Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Z Pszenicznej ... 20:20, 21 cze 2016

Do góry
AgataP napisał(a)
Psiura też się schowała przed tym wiatrem Nawet z budy nie wyszła

Śliczna mordka....
Fajna ta twoja psica....
Gunnera - parzeplin 20:18, 21 cze 2016

Do góry
Z nudów. W innych kolorach

Hortensjada 20:18, 21 cze 2016

Do góry
bozga napisał(a)
A ta aktualna, zastanawiam się jeszcze czym podsadzić , pierwsza myśl to limonkową żurawką bo mam jej pełno ale w czasie robienia fotek wpadłam na pomysł żeby obwódkę zrobić z funkii po mam dwie spore kępy, które łatwo podzielić ( ostatnia fotka) a to akurat jest miejsce zacienione

Funkie? super pomysł. Dla mnie to sa rewelacyjne wypełniacze, a do tego ładne i pięknie się nabudowują. I jeśli jeszcze miejsce zacienione, to nie ma co się namyślać.

Ja zastanawiam się nad hortensją ( zrobiło mi sie miejsce dość eksponowane. )
Mam jako solitera Phantoma- piekny okaz i pomyślałamo nim, ale chodzi mi po głowie jeszcze Pinky Winky? Jak uważasz? - jako samotny krzew- będzie ładnie sie prezentował?

Choroby róż 20:16, 21 cze 2016

Do góry
Co jest mojej róży, proszę o pomoc.
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 20:15, 21 cze 2016

Do góry
a u mnie kwitna roze
Bad Birnbach

Izabelka

NN - ta jest wielka jak moja dlon ale ma tylko jeden kwiat

Ta tez NN
Kolorek ma super.

a ta najbrzydsza, chyba jej deszcze we znaki sie daly platki jakies takie marne, dwa paki jeszcze ma wygldaja jak znile z lekka. No i listki maja jakies plamy i dziurki hmm
tez NN
Nasz przydomowy ogródek 20:13, 21 cze 2016

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Mirko tak mi się wydaje że wodzowie robali wydali zakaz spożywania moich roślin. Ale ich kusi, bo ostatnio zauważyłem kilka listków dziurawych na różach i też było wspomaganie chemią. No tak - w dużym ogrodzie byłby kłopot z produkcją specyfiku. Mam tylko jedną rabatkę przeznaczoną dla róż. Czekam na pełny rozkwit szczególnie płożących różowych.

Piękne zdrowe różyczki, ostatnie zdjęcie prześliczne
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 20:09, 21 cze 2016

Do góry

To byla cala kula ale nie mam pojecia jak ona zlepiona byla. Chcialam sie spytac ale pani znikla i nas nie pozegnala, chyba poleciala do krow

No i koniec wycieczki po cudzych ogrodach
Małymi kroczkami do celu... 19:59, 21 cze 2016

Do góry
paulina_ns napisał(a)
A przy okazji różyczki

Piękny kolorek
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 19:57, 21 cze 2016

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)

woow to się napracowałaś takie kanciki chyba zaproszę Cię do siebie co byś mi szkolenie z kancikowania zrobiła
Droga do spełnienia 19:55, 21 cze 2016

Do góry
Kawa napisał(a)
końcówka róży

Cudowna czy to Alchymist ?
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 19:47, 21 cze 2016

Do góry
Kasik napisał(a)
Ciąg dalszy Szałwia omszona Piękna - cała w kolorze szaro lawendowym

też nie wiem jaka ma nazwę.

I boję się czy nie jest jednoroczna, bo kupiłam jeszcze inną- dwukolorowa farina-arctic-blue, którą wynalazłam w internecie i okazało się, ze jednoroczna.

Jak jednoroczna to zbieraj nasionka, bo faktycznie śliczna...ja się nawet poświęcę i na przedwiośniu posieję...ino zbieraj

Z Pszenicznej ... 19:38, 21 cze 2016

Do góry

Agata piesior śliczny, zadbany!!Chyba mu dobrze w Twoim ogrodzie!
Jak patrzę na Twój porządek(tak,wiem-masz swój Mordor)to wstyd mi, że chlew mam taki.
Księżycowy... 19:36, 21 cze 2016

Do góry
Wendy79 napisał(a)
Jednym uchem i okiem spoglądam na mecz z Ukrainą (jak ja lubię tego Kubę ), jednocześnie robię młodą kapustkę z ogrodu na jutro do pracy, a duchem już jestem w ogrodzie. Oto nowi jego mieszkańcy. Świerzbnicę macedońską wypatrzyłam przypadkowo w moim ogrodowym, jadąc w poszukiwaniu klona. Bardzo mi się spodobała i jest. Ledwie przywieziona, a już hasały po niej trzmiele . Jednocześnie upolowałam w. patagońską.

Dzięki wspaniałomyślności koleżanki mojej mamy, przybywają do mnie różne sadzonki, z likwidowanego ogrodu działkowego. Hibiskusy dwa już rosną, dotarły kolejne dwa, irysy, dzwonki, jakaś stokrotka(?) pełna i jeszcze jedna roślinka nn.

Hop, hop!
Dawno mnie u Ciebie nie było-pytam jak to możliwe?
Ja też buszuję po O,bo moje chłopy przed TV mecz oglądają.Łypię jednym okiem i klikam w klawiaturę
Komendówka 19:35, 21 cze 2016

Do góry
Z pobytu mała relacja: wichrzysko nie porobiło większych szkód w roślinach, dostały naparstnice i trochę bardzo już wysokie trzcinnki. Za to z domku ogrodnika, a właściwie z części dachu odleciała papa. W domku sajgon, bo zalewało. Tak więc czas sobotni spędziłam na dachu. Wyobraźcie sobie dwie (siostra i ja) nienajmłodsze baby z siekierami w rękach (nie znalazłam młotków), pełzające po dachu. Załatałyśmy jak umiałyśmy i mam nadzieję, ze do przyjazdu męża wytrzyma. Niech On sie martwi dachem, a ja pójdę w rośliny (czytaj: chwasty).

Pięknie wygląda pęcherznica

I Overdam

Ogród Sylwii od początku cz.II 19:34, 21 cze 2016

Do góry
Martina napisał(a)
Piękne fotki, piękny ogród!

Syla, co to za zielone trawy są na poniższej fotce? Sesleria i jakiś miskant?

Te niższe to rozplenica . Obudziła się z brązową czapeczką po środku ale odbijają . Na wiosnę do podziału ... Natomiast ta wyższa to miskantus gracillimus
Księżycowy... 19:30, 21 cze 2016

Do góry
Jednym uchem i okiem spoglądam na mecz z Ukrainą (jak ja lubię tego Kubę ), jednocześnie robię młodą kapustkę z ogrodu na jutro do pracy, a duchem już jestem w ogrodzie. Oto nowi jego mieszkańcy. Świerzbnicę macedońską wypatrzyłam przypadkowo w moim ogrodowym, jadąc w poszukiwaniu klona. Bardzo mi się spodobała i jest. Ledwie przywieziona, a już hasały po niej trzmiele . Jednocześnie upolowałam w. patagońską.

Dzięki wspaniałomyślności koleżanki mojej mamy, przybywają do mnie różne sadzonki, z likwidowanego ogrodu działkowego. Hibiskusy dwa już rosną, dotarły kolejne dwa, irysy, dzwonki, jakaś stokrotka(?) pełna i jeszcze jedna roślinka nn.

Ogród Małej Mi - sezon 2016 19:20, 21 cze 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Kocham przestrzeń, a tam gdzie mogę zagęścić to brak placu..

Przestrzeń musi być.. nie zagracę tego.

Chociaż moich bylin mi żal.. zarosły krzakami.. myślę.. nie mam czasu na ogród to tylko myślę ..

Krwawnik do wyrzucenia.. kolor nie pasi w tym miejscu i nie mam do niego zdrowia.. fota kiepska, ale to nie o jakość idzie.. a o wielkość..

Taki jest ... selfi z krwawnikiem.. owszem nie jestem za wysoka, ale .. przegiął pałę.. po pachy sięga!!!!!!!!!!!!!

Pewnie klęczysz i się chwalisz

Ciekawe co wciśniesz na jego miejsce? Werbenę pewnie
Odcienie zieleni 2 19:18, 21 cze 2016

Do góry
Odcienie zieleni 2 19:17, 21 cze 2016

Do góry
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 19:17, 21 cze 2016

Do góry
JoannA napisał(a)
Jak wchodzisz na działkę to po prawej, w okolicach altany śmietnikowej.
Drzewka mogłyby odfrunąć bo ostatnio pogoda bywa nieprzewidywalna
Na przesadzanie zdecydowanie nieodpowiedni czas bo zapowiadają upały.
Może wiesz co to za różyczka?

nie wiem, ale ladna
paki takie brazowe ? jaki krzak ?

Bernstein podobna...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies