Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » a czasem nie na temat ...

a czasem nie na temat ...

ren133 13:34, 03 sie 2016

Witam
Nie wiem jak to sie stało,że dopiero teraz tutaj zawitałam?
Zazdroszczę, że działasz z planem, podoba mi się cała architektura bardzo nowoczesna i te przemyślane nasadzenia, jednorodne, trawy i ŚŚ, które i ja mam od wiosny ... suuuuper jest u Ciebie Też planuję u siebie szpaler trzcinnika KF ... widzę, że u Ciebie ogromny wyrósł!!!!!
Na pewno będę zaglądać
Juzia 19:57, 03 sie 2016

O...rzesz....kuuu!!!!
Zarąbiste te murki!

katiaxx 20:29, 03 sie 2016

siakowa napisał(a)
masz zdejcie tej rdzy na śmiałkach?

mam ale kiepskiej jakości

katiaxx 20:31, 03 sie 2016

Magda70 napisał(a)

Potem kupisz działkę nad jeziorem...bo rodzinę i znajomych będziesz mieć już obrobionych

Kasieńko......bosko jest! Wiedziałam, że tak będzie

Dzięki Madziu, kupić raczej chyba nie dam rady ale gdybys chciała udzielić darowizny ... pamiętaj o mnie
katiaxx 20:34, 03 sie 2016

Sebek napisał(a)
Katia - jak Ty zrobisz wejście to wysiadam normalnie - tyyyle stron!
O rdzy i drapaniu doczytałem, ale ten lan werbeny... boski jest!

Sebek - toż połowa to moje wypociny, czasem się zastanawiam po co to piszę, bo nie wiem czy ktoś czyta - wiadomo zawsze wszystko w pedzie, ogród, rodzina, praca - najczęściej się człowiek skupia na fotkach i ja to dobrze rozumiem ale co sobie upuszczę to moje
katiaxx 20:35, 03 sie 2016

beta napisał(a)

hahahaha...no właśnie

Beciu - ja tak dawno u Ciebie nie byłam, idę nadrobić
katiaxx 20:51, 03 sie 2016

ren133 napisał(a)
Witam
Nie wiem jak to sie stało,że dopiero teraz tutaj zawitałam?
Zazdroszczę, że działasz z planem, podoba mi się cała architektura bardzo nowoczesna i te przemyślane nasadzenia, jednorodne, trawy i ŚŚ, które i ja mam od wiosny ... suuuuper jest u Ciebie Też planuję u siebie szpaler trzcinnika KF ... widzę, że u Ciebie ogromny wyrósł!!!!!
Na pewno będę zaglądać

Witam, miło że zajrzałaś - a ja u Ciebie byłam - chyba etapie SS które z tego co pamiętam masz bardzo duże, moje przy twoich to ogryzki no ale ważne żeby i duże i małe rosły zdrowo A u Ciebie było wtedy takie zamieszanie że podczytywałam ale nie wbijałam się wątek
Jesli chodzi o KF wybrałam internetową - niepewną w sumie szkółkę - tak mysle bo od razu w pierwszym roku pojawił się problem właśnie na tych kupnych, więc dziś wybrałabym pewną szkółkę którą widze i wiem jakie rośliny kupuję.

To prawda że KF nie nawoziłam mineralnymi - odrobina kompostu można powiedziec że się nie liczy - ale jedną kępę wiosna miałam mega wielką i dorodną - rosła na oczyszczalni - wnoszę że byłą bardzo dobrze nawieziona z uwagi na te rozsączki - i ta kępa złapała rdzę jako pierwsza.
Zielona 20:56, 03 sie 2016

ja czytam Jak już jestem, to czytam
I już miałam żałować, że mam w brzozach stipę a nie śmiałka, a teraz myślę sobie, że nie ma rozwiązań idealnych
katiaxx 20:58, 03 sie 2016

Zielona napisał(a)
ja czytam Jak już jestem, to czytam
I już miałam żałować, że mam w brzozach stipę a nie śmiałka, a teraz myślę sobie, że nie ma rozwiązań idealnych

Stipa jest piękna z brzozami, zawsze jest coś za coś
Zielona 21:00, 03 sie 2016

PS Lawenda kwitnie dłużej niż 3 tygodnie Tzn dłużej widać jej kwiaty - od zamkniętych pąków do przekwitłych lecz nadal fioletowych to czas właściwie od końca czerwca do początku sierpnia.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies