Anabelki w innym miejscu. Przycinałam je wiosną do poziomu ziemi tak jak instruują w internecie i nawet się to sprawdza- wydaje mi się że sztywniejsze i grubsze pędy ma.
Mam Obiele, ale nie mogę odszukać foty jak kwitnie, żeby Ci pokazać, wygląda jak welon panny młodej, ma listeczki podobne do wiciokrzewu i ma płaczący pokrój, rośnie pomału i jest to niewielki krzew, który się bardzo nie rozrasta, dla efektu, potrzebny by był dywan z kilkunastu krzaczków, jako roślina zadarniająca, kwitnie tylko chwilkę, więc warto go posadzić w kompozycji, u mnie w ogrodzie ginie po całości
Patrz w środeczku
To prawda Zbysiu, nawet wykopanie, to problem, jak w gąszczu innych korzeni.
Jakby co, zrobię jak Ty, nie daję rady z ich plennością i wielkością.
Oj Zebrinusa żal, ale pozbiera się; swoje dzieliłam i jakoś wracają do formy, i dzielone i nowe
doniczkowo
liliowo
teraz tu robota, z zabieraniem Elat
strasznie są zarośnięte rodkami
ścieżki nie da się już powiększyć
Z własnych berberysow za trzmielina posadziłem obwódkę. Myślę, że będą ładnie kontrastowały. Nie wiem czy dobrze widać, ale w rzeczywistości ładnie wyglądają. Dosadzę resztę w najbliższym czasie, ale aktualnie tak leje, że nie da rady.
Aniu
Mam pytanie konkretnie o tę różę. Szukam jakiejś róży, która komponowałaby się z żurawką marmalade i natknęłam się na to zdjęcie Czy uważasz, że pasowałaby? Jaka jest wysoka? I czy jesteś z niej zadowolona? Jak długo kwitnie?
Witaj Agnieszko, czym ty karmisz te zawciągi że tak ci intensywnie kwitną, ja swoje ub jesieni odświeżyłam, robiąc z nich obwódkę na żwirkowej rabacie i liczyłam na szał kwitnienia a one pojedynczymi kwiatkami zakwitły u mnie
Widoki z twojego ogrodu po prostu cudne, z dużą przyjemnością zawsze tu zaglądam
Staw ... wiele by pisać.... na poczatku byłam przeciwna kopaniu. Dzisiaj jestem nim zachwycona, mimo niskiego poziomu wody. A życie w nim kwitnie. A to dopiero początek....