mnie trochę się pokłada
3) przetacznik, zaniknął, nie lubi zagęszczenia.